Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_gratka_

Nosidełko-ktoś używał?

Polecane posty

Jakie cechy powinno mieć dobre nosidełko dla dziecka? Do użytku raczej wyłącznie w mieszkaniu. I ile czasu może spędzić miesięczne dziecko w takim nosidełku? Tyle tego jest w necie, że nie wiadomo na co się zdecydować..

Gość marylka b.
Ja miałam takie proste z womaru, ale jak dla mnie nie zdało egzaminu. Byłam w tym raz na spacerze, w domu tez raz. Po pierwsze mój synek mając 3m miał 8 kg, więc mi kręgosłup wysiadał. Po drugie wkładanie i wyjmowanie było problematyczne i zawsze się awanturował.

Gość mama-deutchland
chusty

Gość mama-deutchland
chusta jest super chyba najlepsza

Gość to ja Ci doradzęęę
Dobre nosidło to takie: -w którym nosi się dziecko z przodu albo z tyłu, NIGDY BUZIĄ DO ŚWIATA -w którym dziecko nie wisi na kroczu, tylko siedzi w pozycji żabki -z którym potrafisz chodzić cały dzień po górach i NIE CZUJESZ ciężaru dziecka. Do wyboru masz chustę, mei tai albo nosidełko ergonomiczne. Dość drogie, ale warto.

a tą chustę to trzeba wiązać za każdym razem od nowa? czy to się da jakoś ściągnąć z siebie zawiązane i potem znów założyć? wybaczcie za te głupie pytania, ale chcę kupić coś co będzie też jak najbardziej praktyczne.

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Uzywam Ergobaby i polecam. Juz 2 dziecko uzywa. To nosidlo ergonimiczne, plus dodatkowo posiada wsparcie dla blowy spiacego dziecka.

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
glowy

Gość do autorki!!!
chusty to syf.kup nosidełko usztywniane, u mnie się super sprawdzało

Gość ja mam nosidlo formy manduca
ja mam nosidlo formy manduca, rewelacja, polecam :)

Gość zonaKraka
Chustę trzeba wiązać za każdym razem, chyba że się nosi w pozycji kołyski, poziomo, ale to nie każde lubi- mój od początku był na pionowo noszony. Mei-tai są super, ale chyba dla dzieci które już trzymają główkę- ja używałam jak zrezygnowałam z chusty, czyli po 7-8 mcu (miałam elastyczną i dla większego dziecka średnia, ale dla maluszka świetna). Nosidła ergonomiczne niby są dobre, ale nie zdecydowałam się bo po pierwsze drogie, a też nie widziałam takich na dłużej, a po drugie- oglądałam na fotkach i też nie widziałam żeby pozwalały dziecku na pozycję żabki...

Gość zonaKraka
aaa, ok, pooglądałam więcej niż kiedyś w ciąży- ergonomiczne na fotkach wyglądają spoko :)

Gość b.e.a.t.a
Tez uzywam ergo i polecam. Z wkladka dla noworodkow mozna uzywac od urodzenia. Bardzo wygodne niestety drogie - dobrze ponad 400zl i w sumie nie wiadomo za co az tyle.

Gość polecam tę firmę...
Cudowne nosidełko ergo mam od tej dziewczyny: pathi.pl Można sobie zaprojektować wzory, kolory, aplikacje, jest super solidne i kosztuje jakieś 2 stówki. Moja córka waży 10 kg i absolutnie nie czuję jej wagi w tym nosidełku (a mam takie problemy z kręgosłupem, że potrafię przejść się na spacer ze zwykłą, damską torebką i potem do końca dnia wyć z bólu). Zakłada się i zdejmuje w parę sekund.