Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do mamuś

O wyprawkę-wiem że takie temety juz były ale zaryzykuje

Polecane posty

Na ile starczyły wam ubranka 0m a na ile 0-3m ? Mam znajomą w ciuchu-super ciuchy i mi odłozyła z 80 sztuk samych nowiuśkich prawie z nexta disneya i mothercare ale zastanawiam sie czy nie powiedzieć jej zeby wiecej wzieła tych 0-3m? Bo np. szwagierka urodziła 2700 chłopca i wszystko było za duze nawet po miesiącu a druga urodziła 3800 i po miesiącu te na 0m były za małe. Ktoś doradzi? Jak to uwas było?

Gość Smutno mi okropnie:(
jestm w ciazy w 10tc i tez sie chetnie dowiem bo kolezanka w ciuchu robi.

Nie sugeruj się rozmiarówkami...kup po trochę 56, 62, 68. Mój synek urodził się 58 cm w tej chwili ma ponad miesiąc i dzisiaj był mierzony wyszło 62 cm a on nadal nosi 56. Co więcej niektóre ubranka z rozmiarówką 56 są większe niż te z 62. 0-3 miesięcy to nie wiem bo ma tylko kurtkę z taką metką i zakładam mu ją od początku i widzę, że jeszcze mu posłuży z miesiąc spokojnie.

Bo własnie te ubranka mają inną numeracje niż te polskie....a mówiąc szczerze to nie bede juz w polskich sklepach przez pół roku kupowała bo takie 3-6m też mi odłożyła...a te 0m to chyba 56 rozmiar? Albo mają New baby napisane albo tiny baby i tak jest 3,7kg albo 2,7 kg.

I naprawde sie opłaciło bo ona mi te ciuszki za 1zł za sztuke wybrała i 5 zł kurtki i kombinezony-i taki mam Next z metką za 5 zł....I on ma 0-3m ale duzo jest tych 0m Całą wyprawkę mam za mniej niz 100zł :O o czym w polskich sklepach mozna sobie pomazyc i kubic za to 4 pary bodziaków z reserved i czapke. a naprawde te ciuszki są takie jak te co sprzedają ludzie na allegro i wszyscy sie o nie biją... Tylko zastanawiam sie na ile posłuzą te najmniejsze. Bo był temat i mamuski krzyczały że te 56 to za małe zaraz...a widze ze wcale nie prawda.

Gość sama jestes czubem
mojka kolezanka miała lumpeks ale wszystko dawała mi za darmo, fakt że potem jej oddałam z nawiązką bo sama rok potem była w ciąży. Ja ani razu nie ubrałam dziecku rozm 56 bo urodził się miał 62 cm

Też mam większość ciuszków z second handu, ale rozmiarówki są pisane na nich normalnie 56, 62 itd... w każdym razie rozmiar rozmiarowi jest nie równy. Więc w Twojej sytuacji kupiłabym trochę takich 0 m trochę 0-3 m i tak dalej. dostaliśmy też paczkę od rodziny z niemiec z ciuszkami i też rozmiarówki są na nich pisane 56, 62 itd.

Ok moze na tych metkach i jest napisane 56 czy coś. Ja nie wiem Ja urodziłam sie 54cm a mąz w 8 miesiacu na poczatku wiec miał ponizej 50...nie wiem jaki wyjdzie potomeczek :D Ale maż ma 194 wzrostu wiec moze i byc duzy.

Spokojnie, zawsze możesz dokupić mniejsze ciuszki ;) Większe się nie zmarnują, mój mały ma dopiero miesiąc, ale zdążyłam się przekonać, że ciuszków nigdy za wiele.

Własnie gratka bo widze że twój taki mały nie był! A piszesz że chodzi sobie i że duzo trzeba...jak po złotówce co nie bede oszczedzac-no i zawsze mozna oddac komuś albo sprzedac :)

Gość a przecież oni robią usg
na krótko przed porodą i wtedy mówią ile ma cm wiec jak coś to wieksze czy mniejsze sie zawsze dokupi co nie?

Gość mama synka rr
ja bym na twoim miejscu malo kupila ciuszkow 56. Jesli to chlopiec to zawsze sa wieksi, dziewczynki z reguly drobniejsze. Moj synek urodzil sie 3400 i 55 cm. 56 nosil bardzo krotko, 62 tez, teraz ma 3,5 mca i nosi 68 ale niektore rzeczy typu body 68 robia sie juz malawe. Z bodow, pajacy dziecko najszybciej wyrasta.

moj synek jutro konczy 3 miesiace a ja mu nadal zakladam niektore bodziaki z 56, lub 0-3 m, a niektore ubranka ma juz nawet 74, nie ma co patrzec na rozmiarowke bo kazda firma ma inna, trzeba patrzec zwrokowo, a 0 m=50cm to czasami jest na wczesniaki lub bardzo malutkie dzieciaczki , u nas wogole ten rozmiar nie wszedl bo synek urodzill sie z waga 3720, 57cm... ale skoro masz mozliwosc za tak niewielkie pieniadze na tak fajne ciuszki ja bym brala :) jak sie nie przydadza to bedzie np na druga dzidzie lub moze komus z twojej rodziny sie kiedys przydadza :) a jak bedzie dziewuszka to zawsze lalkom mozecie zostawic :) pozdrawiam :D

Rozmiarówka jest różna np w tesco mają 0-0 a potem 0-3 m. Moja córcia byla malutka miała trochę ponad 2800 i 52 cm więc na początku nawet te 56 czy 0-3 miała za duże. A i tak niektóre rzeczy się rozciągają, niedługo skończy 5 miesięcy a ma jeszcze bodziaki które kupiłam jak się urodziła. Sporo ciuszków rozmiar 62 się przydaje.

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
80 sztuk to strasznie duzo! Co ty zamierzasz z tym wszystkim robic? Przeciez niemowle ci nawet 20 na rozmian czasem nie wychodzi, a co dopiero 80.