Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona-

tani pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość zasmucona-

mam wielki problem nie wiem co robić.... Otóż dostałam pierścionek zaręczynowy nie wygląda najgorzej ale był bardzo tani, jestem zawiedzona bo spodziewałam się czegoś lepszego. nie jestem materialistką czuję tylko że mój chłopak kupił go na odwal bo jetseśmy ze sobą ponad 5 lat i zaczęłam się nie cierpliwić czy on wogóle zamierza zrobić krok dalej... niby byłoby wszystko ok tylko nie zawsze między nami było różowo. 2 lata temu zdradził mnie ale wyjątkowo to bolało zrobił to w najgorszy sposób jaki mógł, zaangażował sie uczuciowo w dodatku obgadywał mnie z NIĄ poruszał moje prywatne tematy z NIĄ a na sam koniec dowiedziałam się, że chciał jej zapłacić żeby milczała, żebym się nie dowiedziała...byliśmy ze sobą ponad 3 lata postanowiłam dać szansę-tak bardzo zapewniał że mnie kocha że tylko ja się licze i że nigdy więcej. Bardzo długo płakałam, bolało. Czekałam po tym wszystkim 2 lata na oświadczyny, myślałam że tak okaże mi, że wybrał mnie bo mnie kocha a nie dla tego że jest bo jest. Jednak teraz kiedy patrze na pierścionek jestem zawiedzona bo myślałam, że tak dłuo zwleka z oświadczynami żeby zebrać trochę pieniędzy( nie zarabia mało- ponad 2000) na pierścionek żeby wszystko było idealnie i wyjąkowo. teraz nie wiem co myśleć bo za 300 zł to kupuje sie buty a nie pierścionek na całe życie...

Gość zasmucona-
hmm może i obrączka fakt ale to naprawde było dla mnie ważne... a co ze mną jest nie tak? ja poprostu boję się że zrobił to na odwal dla świętego spokoju

Gość jahfk
a Ty byś wydała 3 000,00 zł na pierścionek dla niego ? :P

Gość jahfk
może dla niego wysokie ceny za pierścionki to głupota i tyle. moze zarabia powyżej 2000, 00 zł ale ma na pewno mase wydatków. (opłaty)

Gość Wiedźma Hogata
a jakby ci kupil za 3tys to nie czulabys, ze próbuje dosłownie "odkupić" winę za wcześniejsza zdrade? to działa w dwie strony

Gość zasmucona-
mieszkamy razem, wydatki są również wspólne, w dodatku on nigdy nie szanował pieniędzy bo mówił że po to one są...

Gość jahfk
no ale nie na głupi pierścionek. powiedz, wydałabyś tyle hajsu ? ? ?? ?? ciesz się że w ogóle dostałaś, zreszta jakbyś nie była materialistką to byś pieprzonej ceny nie sprawdzała. żal.

Gość zasmucona-
nie chodzi mi też o to żeby kosztował nie wiadomo ile. sądziłam tylko że poprostu zwleka dlatego że chce żeby było wyjątkowo

Gość zasmucona-
nie sprawdzałam ceny poprostu oglądałam kiedyś taki pierścionek w sklepie całkiem przez przypadek

Nie, absolutnie nie jesteś materialistką. Ty po prostu nie wierzysz w szczerość uczuć i intencji swojego faceta, ponieważ dał ci tani pierścionek. OMG. Weź lepiej zastanów się czy na pewno chcesz spędzić razem z nim życie, czy jesteś mu w stanie zaufać. A przy okazji - 2tyś to wcale nie tak dużo.

Gość Wiedźma Hogata
wyjątkowo = drogo :D nice

Kolejna materialna prostaczka, której świat kręci się wokół drogiego pierścionka zaręczynowego. Jeśli facet nie ma kasy to co ma zrobić? Kredyt brać? :o

Gość jahfk
jak Cie kopnie w dupe to docenisz nawet te pierścionek za 300 zł

Gość angielka;;;;;;;;;;;;;;;
jak można zaufac komuś kto cię zdradził???dla mnie zdrada jest niewybaczalna, współczuje wyboru partnera...i przyszłego rozwodu

Gość jahfk
zresztą napisałaś, że masz wielki problem... i nie wiesz co robić. a co chcesz zrobić? mam nadzieje ze facet sie opamieta...i przejrzy na oczy!

To chłopak, nie musi znać się na pierścionkach. Może kupił taki, bo podobał się. I 2tys to jest mała wypłata jak na te drogie czasy.

Kiedy co poniektóre kobiety się nauczą, że faceci nie przywiązują wagi do takich wydarzeń? Chciałaś, żeby było wyjątkowo to jest - dając ci pierścionek wyznał, że chce być z tobą, zadeklarował się.To już jest wyjątkowe samo w sobie. Jak wymagasz więcej to trzeba mu było powiedzieć albo najlepiej od razu wręczyć scenariusz zaręczyn.

Lepiej kupić pierścionek za 5 tys. a potem żreć tynk ze ściany. Byleby było czym się pochwalić psiapsiółkom. Żenada.

Gość zasmucona-
czyli uważacie że wszytsko jest ok, skoro czekałam tyle czasu na jego krok a on tak na odwal pierwszy lepszy kupił i dał i że nie ma żadnego podtekstu że zrobił to bo nie wiem bo to już czas, albo żeby mieć to już z głowy....?

Skąd wiesz, że kupił na odwal się?Może uważał, że będzie odpowiedni? Kurcze, facet cię zdradził, nadużył twojego zaufania, zranił cię...a ty się przejmujesz durnym pierścionkiem? Myśl lepiej czy faktycznie warto się pakować w to małżeństwo, skoro o taka pierdołę masz focha. 5 lat to nie całe życie i może sensowniej ułożyć je z kimś godnym zaufania, kto da ci poczucie bezpieczenstwa.

Gość angielka;;;;;;;;;;;;;;;
zdradę wybaczyłaś a masz pretensję o tani pierścionek???Lepiej się zastanów w co się pakujesz...

i tu cię zaskoczę,ja otrzymałam pierścionek za UWAGA 150 ZŁ:D zaręczyliśmy się po 4 m-cach znajomości pierścionek bardzo mi się podobał,był delikatny,skromny i stylowy jednak cienki i pękł mi w czasie ciąży:P teraz ma mi kupić na rocznicę i nie chcę wiedzieć za ile,ma mi się podobać,cena tu nie jest ważna. wiesz liczy się miłość a nie ile kosztował pierścionek.. co bardziej cię będzie kochał jak ci kupi go za 3 tys???

Gość zosiasamosia2222
chyba jednak jesteś materialistką za 300zł kupuje się buty a nie pierścionek-wiesz też bym chciała za tyle sobie kupować buty osobiście mam pierścionek zaręczynowy jeszcze tańszy od Twojego i nie jestem tym urażona, droższą mam obrączkę,

Gość angiefdr
Już za 2 lata nowy temat pani zasmuconej: "mój narzeczony kupił mi suknię ślubną za 2000zł, jak ja się w tym pokaże na ślubie?!" nie chcę uogólniać po kilku wypowiedziach, ale tak to się zapowiada...

Gość Wiedźma Hogata
a skad wiesz ze kupil na odwal się? drogi pierścionek nie bylby na odwal się? żeby zamknąć temat i mieć z glowy?

Gość zasmucona-
nie wiem sama co mam myśleć o tym