Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama julkiiiiii

pytanie do mam ktorych córki maja przekłute uszy-kolczyki

Polecane posty

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no i pierwszy raz słysze zeby panie w przedszkolu kazały sciagac kolczyki

Gość tak se myślę ja
a może idź do tek kosmetyczki co jej przekłuwała i od niej kup z tego samego kolczyki, niech ponosi aż się dobrze wygoi

myślę, że zarówno złoto jak i stal chirurgiczna nie powinny uczulać. naljepsze są jednak przekłuwki ze stali chirurgicznej bo mają tę blokadę (zatrzask) przy zapinaniu słychać klik i się nie rozepną, nie spadną itd. ja córce przekłułam uszka w maju. miała prawie 3,5 roku. od maja do teraz nosi cały czas te same ze stali chirurgicznej co dostala u kosmetyczki. mysle, ze im dłuzej tym lepiej. na wymyślne kolczyki przyjdzie jeszcze czas. teraz najwazniejsze, zeby były bezpieczne (czyli małe nie do zerwania i nieuczulające) kup OCTENISEPT i przemywaj codziennie do pozbycia sie infekcji a potem jak już się wygoją to profilaktycznie raz w tygodniu psikaj i przecieraj, przekręcaj kolczyki. mojej do tej pory raz w tygoniu przemywam.

Gość do mea
udowodniłas ze jestes pustą idiotka

Gość niesamowite!!!!
Ale Wy wszyscy jesteście WREDNI!!! Każdy ma swoje zdanie i każdy jedzie każdego kto ma inne:) Nie sądzicie że robicie komedie z tego wątku???? A gdzie AKCEPTACJA CZYIŚ DECYZJI?

Gość hmmmmmmm...
a czy te dzieci 2 letnie sa w stanie decyzje własciwa podjąc?

zastanawiałam się nad akceptacją czyjejś decyzji ostatnio - jak ojciec zostawił dziecko w zamkniętym aucie w upale w ub. roku, jak zobaczyłam miesięczną dziewczynkę z przekłutymi uszami, której matka (paliła całą ciążę i piła - bynajmniej nie kieliszek wina wieczorem i nie dała sobie powiedzieć, że to źle) upiła się tak, że się z nią zataczała... gdzie sa granice akceptacji, a gdzie trzeba reagować? sorry, nie na temat w sumie, ale mi się ulało... zastanawiam się co z tą laską zrobić...

Gość niesamowite!!!!
A czy kolczyki to rzecz zarezerwowana dla dorosłych? Czy to jest coś co szkodzi na całe życie? W każdej chwili jak zdejmie kolczyki to nie będzie śladu to dziurkach, więc może decydować o tym w przyszłości. Dlaczego robicie z igły widły? I jesteście tacy wredni? Macie swoje dzieci to trzymajcie nos w swoich domach a nie węszycie jak by tutaj dopieprzyć matkom, aby dać im do zrozumienia że są głupie i puste. Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to że to Wy pokazujecie tą pustotę wytykając innym ich zdanie i narzucacie swój pogląd manifestując swoją "mądrość".

Gość hmmmmmmm...
u mojego syna w przedszkolu dziewczynka zahaczyła kolczykiem o sweter i naderwała ucho-blizna na zawsze. Matki nie myślą i tyle. Z ex d-bill sie zgadzam

Gość mama 44
To mi sie teraz zbierze :P Ja przebiłam swojej córce uszy jak miała 9 m-cy.

Gość niesamowite!!!!
nie zgadzam się. Ja mam kolczyki od malutkiego i w dorosłym żuciu zdjęłam kolczyki na około 2 lata. Nikt nie poznał że miałam kiedykolwiek uszy przebite:) A do Pani wyżej, to koleżanka na studiach podczas snu przerwała sobie ucho, miała szwy założone i wiesz co? Nie ma ani śladu!:) Po za tym to jest rzadkość aby coś takiego się stało. W dzieciństwie nie znaj ani jednej osoby takiej a w życiu dorosłym tylko jedną, tą o której pisałam:) Po prostu staracie się pokazać jakie jesteście wspaniałe kochające matki, próbujecie to udowodnić na siłę wypisując fantazje na forach, a nie zdziwię się jak w rzeczywistości jesteście zupełnie inne. Próbujecie usprawiedliwiać swoje sumienie?

Gość hmmmmmmm...
Ale bzdury piszesz:) Ja akurat miałam kilka dziurek w uszach - i żadna sie nie zarosła, żadna. I nie uwierze, ze po szyciu nie ma blizn, ale co tam, na kafe można sobie wszystko pisać. Ja nie zamierzam. Powiem tylko że w moim środowisku i w okolicy normalne kobiety dzieciom uszu nie przekłuwają - a tylko patologiczne, puste matki ( po podstawówce, które zaszly w ciążę w wieku 18 lat)

Gość ja również
przebiłam mojej córce wcześnie uszy, miała 6 miesięcy:) Raz zaczęły jej ropieć to posmarowałam maścią tribiotic i od razu zeszło. Nigdy więcej nie wrócił problem.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tylko ze ex-debil nie napisała nic na temat, a zahaczyc kolczykiem o ubrania można w kazdym wieku

Gość do hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ale chrzanisz,w grupie mojej córki, mamy dziewczynek z przekłutymi uszami tol ekarki,prawniczki, dyrektorki w duzych firmach,wykształcone inteligentne i chcesz powiedzieć że one sa puste bo ich córki zapragneły miec kolczyki a one spełniły to dzieciece marzenie?? Sama jestes pusta oceniajac osoby których nie znasz, a czy blizna jest czy nie zależy od tego jak sie o nia dbało w czasie gojenia, mój syn ma prawie niewidoczna blizne po wycieciu wyrostka wiec blizna po rozerwaniu ucha moze byc niewidoczna

Gość niesamowite!!!!
No widzisz i zamknięte koło bo ja tobie nie wierzę:) Ja akurat nie obracam się wśród rodzin patologicznych, tylko wykształconych, zamożnych, więc porównania nie ma. Podstawą naszego zachowania, czyli coś co nie wchodzi w grę naszych stosunków jest nie wtrącanie się i nie krytykowanie czyiś decyzji. Więc niektórzy przebijają uszy wcześnie, a niektórzy później, a jeszcze inni w ogóle. Nie ma to znaczenia odnoście patologii:D - rozbawiłaś mnie tym:D

mogę Ci napisac na temat - znam parę matek, których dzieci mają od małego przekłute uszy - laska o której pisałam przebiła swojej uszy zanim mała skończyła tydzień zresztą, niestety zadna z nich rozumiem nie grzeszy

Gość mama 3latki
do hmmmmmmmmmmm to ze w Twoim środowisku jak to określiłaś matki patologiczne przekłuwają uszy córeczkom, nie oznacza, że każda matka która to robi należy do patologicznych, w moim środowisku ( a bynajmniej nie zaliczam sie do patologii) jest to normalne i zaakceptuj to poprostu. Nie mozesz patrzeć to nie patrz nikt Ci nie każe, ale też nie obrażaj tych co inaczej niż Ty myślą

Gość do hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
no ktos kto przebija uszy tygodniowemu dziecku ma nierówno pod sufitem i to nie ulega wątpliwosci

Gość no nie mogeeeeeeeeeeee
lekarki i inne wykształcone kobiety przebijają dzieciom uszy? Powiem Ci tak - pracuję w przychodni dzieciecej i tylko właśnie babki z wielodzietnych często patologicznych rodzin przekuwają uszy córkom. I dodam, że doktorki potem śmieją się z nich, że nie stać na leki ale widoczne kolczyki trzeba pokazać. Myślę, ze to leczenie kompleksów tak jak nadawanie dziwnych imion jak Amandy i inne Jessici

hmmmm, to ja nie wiem jakie ty masz środowisko, może sie rozejrzyj po ulicach i zobacz że rzadkością są kobiety które nie mają przykłutych uszu. ja mojej córce też przekłułam uszy jak miała ok. roku, nie jestem patologią jak to nazywasz, mam wyższe wykształcenie, bardzo dobre stanowisko. Też miałam przekłute uszy jak byłam bardzo mała i jestem mojej mamie za to bardzo wdzięczna, mogę nosic kolczyki jakie chcę, nie babrają mi się uszy tak jak moim koleżankom które miały uszy przekłute w dorosłym życiu, jak byłam mała to też byłam szczęśliwa, każda z nas przecież chce ładnie wyglądać, nawet taka malutka. A oprócz tego zauważ może, że przekłucie uszu to u nas już jest norma.

Tym co tak krytykują proponuję przejść się do szkoły, przedszkola, chyba nie macie swoich dzieci albo nie zwracaliście na to uwagi. 90% dziewczynek w przedszkolu i szkole ma przekłute uszy.

Gość no nie mogeeeeeeeeeeee
Pola chyba u ciebie na wiosce po

Gość mama 44
Większych bzdur nie słyszałam :) kolczyki=patologia.No to się dowiedziałam :D Jestem juz w słusznym wieku i za moich czasów wszystkie dziewczynki miały przekłute uszy i nie wiedziałam ,że pochodziły z patologicznych rodzin:P

Gość na osiedlach to raczej tylko
miałam przekłute jak miałam nie wiem dwa latka, dobrze pamietam :) pistoletem babka robiła, a potem wkładała kolczyki, teraz strzelają już kolczykiem. Darłam sie jak opętana. I powiem jedno młodej zrobie jak będzie duza, umeczyłam się z tymi kolczykami, haczyło ustrojstwo o szaliki, swetry, potem mialam kólka to haczyłam szczotką do włosów. Jak chodziłam na basen to musialam je sciagać, bo czepek był obowiązkowy. Jak będzie miała te 10-11- 12 lat i bedzie chciała to ok, a teraz po co ma sie z tym meczyć, kupilam jej naklejki na uszka takie gwiazdeczki, same odpadaja ale co tam ma radoche :D

No tak się dziwnie składa, ze nie jestem z wioski, a poza tym jakie by to miało znaczenie, czy dzieci z wioski są gorsze???!!! Po tej wypowiedzi wychodzi raczej twoje pochodzenie. W klasie mojej córki jest 16 dziewczynek, jedna nie ma przekłutych uszu. Ja chodziłam do szkoły już dawno temu i też większość miała przekłute uszy.

Gość HeidKlum
chyba patologia uważa ze kolczyki u dziewczynek to patologia, mieszkam w duzym miescie i tutaj 90% dziewczynek w przedszkolach i szkołach maja kolczyki,to norma nie patologia

Gość na osiedlach to raczej tylko
nigdy nie zwróciłam uwagi ile dziewczynek ma przekłute uszy? Młoda ma 5 lat jak zapytałam czy chce kolczyki to taaaak, ale jak powiedzialam ze trzeba zrobić dziurki to było nieeee, bo będzie krew i będzie boleć, a najgorsze będzie woda utleniona :D i temat kolczyków umarł smiercią naturalną