Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie 24latka24

On wie,że chciałabym zaręczyn a nic nie robi w tym kierunku.

Polecane posty

Gość prawie 24latka24
chyba raczej nie ma innego zdania,skoro prosi zebym z nim zamieszkala znowu,skoro ciagle dzwoni i mowi,ze teskni,ze jestem ta jedyna etc widac nie rozumiecie ze chodzi mi o czyny a nie slowa

Gość dgdgdg
"a czemu wiekszosc ludzi jednak bierze ten slub majac 24-27 lat" x nie wiem skad te dane ale teraz większosc bierze w pozniejszym wieku a ci co brali w przedziale 24-27 ;at widocznie WSPÓLNIE uznali, ze to juz czas

Inna sprawa, ja też mówię, że kiedyś chciałabym pojechać z facetem do Japonii. Przy czym jest to plan który długo jeszcze się nie skrystalizuje, a i nie mogę być na 100% pewna czy nam się nie odwidzi. Z jego planami co do ślubu może być tak samo, bo łatwiej jest gdybać o bliżej nieokreślonej, dalekiej przyszłości, a z tego co mówisz to ze strony jego rodziny nacisków na ślub i dzieci spodziewać się nie można. Inna sprawa, że nie wiem jak wy się tak dobrze możecie dogadywać, skoro taki fundamentalny temat jak wasza przyszłość jest dla Ciebie nieodpowiedni do omówienia. Nie piszę tego złośliwie, ale chyba za młoda na poważne decyzje jesteś - Ty byś chciała jego oświadczyn (najlepiej bez wcześniejszej rozmowy, taka "niespodzianka"), ślub zaraz po studiach, wszystko według zasad: ileś tam razem, ileś tam okres narzeczeństwa, potem ślub, po iluś tam miesiącach dziecko...a kto za to będzie płacił?

Gość prawie 24latka24
wymagac tez nie wymagam,to tylko moja chęć nie wiem czego nie rozumiecie,czy poprostu wiekszosc z was byla w zwiazkach po 10lat az doszlo do slubu i czy wpadka was do tego zmusila? nie musicie odpowiadac. zamykam temat.

Gość dgdgdg
to ty nie rozumiesz, ze moze cie kochac i jednoczesnie uwazac, ze na slub jeszcze za wczesnie

Gość prawie 24latka24
a dane z obserwacji:)

no i księżniczka strzeliła focha, jeszcze nam zarzuciła, że wszystkie brałyśmy ślub z wpadki po dekadzie wniosku i sobie poszła. I ona chciała rodzinę zakładać :D

Gość o zesz.........
typowy sposob myslenia Polek. Skad to sie bierze, ze tak mlode dziewczyny maja takie parcie na slub i dziecko :O???

Gość prawie 24latka24
chyba jestem bardziej dojrzala niz poniektorzy. poniewaz zdaje sobie sprawe z tego ze uprawiajac seks moge zajsc w ciaze,a "chlopak" szybko sie ulotni,a w malzenstwie to nie tak szybko to sie odbywa i sprawy inaczej wygladaja.

Gość prawie 24latka24
Moorland. nie strzelilam focha,tylko ide sie zajac czyms i po co ma ktos pisac skoro nie bede czytac?

To rozumiem, że przez ten cały czas nie uprawiałaś z nim seksu? bo jeżeli jednak nie żyjecie w celibacie to ten argument jest kiepski. Fajnie, że masz takie obserwacje. Zaobserwowałaś również, że jego rodzeństwo nie podziela tego modelu więc i on może mieć inne podejście do ślubu. Poza tym super, że mu ufasz, to naprawdę urocze...

Gość prawie 24latka24
moze chodzi o zwykla biologie? jakbys przeczytala,to bys wiedziala ze nie chce miec dzieci po 30roku zycia

Gość prawie 24latka24
oczywiscie sa pary co sie zenia majac 25-30lat a sa i takie co nigdy mowie o sredniej

no cóz, to forum. Wpisy stąd nie uciekną, poza tym chętnie porozmawiamy między sobą o naszym smutnym losie żon po 10 latach i wpadce :)

Gość bardziej dojrzała powiadasz
Jakbys byla dojrzala, to wybralabys na potencjalnego ojca mezczyzne, ktorego nie trezba trzymac slubem by byl rodzicem i partnerem. A takze zadbalibyscie (wspolnie) o takie zabezpieczenie, ktore umozliwia maksymalna ochrone przed wpadka, jezeli jeszcze nie planujecie dziecka. Tyle w temacie.

"poniewaz zdaje sobie sprawe z tego ze uprawiajac seks moge zajsc w ciaze" xxx A czy panna prawie dwudziestoczterolatka słyszała o czymś takim, jak antykoncepcja? Byłaś kiedyś u ginekologa? Ręce i bielizna opadają :-o

Gość prawie 24latka24
nie mówilam o tobie,akurat,ale nadinterpretuj:)

Po 30 spokojnie można mieć zdrowe dzieci, chyba, że pominęłam jakiś wpis o chorobie która Ci to uniemożliwia. On niekoniecznie może chcieć mieć dzieci przed 30 z kobietą która ledwo co studia skończyła.

Gość dgdgdg
"poniewaz zdaje sobie sprawe z tego ze uprawiajac seks moge zajsc w ciaze,a "chlopak" szybko sie ulotni,a w malzenstwie to nie tak szybko to sie odbywa i sprawy inaczej wygladaja." hahahhaha :) jak sie chce ulotnic to sie ulotni i po slubie dziecino

Gość dzieciuch straszny jestes
to przerazajace, ze zamierzasz w tak mlodym wieku i z tak naiwnym umyslem zabierac sie za rodzicielstwo. szybko by ci sie znudzilo, i co wtedy? oddalabys dziecko jak zabawke?

Gość prawie 24latka24
Damascenka jestes glupia? uzywamy prezerwatyw ale tez moga peknac. poza tym widuje takie co mialy chlopakow,ciaza i juz nie maja chlopakow. malzenstwo jednak w tej kwestii daje jakies bezpieczenstwo

Gość prawie 24latka24
boze,ja wiem ze facet i po slubie moze odejsc. chodzi np o kwestie materialna,np alimenty.

Gość prawie 24latka24
Mooreland on jest gorzej wyksztalcony ode mnie. tak,moja mama po 30stce urodzila ciezko chore dziecko,tak wiec wole przed 30stka zabrac sie za urodzenie dziecka

Gość listopad-kowa
Mój też wiedział,że chciałabym już być zaręczona i wydawało mi się,że spływa to po nim jak po kaczce. W ogóle nie reagował na to, mówił,że jest młody i ma czas. Takie gadanie mnie tylko bardziej wkurzało. Razem jesteśmy ponad 4 lata. I nagle, w dniu moich urodzin mi się oświadczył. O niczym nie wiedziałam i nic takiego się nawet nie spodziewałam. Zaniemówiłam,ale byłam w tym momencie najszczęśliwszą kobietą na świecie :D I tego samego dnia dowiedziałam się,że planował to już od ponad 6 miesięcy. Rozglądał się za pierścionkami, próbował określić jak najlepszy termin. Tego się nie spodziewałam. Więc może i Twój już coś planuje,ale chce,żeby było jak najlepiej i dlatego czeka.

Gość dgdgdg
autorko naprawde, uzupelniej wiedze; alimenty naleza sie dziecku rowniez jak nie byliscie malzenstwem

Gość listopad-kowa
Aha, jeszcze jedno. Zaręczyny nic nie zmieniły. Nadal kochamy się tak samo. Termin ślubu na razie nie jest ważny. Wolę znaleźć najpierw jakąś pracę, ukończyć studia i później zająć się przyjemnymi rzeczami :)

Gość prawie 24latka24
a ty zauwaz,ze alimenty dostaje sie dopiero po udowodnieniu ojcostwa(jesli nie jest sie malzenstwem)

Gość dgdgdg
i jak widzisz w tym problem?