Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janusz166

Operacja Torbieli Środkowej Szyi

Polecane posty

Gość janusz166

Witam za 2 dni mam zabieg (Sistrunka), ile mniej więcej trwa zabieg, czy jest to prosty zabieg? Jak długo trwa powrót do zdrowia ?

Gość Hella tacja
Zabieg jest dośc krótki. Ale najgorsze jest w nim to, że potem robią bronchoskopię, żeby sprawdzić czy usunięcie torbioela nie spowodowało zaburzenia przepływów. A to już przyjemne nie jest.

Gość janusz166
Dziękuje za odpowiedź, możesz coś więcej napisać ile mniej więcej trwa zabieg - 1 godz, 2 ? Ile mniej więcej będę w szpitalu ? Jaki typ narkozy jest stosowany przy takich zabiegach ? Dożylny czy przez maseczkę? Jest to mój pierwszy zabieg w życiu więc wybacz moją ciekawość? Czy bronchoskopia jest regułą ?

Gość odpowiem tera ja
Dożylny czy przez maseczkę? Znieczulenia stosowane w chirurgii: -narkoza-dożylnie podany lek -miejscowy -w kręgoslup: odcina Ci od pasa w dół czucie Nie znam sie ale czytając opisy w necie dotyczące lokalizacji torbieli będzie tu raczej zastosowana narkoza.

Gość janusz166
Dzięki za zainteresowanie ! A czy ktoś miał już taki zabieg ?? Czy ta Bronchoskopia jest robiona po każdym takim zabiegu bo zaczynam się denerwować tym wszystkim, a ogólnie mało jest w necie o tej operacji (operacja Sistrunka - tylko wiki )

Gość ..:)
Ja jestem 2 tyg po operacji trobieli bocznej szyi.