Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość katarynka9292

certyfiakt z rosyjskiego

Polecane posty

Gość katarynka9292

hej, moze ktos z Was orientuje sie nt. certyfikatow z rosyjskiego/ ma jakis certyfikat? jak to wyglada, jakie certyfikaty mozna zdawac/kiedy, gdzie przystepuje sie do nich? jaka jest oplata? chcialabym przystapic do takiego certyfikatu bez kursy w szkole jezykowej, a po samodzielnej nauce (wydaje mi sie, ze mam podstawy i zdolnosci do nauki tego jezyka- w liceum bralam udzial w olimpiadzie rosyjskiego, gdzie uzyskalam tytul finalisty na szczeblu centralnym) i ogolnie akurat ten jezyk lubie latwo sie go ucze. obecnie studiuje finanse i rachunkowosc i mam w planach w sesji zimowej w przyszlym roku przystapic do egz CAE z ang (juz uczeszczam na kurs przygotowujacy do tego certyfikatu). ale nie wiem czy dam rade, bo jak na razie moj ang slaby jest (zadnego ceryfiaktu nie mam/matura rozszerzona- 80%, no ale po tescie poziomujacym w szkole, jezykowej przydzielono mnie do grupy C1+, gdzie przez 2 semestry mamy byc przygotowywaniani do CAE, ale ja jesli juz na to sie odwaze, to nie w sesji letniej nastepnego roku, ale zimowej, bo przez 2 semestry nauki na pewno nie dam rady sie na tyle sie nauczyc jezyka i nadrobic zaleglosci. co do rosyjskiego, interesuja mnie certfikaty na pozomie wyzszym niz B2 na pewno- czyli C1 np. lub jakies biznesowe. moze ktos jest zorientowany w tych kwestiach?? ktos

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować