Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depresja jesienna

Czy to powod do zwolnienia?

Polecane posty

Jestem od kilku miesiecy w zwiazku z kolega z pracy, nie jest moim przelozonym, mamy rownolegle stanowiska, udawalo nam sie to utrzymac w tajemnicy przez jakis czas, ale ktos nas gdzies widzial i wszyscy juz sie dowiedzieli, na czele z naszym bezposrednim przelozonym. Moj partner/kolega zlozyl wymowienie i od 1 listopada nie bedzie juz pracowal ze mna, jest od 2 tygodni na urlopie. Wokol mnie zaczela robic sie dziwna atmosfera, przelozony byl dzisiaj u prezesa, jakies szepty, telefony, na rozmowie byli inni koledzy z dzialu, poza mna. Obawiam sie zwolnienia, chociaz nie mam sobie nic do zarzucenia. Czy nasz zwiazek moze byc powodem do tego czy sobie wkrecam?

Gość zuzuzaba
jeśli w umowie nie podpisalas klauzuli, jesli w regulaminie nie ma zakazu zwiazkow wewnatrz pracy pod rygorem zwolnienia to nie moze to byc powod zwolnienia. mozesz isc w takiej sytuacji do sadu pracy

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
w sumie to moze cie zwolnic pracodawca z zwykłego kaprysu nikt mu tego nie zabroni pod warunkiem ze zachowa okres wypowiedzenia jaki ci przysługuje , tyle

ja zostałam z tego powodu zwolniona, choć oficjalnie przeniesiona w ogole w inną stronę miasta. Zrezygnowałam z pracy całkowicie. Firma zewnętrzna dla ktorej prowadzilismy uslugi zrezygnowala ze mnie, a moja firma ktora mni zatrudniala bezposrednio zaproponowala przeniesienie. Czy mozna cos zrobic ?? Nic.

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
po co do sadu , co masz pracodawce za idiotę ? zwoli i tyle ma do ego prawo to jego firma , on jest szefem , jak pisałem musi zachowac okres wypowiedzenia np 3 miesiace i dowidzenia ! i na nic ci sady ...

to sie nie nadaje do sądu bo pracodawca ma prawo zwolnic pracownika jesli nie jest zadowolony z jego pracy. I tak też powie pracodawca i... i co i nic.

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
a co chcesz zrobic ? jest Pan i jest poddany i zawsze PAN rządzi a nie plebs

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
pracodawca nie musi podawac zadnego powodu zwolnienia pracownika !!! NIE MUSI , ot zwalnia i tyle

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
chyba ze zwalnia dyscyplinarnie to sie podaje przyczynę , ale tak !!! ..? rozwiazuje umowę daje okres wypowiedzenia i po sprawie i gniocie ktory zalega mu w firmie

Gość na pewno nie poda tego
jako powod zwolnienia, ale to moze byc powod, ze tak powiem, ukryty. Chociaz jesli Twoj facet odchodzi z pracy to problem sam sie rozwiazuje wlasciwie.

Gość dknb CV
DAWAŁAS DUPY ZWYKŁEM PRACOWNIKOWI A NIE SZEFOWI ? TOSZ DO ZWOLNIENA JAK NIC ...

Gość zuzuzaba
pytanie brzmialo : Czy nasz zwiazek moze byc powodem do tego czy sobie wkrecam? w zwiazku z czym pracodawca z tego powodu nie moze zwolnic............czytajcie ze zrozumieniem

Gość Matacz,.,.,.,,.,...
A Ty zrozum wreszcie , ze pracodawca moze wszystko , czytałas prambułe firmy - regulamin , a nawet jesli nie to i tak rybka , bedziesz sie nie usmiechac i moze cie zwolnic .

no wlasnie ktos tu nie zrozumiał. Związek może być powodem osobistym dla pracodawcy. Ale tym powodem rowniez mogą byc owlosione nogi pracownicy. Albo złe samopoczucie pracodawcy. Powody mogą być absurdalne. Ale przed nikim pracodawca nie ma obowiązku się tłumaczyć. Nie chce kogoś w firmie to zwalnia, argumentując niezadowoleniem z wykonanej pracy . I tyle.

Gość może zwolnić
bo może myśleć że za chwilę zaciążysz....a po co mu kłopoty

Gość versace1
nie ma czegos takiego jak regulamin ktory zakazuje wejsc w zwiazek 2 osob w danej firmie. tzn firma moze sobie taki regulamin ulozyc ale w sadzie nad regulaminem danego biura jest kodeks. takze za sam zwiazek z innym pracownikiem nie moze cie zwolnic. ale moze wymyslic inny powod np brak zaufania do pracownika.