Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliv090909

Wymioty po witaminie B6???

Polecane posty

Gość Oliv090909

wymiotuje po witaminie B6 powiedziałam o tym ginekologowi a on stwierdził że czy tak czy tak muszę brać tą witaminę :( wiem że jest potrzebna w ciąży ale ona teoretycznie powinna łagodzić nudności i wymioty a jest całkowicie odwrotnie. Może któraś z was miała podobne doświadczenia?

Gość enkepenkeee
mi tez zapisala wit b na wymioty ale po tym bylo jszcze gorzej wiec odstawilam niebralam nic ani witamin ani kw foliowego bo po wszystkim mialam mega mdlosci.

Gość mmmmmmmmmmmm23
ta po foliku mdlosci, jessuuuuu jakie tu siedze debilki

Może zmień producenta witaminy, wielkość tabletek czy coś? A że kwas foliowy może powodować mdłosci to też pierwsze słysze, Folik jest zupełnie bezpieczny i przyswajalny

Gość Oliv090909
Jestem w 10 tygodniu i folik kazał mi już odstawić. W tych tabletkach z kwasem foliowym jest dużo innych witamin i dlatego Ci sie pogorszyło. Witaminy pogarszają mdłośći. Ja też odstawiłam witamine B6 na dwa tygodnie i odrazu mi się poprawiło ale jak powiedziałam o tym ginekologowi to znowu mi przepisał. Bananami też wymiotuje chyba temu że mają duzo witaminy B6

Gość Oliv090909
Przed pierwszą wizytą u ginekologa jak się dowiedziałam że jestem w ciąży brałam taki kwas foliowy z żelazem z nie taniej firmy i dopiero miałam odloty. Cały dzień i noc wymioty nie byłam w stanie wstać z łożka. Dopiero lekarz mi powiedział że to przez te tabletki i przepisał femibion 1 i z dnia na dzien było lepiej.

Gość lennnkowa222
No patrz jakie to dziwne, bo mój lekarz powiedział zebym nie przyjmowała w ciązy witamin, bo moze meic to wpływ na wage urodzeniową dziecka i zostałam przy kwasie foliowym.

Gość Hssbska
ja nie bralam zadnych witamin w ciazy bo powodowaly u mnie mdlosc i wymioty ale nie tylko w ciazy bo wogole jakos ale reaguje na witaminy

Gość mmmutkka
Ja w czasie ciązy brałam tylko Folik i nic wiecej. Czasami wystarczy tylko dobra dieta i tak naprawde zdrowy tryb życia.

Gość colanka
Faktycznie witaminy mogą powodować wymioty, a jak tabletka jest duża to już masakra to połknąć. Dobrze że Folik jest mały:)

Gość xenka33
Po foliku nie ma żadnych objawów ubocznych, to jedyny lek, który jest bezpieczny i niezbędny dla kobiet w ciąży.

Gość xcvbjklhcbdsjhc
witamina B w nadmiarze może powodować mdłości i wymioty ja haftowałam tylko po witaminach odstawiłam i miałam spokój, lekarz pozwolił, wyniki miałam bardzo dobre

Gość xcvbjklhcbdsjhc
i imbir, banany też działały na mnie wymiotnie już lepsza byłą surowa marchewka i stary chleb

Gość gość
W sumie ja w ciązy na poczatku brałam folik, zawsze rano mala grzankę, mleko i nie miałam jakiś szczególnie dużych i nieprzyjemnych mdłosci.

Gość gość
Kurcze a u mnie bylo odwrotnie! W pierwszej ciazy bralam witaminy i mialam od czasu do czasu tylko wymioty.W drugiej nie bralam na poczatku i wymiotowalam przez caly dzien,myslalam,ze umre.Przeszlo jak kupilam wit.a dodam jeszcze ze moglam jesc tylko banany i suchy chleb!