Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majakamajaka2

Co jest z tymi pampersami POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość majakamajaka2

Witajcie drogie mamy! Mam taki problem Mój synek ma 9 miesięcy kupujemy mu pampersy te zielone i prawie co noc sie obsikuje.Co prawda on jest ruchliwy w nocy tez się kręci i rano zawsze ma obsuniętego pampersa a dokładnie tylko te boki one mu się obsuwają. Zmieniliśmy już pieluszki na dada z biedronki i też tak się dzieje. Nie wiem co się dzieje może ja mu je żle zakładam ale próbowałam już na rózne sposoby i mimo to nadal to się zdarza. Już myśłałam zeby może kupić większe ale przecież moj synek waży 10kg a pieluchy są od 8-18 więc chyba te większe byłyby za duże? MOże któraś mama mi coś podpowie a może jeszcze jakieś inne pieluszki macie sprawdzone w których te boki nie "uciekają" Pomóżcie doradzcie coś bo juz nie mam siły :( Z góry dzieki za odpowiedzi:)

moze po prostu mu ten pampres przelewa sie? w sensie ze nie ma zmieniany w ciagu nocy i juz potem nie wchłania no to sie wylewa

Gość marylka b.
Spróbuj tych pomarańczowych pampersów "sleep&play" one mają szersze boki. Mi przeciekało jedynie jak za dużo nasikał w nocy.

Gość MamaCóreczki
Ja polecam huggiesy super dry- niby w necie negatywne opinie, ale moja mała nic nie przepuściła nigdy odkąd ich uzywamy. Spróbuj po prostu na noc mocniej może ścisnąć pampersa? Albo przyjrzyj się, czy nie zakładasz za luźno? Wcześniej uzywałam BabyDream z rossmana i też było ok.

Gość Pnzhx
A moze źle ukladasz mu siusiaka? Moj tez tak sie obsikiwal ale to z przepelnienia bo nie budzi sie w nocy wogole rano wstaje ma pełna pieluche i mokre spodnie.... Teraz jak wtaje w nocy to mu zmieniam na spiacego pieluche i jest dobrze

Gość majakamajaka2
dotykam się serkiem pleśniowym w miejsach intymnych

Gość Pnzhx
Hahahahahaha dobry jestes malolacie co juz po szkole?

Gość kaśkaaaaaaaaa
MamaCóreczki- u mnie huggiesy kompletnie się nie sprawdziły, każda pielucha przesikana, nie wiem co z nimi nie tak. Teraz używam tych babydream i jestem zadowolona.

Gość Pnzhx
rosną mi bardzo dlugie włosy na odbycie a mój chłopak mnie za nie ciagnie

Gość marylka b.
U nas też huggiesy to była porażka. Wszystkie przesikane co do jednej, nawet w dzień.

Gość marylka b.
bawię się siusiakiem mojego synka

Gość marylka b.
Zjeżdżaj podszywie.

albo białe papmersy (ale drogie bardzo), albo trzeba zmienic w ciagu nocy. Mój tez dużo sikał swojego czasu, ale przypadki przelania zdazyły się może ze trzy razy. Ale dlugo zmienialismy mu na śpiocha - zaczynał się w nocy kręcić niespokojnie i to był znak, że mu przeszkadza. Zmienialismy i spał dalej.

Gość majakamajaka2
jakis pajac się podszywa..... Najgorsze jest to że ja mu zawsze na dół siusiaka układam. W nocy też zaczęłam go przewijać i nadal tak jest :( Dzisiaj w nocy nawet nie zdążyłam bo już był osikany a pampers wcale nie był przepełniony ale obluzowany. Zapinam mu ciasno ale zawsze to tak wygląda jakby pieluchy były za krótkie i jak on prostuje nogi to mu te boki "zjeżdzają" normalnie ręce opadają:( a ten drugi przedział wagowy może być za duży nie?????bo tam jest jakoś od 18-38kg no nie wiem co robić. A może któraś mama stosowała większe pampersy niż powinny być???

Gość majakamajaka2
te sleep & play tez mielismy ...

Gość aggggaaaaaaaaaaaa
a może właśnie za duży rozmiar pampers, ?

Myślę, że większy rozmiar Ci nie pomoże, bo to na pewno nie wina rozmiaru. My aktualnie używamy dada 9-18, synek ma 15 kg i w nocy nie ma problemu.

Gość kaśkaaaaaaaaa
sleep&play są do niczego. Jak zmieniłam pieluchy na większe było to samo, może nie za każdym razem pielucha była przesikana, ale prawie za każdym. Teraz używam tych z rossmana i jest ok.

Gość ihgf
mam dokladnie ten sam problem z coreczka we pieluchach: huggiesach, pampersach, dadach. Jedynie tak nie bylo w babydreamach i gagach z tesco

rozumiem że używasz 4-ek. To dziwne trochę powiem szczerze, bo mój mały potrafił tak nasikać, że aż mu się bodziak rozpinał, tak sie pieluszka pompowała i cięzka była okropnie, a nie przelało się nigdy. Albo jest szczupły i jakies luzy ma, albo rzeczywiście coś nie tak zakładasz. Albo ma taki sik mocny, Ja zawsze podkładałam daleko pod plecki i żeby przód zakrywał pępuszek. Może kup 4+. Pampersy to w sumie sa trochę mniejsze niz inne pieluchy w takim samym rozmiarze.

Gość majakamajaka2
u nas to tak wygląda jakby miał za grube uda... właśnie ja zawsze mu też zakładałam tak żeby było wyżej na pleckach i pępuszek zakryty i jak on prostował nóżki to boki sobie ściągał teraz założyłam mu niżej i ma niżej na oleckach i pod pępuszkiem może to pomoże zobaczymy

Gość majakamajaka2
u nas nie jest problemem mocno nasikany pampers tylko to że się boki zsuwają bo widzę jak wygląda to w nocy obluzowany jest a przecież mocno mu ściskam..:(

Gość to się dowiedziałam
To może spróbuj tych babydream z rossmana-mają rozmiar 4+,więc powinny być dobre. A w dzień się nie zsuwa pielucha? Może spróbuj go klasc spać w śpiworku?

Gość zdziwiona 26
moje dziecko tez tak mialo, pomoglo ulozenie siusiaka w pampersie do dolu i spanie na boczku badz pleckach.. Spiac na brzuszku mocz wyplywal z pampersa.Uzywam pampersow Dada lecz to nie ma znaczenia w kazdych tak samo moze sie stac.