Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirella243115

Zielona glinka- ktoś stosował?

Polecane posty

Gość mirella243115

Słyszałam, że działa świetnie na cerę (likwiduje wypryski, wygładza). Macie może jakieś doświadczenia w tym względzie? Widziałam w drogeriach maski z zieloną glinką, ale to dość drogo wychodzi. Słyszałam też, że można kupić zieloną glinkę w 1,5 kg opakowaniach. Próbowałyście tego? Nakłada się ją tak samo jak te maski? I gdzie takie duże opakowania można dostać?

Gość marianna pe *
tak ja kupowałam ziaja w drogerii natura to w sumie tania maseczka po niej fajna jest cera

Gość mirella243115
marianna, i ile za nią płaciłaś? To jest taka maseczka jednorazowa w saszetce, czy większe opakowanie?

Gość marianna pe *
ceny nie pamiętam, nie jest drogie, koło 10pl maseczka w tubce super

Gość B.,.,
marianna pe *- O tym co piszesz to nie ma nic wspólnego z naturlaną glinką zieloną. Ja używam glinki zielonej od lat o bardzo osbie chwalę, nie zamniełabym na żadne inne mazidła, polecam z czytsym sumieniem :)

Gość B.,.,
Autorko wsytrczy w google wklepać "glinka zielona 1 kg" i wsykoczy ci cala masa stron gzdzie można nabyć ten produkt.

Gość coś tam ma tej glinki nieby
...ale czy nie lepiej kupić 100% produktu w produkcie ?:D skład ziajki Maska intensywnie nawilża naskórek: - glinka zielona nawilżająca - naturalny surowiec z grupy minerałów ilastych, źródło mikroelementów: głównie krzemu (około 35%), glinu (około 13%), żelaza (około 4,5%), magnezu (około 3%) oraz wapnia (około 19%). Maska przyspiesza regenerację skóry: - ECO-certyfikowany olej Canola - bogaty w fitosterole, tokoferole oraz kwasy tłuszczowe. Doskonale odżywia i zmiękcza naskórek. - ECO-certyfikowane glicerydy kokosowe - źródło NNKT bogatych w kwasy omega3 i omega6 niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania skóry. Zapewniają wysoką efektywność ochrony warstwy lipidowej naskórka - prowitamina B5 - aktywnie nawilża oraz skutecznie regeneruje podrażniony naskórek Kosmetyk skutecznie wygładza naskórek: - ekstrakt z owoców drzewa Tara- bogaty w oligosacharydy, zapewnia długotrwałe nawilżanie skóry. Tworzy naturalny film wzmacniający barierę hydrolipidową w efekcie doskonale wygładza naskórek. Składniki aktywne: Skład kosmetyku: olej canola , glinka zielona, glicerydy kokosowe Skład: Aqua, Canola Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Illite, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Caesalpinia Spinosa Gum, Dimethicone, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Titanium Dioxide, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Diazolidinyl Urea, Parfum, Citric Acid, Cl 42090 (FD&C Blue No.1)

Gość umma
ja kupuję glinki w tym sklepie- www.zrobsobiekrem.pl używam czerwonej (na naczynka, lub białej jest najdelikatniejsza, lub mieszam obie) produkt tani i w 100% naturalny zresztą jest mnóstwo sklepów, w których mozesz ją kupić

Gość malwina___
O tak glinka dobra rzecz :)

Gość marianna pe *
ma, nie ma ale dobrze goi

Gość ZalamanaMarta_22
A słyszał ktoś o ekstrakcie z liścia oliwnego? Widziałam na kilku forach opinie, że to jest dobre na trądzik, a ja szukam czegoś co uwolni mnie od tych wstrętnych krost...

Gość mirella243115
ZałamanaMarta22, nie słyszałam o czymś takim. Ciekawe to jest. Gdybyś się coś dowiedziała, to daj znać;)

Gość B.,.,
Liśc oliwny jest sprzedawany w tabletkach i można go dostać w sklepach ze zdrową żywnością, działa bakteriobójczo, grzybobójczo, dobrze działaja też tabletki z oregano, jednak do tego wszytskie trzeba stsosować dietę, ograniczyć cukry, nabiał, białą mąkę, bo same tabletki sparwy nie załatwią.

Gość mirella243115
Dziewczyny, a jak się używa tej zielonej glinki? Tak jak normalną maskę nakłada się od razu na buzię, czy trzeba coś jeszcze do niej dodawać?

Gość B.,.,
Zwykle glinkę miesza się z wodą, ale jeśli masz suchą twarz lub chcesz zapobiegać lub zwlaczać zmarszczki to najlepiej mieszać z olejami, można też mieszać z ziołami, ja np mieszam z rumiankiem, czyli zaparzam herbatkę ruminnkową czekam aż przestygnie i rozrabiam z odpowiednią iliością glinki, na papkę, można też mieszać z sokiem z warzyw i woców, świeżo wyciśniętych :) Glinki mogą być stosowane na każdy rodzaj skóry, wystarczy dobrać glinkę odpowiednią do swojego rodzaju cery. Dobrze dobrana glinka zredukuje pajączki, a nawet usunie niedoskonałości skóry. Ponadto glinki regulują wydzielane sebum, nawilżają, oczyszczają, ujędrniają, zwężają pory, redukują cellulit oraz przyspieszają zabliźnianie się ran.

Gość kolopop
Tu masz fragment wywiadu: AM: Na rynku jest dostępnych kilka rodzajów glinek. Czym one się różnią? PK: Dobre pytanie. Ponieważ mamy glinkę zieloną, żółtą, czerwoną, białą i różową. Barwa ich zależy od zawartości jonów żelaza. Jony żelaza trójwartościowego barwią glinkę na czerwono, a jony żelaza dwuwartościowego barwią ją na zielono. Kolor żółty to kolor pośredni. Mniejsza ilość związków żelaza występuje w glince białej, co nie znaczy, że ma ona gorsze właściwości, natomiast glinka różowa powstaje w wyniku zmieszania glinki białej z czerwoną. AM: I działanie każdej z tych glinek jest takie samo? PK: Oczywiście, że nie. Glinka różowa ma zastosowanie głównie w pielęgnacji skóry wrażliwej i delikatnej, ze skłonnościami do alergii i podrażnień. Ma właściwości zabliźniające, dezynfekujące i wygładzające. Glinka biała polecana jest do pielęgnacji cery suchej, delikatnej, z dużą ilością zmarszczek. Glinka czerwona łagodzi trądzik różowaty oraz uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiegając ich pękaniu. Glinka zielona natomiast leczy trądzik, wypryski i wrzody, regeneruje i odkaża zmęczoną skórę. Posiada również właściwości wyszczuplające. Jak widać działanie każdej z tych glinek jest bardzo korzystne dla naszej skóry. Bierzesz kilka grudek glinki (z czasem nauczysz sie dobierac odpowiednia ilosc), dodajesz kilka kropel olejku, oliwy z oliwek i zalewasz woda - trudno okreslic proporcje - w kazdym razie niewiele wody, w razie potrzeby dolewasz. Glinka nie lubi metalu, najlepiej poslugiwac sie szklana lub drewniana szpatulka. Kiedy glinka nabierze odpowiedniej konsystencji, nakladasz na twarz i trzymasz ok. 15-20 minut ( az wyschnie), splukujesz letnia woda.

Gość mirella243115
Dzięki, kochane jesteście :* Na pewno zakupię glinkę. Chyba tę zieloną. Muszę koniecznie ją wypróbować. Pozdrawiam ;)

Gość molly25
Ciekawa jestem, czy glinka rzeczywiście coś daje. A jeśli można wiedzieć, to z jakiej strony ją zamawiacie? A może da się ją kupić w jakimś normalnym sklepie kosmetycznym?

ja kupowałam tutaj glinki http://www.zadbajocialo.pl/ Kupowałam tam masażer a przy okazji dobrałam do zamówienia glinki. Dostałam do nich gratis czepek i drewnianą szpatułkę.Dowiedziałam się też że glinkę należy rozrabiać w plastikowej miseczce i tylko drewnianą szpatułką nie metalową łyżeczką ;) Kupiłam glinki na spróbowanie , a później domówiłam dla mnie i koleżanek heh;)) super na twarz na włosy na ciało..Bardzo sobie je chwalimy.Mi glinka pomogła na trądzik,koleżance na tłustą cerę, a innej na łupież.plus ogólne plusy jak wygladzenie skóry.Ja jeszcze po nią wrócę gdy mój zapas się skończy;)

kolina faktycznie bardzo dobra jest ta glinka.tez ją mam.ale mi się już kończy więc na dniach znów ją zamówie;) gdybysmy były z tego samego miasta to bysmy razem zamówily w tym sklepie;)

Gość sensejka
ja już kupiłam;)

Gość nunulka
super;)

Gość gość
ja też stosowałam. polecam!

Gość KateB
Ja polecam na tzw. "zimno" (opryszczkę ) akurat miałam białą glinkę i zrobiłam pastę z wodą - mąż nieufny typ - przymuszony posmarował 2 razy i pomogło - nigdy ta szybko nie pozbył się zimna - a było wielkie Wielkie!!