Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivvy

Trace pokarm???? :(

Polecane posty

Gość Ivvy

Trace pokarm... Jeszcze niedawno corka sie najadala, teraz musze ja dopoic 40 - 50 ml... 3 dni temu przyszedl mi laktator. Po posilku corki probowalam sciagnac pokarm, udalo mi sie tylko ok 10 ml. Podalam butle, zjadla jeszcze 60 - czyli sie nie najadla :/ Dzis to samo, po zkedzeniu dopila mm. Gdy nie podam mm, to nie placze. Ogolem rzadko placze, Skad mam wiedziec, ze jest glodna?

Gość azu
A czemu odciągasz a nie karmisz normalnie? Wiadomo że laktatorem nie odciągniesz tyle co samo dziecko. Jeśli chcesz karmić piersią to nie dawaj mm.

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Kup herbetke Herbapolu dla matek karmiących. Jest wspaniala! I pij duzo wody mineralnej.

Gość Ivvy
Mala ma 2 miesiace. Karmie ja normalnie. Po karmieniu chcialam sciagnac aby sprawdzic ile zostaje, a tam pusto... Skoro nic nie sciagnelam to podalam mm aby sprawdzic czy corka sie najadla, chwycila od razu, czyli chyba nie... Nie wiem nic o kryzysach laktacyjnych...

Dzieci nie zawsze placza jak jest pora karmienia. Po prostu przystawiaj regularnie co 2-3 godz. Pozostale mleko odciagaj. Dziecko samo wyreguluje z czasem laktacje.

Gość Ivvy
Ale w sumie to nic nie zostaje., a gdy dam mm, to chetnie je...

poczytaj bo to wazne! o ile dobrze pamietam wlasnie w okolicy 6-8 tyg moze takowy wystapic. mleczka jest nieco mniej, ale wystarczy troszke o to zadbac i znow bedzie go duzo :) po pierwsze. nie podawaj butelki! po drugie karm czesto. po trzecie pij duuuuuuzo wody! i p najwazniejsze nie stresuj sie! mysl pozytywnie, badz pewna tego ze masz mleko, ze jestes w stanie wykarmic wlasne dziecko. pozytywne myslenie na prawde dziala cuda :) i sie ureguluje. jesli malutka dobrze przybiera na wadze to na pewno sie najada!

Nie poddawaj sie. Dziecko wyreguluje laktacje - taka jest naturalna kolej rzeczy. Sprobuj odstawic modyfikowane. Pij bardzo duzo wody. Kup i pij herbatke Herbapolu. Bedzie ok.

laktator NIGDY nie wyciagnie tyle co dziecko! tym sie nie sugeruj. jesli chcesz karmic to o to zawalcz i odstaw butelke, jesli nie chcesz karmic to albo karm na razie mieszanie pozwalajac laktacji na lagodne zakonczenie, albo odstaw calkowicie i przejdz na butelke. twoja decyzja!

Agata dobrze pisze.

laktator to nie to samo co dziecko! nigdy nie sciagniesz laktatorem tyle mleka ile w rzeczywistosci sciaga z piersi dziecko ( a uzywajac laktatora, mozesz sobie tylko po pewnym czasie zmniejszyc produkcje mleka). Corka nie placze? SAMA nie DOMAGA sie wiecej? przybiera na wadze? To nie dawaj jej mm, po co? jesli sadzisz ze masz za malo mleka PRZYSTAWIAJ CORKE jak najczesciej.

Gość Ivvy
Dzieki za rade. Dopiero drugi dzien dopajam mm, bo dopiero teraz zauwazylam, ze po zjedzeniu corki nie ma juz mleka - gdy probowalam sciagnac. macie racje, odstawie butle, bo sie zapetle...

Gość ola22346711
a jaki masz laktator? ręczny czy elektryczny?

Gość natmik
ale czemu twierdzisz że dziecko się nie najada? skoro po opróżnieniu piersi nie płacze to znaczy że jest najedzone. A to że pije butelke jak mu podasz, to robi odruchowo tak samo jakby ssało smoczek. moze wręcz je przekarmiasz. ja na poczatku też miałam wrażenie że mała sie nie najada, ale po wizycie u pediatry zmieniłam zdanie. Jeśli prawidłowo przybiera na wadze to nie ma potrzeby dokarmiać. mleko w piersiach produkuje się na bieżąco a po jakimś czasie pokarm w piersiach powinien się wyregulować. Bedzie produkowany w takiej ilości w jakiej potrzebuje dziecko, wiec przystawiaj dzidziusia tak często jak potrzebuje i laktacja sie sama unormuje. bądz dobrej myśli :)

Gość Ivvy
Laktator mam elektryczny. Jeszcze tydzien temy najzwyklejszym recznym sciagnelam 120 ml - mialam wizyte u dentysty i sciagalam przed wyjsciem :)

Gość Ivvy
Teraz juz nic nie rozumiem. Dziecko wstalo po 2.5 h, oproznilo jedna piers io poszlo spac. Sciagam z drugiej, niejedzonej, a tam 30 ml...

Gość cvbnjkl;jklm,
tak, pewnie już Ci się unormowało i byłoby w piersi tyle ile trzeba dziecku ale za te 2,5h. Poza tym są piersi które nie reagują na laktator... ja tak mam a dziecko ładnie ssie przełyka, jest zadowolone po jedzeniu i przybiera na wadze, teraz jest już większe od Twojego.