Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLKA_LOLKA

JAKA BĘDZIE PŁEĆ DZIECKA JEŚLI POCZĘCIE MIAŁO MIEJSCE 14 D.C.?

Polecane posty

Gość KAROLKA_LOLKA

Witajcie! Dziewczynki .. Wiem, ze na 100% nie da sie tego stwierdzic... Ale jak sie ma dzien stosunku do plci poczetego dziecka? Moje cykle sa raczej nieregularne bo poczawszy od stycznia do wrzesnia: 25, 28, 31, 25, 27, 27, 31, 22, 29 dni Kochalam sie z mezem w 14 dniu cyklu. Bardzo chce dziewczynke ale czuje, ze bedzie chlopczyk? :) Jak to było u Was?? Jakie cykle i jaka płeć w ktorym dniu cyklu?? I co sadzicie o moim przypadku??

Gość edabrowska
Masz tak wczesnie owulacje?

Gość Karolcccia
50% ze chłopiec :-)

Gość aaaaaaumnimnie
14/28 chłopak

Gość KAROLKA_LOLKA
Istnieje pewna teoria mowiaca, ze plemniki zenskie sa wolniejsze i zyja dluzej, a meskie szybkie i z krotsza zywotnoscia... wg tego jesli stosunek mial miejsce 2-3 dni przed owu- dziewczynka, a dzien owu lub mozliwie blisko- chlopak... Czyli wynikalo by z tego, ze u mnie na 90% chlopak. Sadzicie, ze teoria żywotnosci plemnikow a dniem w ktorym doszlo do zaplodnienia jest prawdziwa?

Gość KAROLKA_LOLKA
Edabrowska Wczesnie? Hmm chyba tak standardowo na to by wychodzilo... Owu nastepuje zwykle 14 dni przed @...

Gość marylka b.
A ja zabijam te teorie :P 9dc/28 chłopak :)

Gość gjkfgghddddddddddd
12\28 dwie córki :)

Gość KAROLKA_LOLKA
hmm czyli chyba natury nie da sie oszukac wyliczeniami? :) Ciekawe czy mozliwe jest aby w dzien owu czyli w te 24 h zywotnosci kom jajowej- poczac DZIEWCZYNKE? Jesli tak pewnie tylko w okolo 10% :p Hmmmm

Gość marylka b.
Ja myślałam tak szczerze, że w 9dc w ogóle nie zajdę :P A jak już to powinna być dziewczynka :)

Gość KAROLKA_LOLKA
marylka_b Hmmm rzeczywiscie masz racje! Widzisz chyba co komu pisane to go nie ominie:) A kiedy sie dowiedzialas, ze chlopiec i jak przyjelas wiadomosc?

Gość dzien przed owu
I chlopiec ;-) W sumie stosunek w 20dc cyklu a zapłodnienie wg usg z 6tc 21dc.

Gość KAROLKA_LOLKA
A jak dlugie masz cykle?

Gość marylka b.
karolka ja nie znałam płci aż do porodu. Gdy mnie pytali co będzie, a ja mówiłam, że nie wiem to patrzeli na mnie jak na przybysza z kosmosu :) A ja sądziłam, że tak jest fajnie niespodziankę mieć. I chociaż cały czas nastawiałam się raczej na dziewczynkę to bardzo się ucieszyłam z chłopca. Dziś ma 2 latka i nie wyobrażam sobie, że mógłby nie być chłopcem. Ale to tak zawsze jest. Koleżance na USG wychodził chłopiec, więc się na chłopca nastawiła. A urodziła dziewczynkę i mówi, że jest szczęśliwa, że to dziewczynka. Cokolwiek urodzisz będziesz szczęśliwa, że to właśnie ta płeć a nie inna, uwierz mi :)

Gość dzien cyklu0
Ja się kochałam z mężem w dzień owulacji i jest dziewczynka:) Masz 50% szans na każdą płeć

Gość żyrafa?
A wg mnie na 90% będziesz miała żyrafę :) Gratuluję!!!! I zazdroszczę, bo przynajmniej po 2h od urodzenia samo będzie stało i jadło. A tak powaznie to się nie sprawdza! Najwięcej zależy od plemników faceta- których ma więcej to raz (sa faceci, którzy za Chiny nie zrobią chłopca albo na odwrót) no i które ma bardziej zdrowe. Natomiast jeżeli facet ma idealną spermę, książkową (co się b. rzadko zdarza) wtedy można mówić o tej metodzie.

Gość dzien cyklu0
Też słyszałam o tej teorii, ale od początku czułam, że będzie dziewczynka i na usg wcale nie byłam zdziwiona, że to jednak dobrze czułam