Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robicc.

Matka mojego faceta nie lubi mnie bo pochodze z biednej rodziny...

Polecane posty

Gość co robicc.

Ona pewnie by sobie zyczyla kogos innego... Ojciec mojego faceta tez jest chlodny w stosunku do mnie, najgorsza jest jednak matka i jej siostra (mieszka obok nich), mam wrazenie ze non stop mi dogryzają, tymi glupimi pytaniami. Zaprosili mnie pewnej niedzieli na obiad i zaczelo sie...była tam reszta rodziny o czym ja ani moj P. nie wiedzielismy, pytali mnie co robi mama/tata, co studiuje, czy mam rodzenstwo , a potem zebym sie pochwalila gdzie pracuje :O to bylo na zlosc.. Studiuje zaocznie bo musze pracowac, jestem kelnerką, moj tata z zawodu jest mechanikiem, kiedys byl kierowcą tirów, mama szwaczka ale pracuje jako sprzataczka. Chyba tam nie pasuje :(

Gość jagodzianna
Twoi rodzice to porządni, pracujący ludzie. Żeby Ci przez myśl nie przeszło się za nich wstydzić! a jeśli ta stara lafirynda ma w zwyczaju oceniać ludzi przez pryzmat tego, ile mają pieniędzy, to świadczy tylko o niej. nie przejmuj się i jeśli Twój chłopak nie docina Ci z tego powodu to to po prostu OLEJ! pozdrawiam :)

Gość HL SKF
Dokładnie, nie przejmuj się. Uczciwie pracujecie, tylko kradzież jest powodem do wstydu.

Gość Desmond
Przejmuj się. I to bardzo. Oni sprawdzają, czy można wejść Ci na głowę. Dlatego znajdź jakiś ich słaby punkt (niewierna babcia, dziadek w Wehrmachcie, stryjek volksdeutsch, ciotka komunistka, szwagier kryminalista itp.) i wytknij im to. Nabiorą respektu. Zobaczysz...

Gość a jestes pewna,ze to bylo
na zlosc? moze po prostu pytaly?

Gość co robicc.
Jestem pewna, bo ona juz wiedziala kim są moi rodzice , skąd pochodze. Na tym spotkaniu znow te same pytania specjalnie przy wszystkich zebym poczula sie gorsza, zebym go zostawila... A on? Wiele razy mowil ze porozmawia z matką ale jakos efektow nie widac, znamy sie juz ponad 1,5 roku a nadal czuje sie u niego w domu jak obca , nawet nie jako gosc tylko calkiem obca osoba z ulicy

Gość a jestes pewna,ze to bylo
ale co - pytala, co robia rodzice?

Gość co robicc.
Oni pytali kim jestem, ze mamy chyba nową osobe w rodzinie . Jego matka powiedziala ze jestem jego dziewczyną ,a potem dodala : Powiedz cos o sobie ( tam byly jakies ciotki, przyjaciele domu etc nigdy nie bylam w takim duzym gronie obcych ludzi). Przedstawilam sie, powiedzialam co studiuje, skad pochodze i wtedy zaczela zadawac glupie pytania; co robią moi rodzice? dlaczego nie poszlam na studia dzienne? dlaczego mama nie pracuje jako szwaczka tylko sprzata? Wiecie jak ja sie wtedy czulam :/ ?

ważne żeby on Cie cenił, takie snoby chyba z jego rodziców :P olej, to debile :D Nie znają Cię ;) Ocenianie ludzi po ich majątku jest...... nawet nie napiszę bo każdy wie :D

albo staraj się unikać takich spotkań albo wymyśl dobre odpowiedzi na te ich pytania, tak żeby im w pięty szło i zawsze rozmawiaj z nimi tak jakbyś była ze wszystkiego dumna, że nie masz nic do ukrycia, jakbyś opowiadała że twój ojciec był co najmniej prezydentem. wstydzić byś się musiała, gdybyś pochodziła z patologicznej rodziny albo ktoś w więznieniu siedział...

Gość co robicc.
Jego matka prowadzi wlasną firme,dosc duza zatrudnia ponad 200 osob, znaną w małopolsce. Ojciec jest komornikiem. A moj ... studiuje prawo.

Gość Desmond
To familia chamów i gburów. Żle Ci z nimi będzie, jeśli będziesz nadal taka mimozą. Zjedzą Cię na śniadanie.

Gość 01h0g15g10h15h
albo cie testują albo faktycznie uwazają za gorszą w obu przypadkach jesli nadal bedziesz dawac sobie wchodzic na glowe to cie wykonczą, widac ze ta baba rządzi w domu, bedzie dązyla do rozbicia waszego zwiazku albo jesli to sie nie uda zacznie tobią kierowac i temperowac jak ołowek na wlasne podobienstwo

Gość boja sie w przyszlosci po
ich smierci - wszystko zagarnie syn - czyli ty i twoja rodzina sie nachlapie.

Bardzo Ci tu dobrze radzą. Może i ta jego matka nie jest zbyt miła, ale Ty sama nie myślisz o swoich rodzicach dobrze. Wstydzisz sie matki i ojca i taka prawda. Najpierw trzeba nad tym popracować. Pomysl, co w Twoim domu jest dobrego, jaka jest atmosfera, czy rodzice się kochaja. Pomyśl że tak Cię wychowali że sobie radzisz i pracujesz, a jeszcze do tego studiujesz. Potem zrób tak, jak ci tu ktoś poradził "Chwal sie" tym.

Gość chyba przesadzacie , przeciez
podobno tylko wypytywali ( co moze nie jest zbyt delikatne, ale nie zbrodnia) a nie oceniali. Piszesz, ze masz wrazenie,ze co dogryzaja, ale wrazenie to nie znaczy ze faktycznie dogryzaja,

Gość nie dalam się jej
W przeciwieństwie do ciebie autorko pochodzę z zamoznej rodziny.Nigdy z tego powodu nie dalam odczuc mojemu mezowi ani tesciowej.Oni należeli do biednych.Jak myslisz,czy tesciowa byla zadowolona,ze moi rodzice ustawili nas finansowo? Nie! A wiesz dlaczego? Zabralam jej syna.Glubszego powodu juz nie mogla sobie wymyslic.Nigdy jej nie rozumialam.MM stal na bacznosc przed swoja matka,bo kobieta agresywna,zgorzkniala,toksyczna.Zal mi go bylo,stawalam w jego obronie.Nie udalo jej sie mnie podporzadkowac.Nic nigdy niczego nie oczekiwalam od niej,ale zawsze ja szanowalam.Trzymalam dystans mimo wszystko,inaczej nie dalo sie. Nie daj sie i miej ich gadanie gleboko w 4 literkach.Rob swoje.Szanuj siebie i rodzine meza.Moze dojrzeja i zaczna doceniac twoje walory

Gość Beka smichuu
ludzie jakim chamem trzeba byc zeby wypytywac o zycie osobiste i zawodowe przy wszystkich( i w ogole) innych?? gdzie savire vivir??? bogacwo wcale nie jest wyznacznikiem INTELIGENCJI< OBYCIA

Gość ciekawska Aga
A powiedz mi jedno. To prawda, że w biednych rodzinach użuwa się waty zamiast podpasek?

Gość Selenka 31
zawsze bedziesz dla nich uboga krewna, ktora przygarneli.Nie licz , ze to sie zmieni. Zalezy na ile silna jestes , by to znosic.Jesli masz nature ulegla, jestes delikatna osobowoscia , to nie masz tam czego szukac. On tez cale zycie nie bedzie bronil Cie przed nimi i ich upokorzeniami.Wreszcie zacznie zalowac, ze nie znalazl sobie kogos ze swego otoczenia. Nie zrobisz z wrobla pawia .Przykro mi. Powinnas miec tego swiadomosc.Duma twoja z rodziny nie pomoze zupelnie tu nic.