Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniTuliPanaSobie

Czekac jeszcze?

Polecane posty

Gość paniTuliPanaSobie

Mamcie mam 26 lat,moj maz 34,a synus 18 miesiecy.Chciałabym miec dwojke dzieci,zastanawiam sie czy juz sie decydowac czy odczekac.Nigdy nie byłam zwolenniczka ze najlpeiej mała przerwa wiekowa bo dzieci sie musza pobawic.Tak zawsze sobie marzylam ze najpierw jedno a gdzies za 5 lat drugie.No,ale zycie sie potoczylo tak ze okazalo sie ze moj maz jest duzo starszy odemnie i tez musze sie sugerowac jego wiekiem.Przeiciez moje kolejne dziecko ma miec tate a nie dziadka :) Nasz synus daje nam mocno popalic,tzn jest bardzo zywym dzieckiem i mam ciagle dylemat czyjuz sie starac,czy jeszcze poczekac rok dwa,tylko ciagle mi chodzi po glowie wiek meza.Jak myslicie gdy odczekamy jeszcze z 2 lata nie bedzie za pozno?ile mieli wasi mezowie gdy urodzilo wam sie dziecko,chodzi mi o tych co juz sa po 30 stce.Dziekuje .

Gość tomkaa777
34-letni dziadek? jeszcze nie słyszałam o takim;)

Gość mrrrrrr3241
dwoje malych dzieci to nie lada wyczyn wychowawczy .Początki są bardzo trudne ,pierwsze będzie zazdrosne o to drugie. Pierwsze potrzebuje jeszcze dużo uwagi a tu drugie maleństwo. Jak chcesz to już ale początki będą trudne. Ja mam dwójkę jedno od drugiego starsze o 1,5 roku oj ciężko było.

Gość paniTuliPanaSobie
Chodzi mi o to ze jak podzjie do szkoly to inni tatusie beda mlodzi a moj juz bedzie staruszkim :)

Gość mrrrrrr3241
właśnie wiek męża zapomniałam -drugie 36 lat miał.

Gość tomkaa777
mając 40-kę? no coś Ty;) to nie czasy, gdy dzieci miało się w wieku 20 lat ( 30-40 lat temu tak było)

Gość madzialenanana
przeważnie jest tak, że jak jedno jest ruchliwe to drugie spokojne (i na odwrót) :) moja sis ma 2 chłopaków (dokładnie 25 miesięcy różnicy miedzy nimi) i teraz jak młodszy ma 2 lata to chłopaki bawią się super razem. ja bym też tak chciała kiedyś :)

Gość paniTuliPanaSobie
A jak myslicie jakbym sie zaczela starac na przyszle waakacje 2013 wiec urodze za dwa lata na wiosne bedzie to odpowiedni moment,czy jeszcze bedzie ciezko?Wtedy moj synus pierwszy bedzie mial 3 latka no i noworodek?Co o tym sadzicie?Czy odczekac jeszcze kolejny rok?

ee tam przesadzasz :P jakim staruszkiem? :) mój ojciec wygląda tak że jak byliśmy na spacerze z moim synkiem to pewna starsza pani myślała, że to jego dziecko, jak powiedziałam że to dziadek to nie wierzyła :D Tylko, że mój tata to sobie na siłownię chodzi dla utrzymania wagi i jest ogólnie szczupły, ma trochę siwych włosów ale to niestety dotyka i młodych ludzi po 30 czasem więc nie świadczy o wieku. Zmarszczek też nie ma, jedynie to te mimiczne. Jeśli Twój mąż dba o siebie to spokojnie nikt nie pomyśli za 10 lat, że jego 5 letni syn to wnuk ;)

Gość mrrrrrr3241
jeju jak chcesz małej różnicy wieku no to już poza tym z drugim dzieckiem zawsze ciężej . Dwa to więcej niż jeden. no nie będziesz musiała to jakoś ogarnąć ale my mamy dajemy radę nie dziewczyny bo musimy:)

Gość paniTuliPanaSobie
ale jak to jest,jest jakas mama ktora miala 3 latka i noworodka czy to jest ciezko jeszcze ?Czy lepiej jak juz bedzie mial 4 latka.

Ja zaszlam w ciaze jak starszy mial 18niesiecy,teraz mlodszy ma 2miesiace i jest super. Czasem bywa hardkorowo jak z jednym dzieckiem przy piersi drugiemu podcieram doopsko i opruzniam nocnik,lub jak wszyscy jedziemy na zakupy ale ogolnie da się. Jakbym czekala tak jak Ty myslisz to poniej by mi sie juz nie chcialo. Starszy samodzielny-wiecej wolnosci..