Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)

Lipiec 2013

Polecane posty

No właśnie dziwne. Niby jak popatrzyłam na normy to powinnam się zmieścić ale no zobaczymy. Jutro 15/16 idę do wyroczni to się wywiem;D Kurde tropię te wielkie podpachy po porodzie i zastanawiam się czy nie przesadze: http://allegro.pl/najlepsze-28szt-podklady-poporodowe-abri-san-n3-i3142329172.html Bardzo ładne te koszulki ale ja bym tyle nie inwestowała tak mocno.

ja zainwestuje,bo sie nacielam po ostatnim porodzie :/ kupilam na allegro koszulki do porodu i karmienia za 17zł, sztuczne to w dotyku było a niby czysta bawełna, założyłam w szpitalu i śmierdziałam za 5 min :/ noz czulam taki dyskomfort :/, wiec teraz te koszulki kupuje z polecenia, bo ta kolezanka ma, wymacałam, powachałam :D i kupuje ;] co do podpasek/wkladow poporodowych to kupie te z bell co ostatnio, sprawdzily sie :) kupie 2 paczki,bo wtedy mi 2 paczki styknely :) pozniej przerzuce sie na normalne podpaski :)

Witam:) Wrócę jeszcze do tematu staników. Też jestem zdania, że warto zainwestować w dobrą bieliznę bo to tylko z korzyścią dla nas. Viola pytałaś o sklepy w Lublinie. Otóź na Lubartowskiej są dwa sklepy: Body gdzie jest brafiterka i pomaga dobrać odpowiedni rozmiar biustonosza, a drugi to już typowo ciążowy Mami i tam są wg. mnie dobre biustonosze już takie do karmienia. Dzisiaj trochę poszalałam po ciuchlandach. Kupiłam trochę ubranek dla małej. Zaraz wrzucę na meila.

Żółta Cytrynko a przeglądarka Google Chrome? Ja z tej korzystam i allegro działa bez zarzutu:-) Anetach no naprawdę dziwne te Twoje wyniki, ja miałam przed glukozą jak i po dwóch godzinach coś ponad 80. Napisz co Ci powiedziała doktorka ale skoro mieścisz się w normie to na pewno wszystko jest ok:-) Ja robiłam ostatnio coombsa i toxo i te pielęgniarki są poprostu takie kompetentne, ze sama musiałam odczytywać wyniki:-( Co do podkładów to te z Belli są naprawdę fajne a cena dużo niższa niż tych, które znalazłaś:-)

Mi nie działa Allegro (używam Google Chrome) :/ Mi też ostatnio spadła hemoglobina (ale trzyma się jeszcze w normie) i podniosły się leukocyty (10,3), ale ginka powiedziała, że to normalne w ciąży (reszta wyników jest ok). Dziewczyny ponawiam pytanie, bo może gdzieś wam umknęło ;) jaki rozmiar biustonosza do karmienia trzeba kupić? Taki jak przed porodem czy większy (ze względu na nawał pokarmu)? Kiedy piersi maleją i czy maleją do rozmiaru sprzed ciąży czy do tego, który był w czasie ciąży?

Biustonosz do karmienia możesz kupić już pod koniec ciąży, przypo minając sobie, jaki miałaś obwód pod biustem zanim zaszłaś w ciążę. Miseczka zaś powinna być ciut większa nawet o rozmiar w stosunku do tej, którą nosisz w 9 miesiącu. To ważne, bo w większym staniku możesz zmieścić wkładki laktacyjne, gdy będziesz miała dużo pokarmu. Twój biustonosz musi być przede wszystkim wygodny. W dzisiejszych czasach młode mamy mają naprawdę duży wybór. Wiele z nich bardzo sobie chwali modele sportowe, dla innych idealne są te rozpinane z przodu. Jednak na jakikolwiek biustonosz się zdecydujesz, pamiętaj, że w pierwszym miesiącu po porodzie lepiej zrezygnować z fiszbin, piersi są wtedy bardzo wrażliwe. Po tym okresie możesz spokojnie do nich wrócić, przecież bardzo ładnie podnoszą piersi, co jest szczególnie ważne przy obfitym biuście. Obwód pod biustem mierzysz na wydechu, bardzo ściśle. Od wyniku, który otrzymasz, odejmij 5 cm, po czym po zaokrągleniu w dół otrzymasz rozmiar obwodu stanika. Np. jeśli pod biustem masz 88 cm, 88 - 5 = 83, zatem szukany rozmiar obwodu dla ciebie to 80. Wielkość miseczki - mierzysz obwód w biuście, najlepiej nago albo w miękkim biustonoszu Moje piersi po ciazy zmalaly o ok pol miseczki, obwod ten sam, staly sie troche bardziej miekkie i juz nie takie jedrne, karmilam tylko 2 tyg...

Nescafe dzięki za info, a orientujesz się może jak ceny w tych sklepach wyglądają? Co do rozmiaru piersi po porodzie to z własnego doświadczenia nie wiem, ale gadałam, ze szwagierką i mówiła, że podczas karmienia miała 2 rozmiary większą miseczkę niż przed porodem i coś sporo więcej pod biustem, jak skończyła karmnić to rozmiar miseczki wrócił do tej z przed porodu ale pod biustem zostało tylko, że ona dużo przytyła w ciąży ( ok30kg) i póki co sporo jej jeszcze zostało a jest rok po porodzie. Ale myślę, że z tym rozmiarem to sprawa indywidualna, nie da się chyba raczej przewidzieć jaki rozmiar będzie już po wszystkim.

Dzięki za informacje! Zdaję sobie sprawę z tego, że to kwestia indywidualna, ale przynajmniej jeden-dwa staniki do karmienia trzeba kupić jeszcze przed porodem, bo jak później tuż po porodzie latać po sklepach i przymierzać... Z tego co piszesz Maile to jeśli przed ciążą miałam 70D a teraz mam 70F to na okres tuż po porodzie dobry będzie stanik 70G?

U mnie było tak,że gdy pokarm napłynął to miałam miseczkę o 1 rozmiar większą niż pod koniec ciąży ale gdy skończyłam karmić (po 2 miesiącach) i po 5 miesiącach gdy waga wróciła do tej sprzed ciąży (czyli -27kg:-) to wszystkie biustonosze musiałam wymienić na rozmiar mniejszy niż przed ciążą. Piersi stały się właśnie mniejsze,miększe i mniej jędrne:-( Jak sytuacja będzie wyglądać PO to sprawa bardzo indywidualna, mojej koleżance na przykłąd zostały po ciąży i karmieniu piersi większe chyba o dwa rozmiary niż przed ciążą, tak mają rodzinnie:-) Także polecam na karmienie biustonosz ciut większy a po karmieniu się okaże :-)

LadyG mi obwód w ciąży też się zwiększa alle jeżeli Tobie nie to rzeczywiście tylko miseczki musisz zwiększyć:-)

Par godzin i tyle do czytania :) Nie dziwię się, że tyle postów i tematów po prostu umyka ;) Ja na początek (do szpitala i do spania) mam stare staniki ciążowe - takie całe miękkie bawełniane - one mocno się ciągną więc miseczka nie musi być rozmiar większa. Po jakimś miesiącu a czasem wcześniej piersi "wracają do normy" i nie są już takie nabrzmiałe. Takie usztywniane faktycznie lepiej mieć rozmiar miseczki większy. Piersi różnie się zmieniają - mi się zmniejszyły też o jakieś pół rozmiaru ale karmiłam długo - rok. Przy pierwszym dziecku nie dość, że mało urosły to po porodzie szybko byłam z powrotem deseczka... Co do wypowiedzi Nelindy - nie każdy ma życie usłane różami i zalicza się do tej warstwy społecznej, która rozbija się drogimi autami i buduje jak ma kaprys. Mi też na tacy nigdy nic nie podał, pracuję od 17 roku życia a od 19 musiałam utrzymywać i uczyć się sama. Nie skończyłam studiów nie z lenistwa a z braku możliwości ale marzę, że jak odchowam dzieci to jeszcze dostanę taką szansę od życia. Na razie studiuje mąż. A jeśli ktoś ma w życiu takie szczęście to niech uklęknie i Bogu podziękuje a nie obraża innych.

Nelinda bardzo ostra reakcja. Naskoczylas na dziewczyne i od razu zalozylas ze jest nierobem i niczego nie osiagnela. Glupie jest to twoje podejscie moim zdaniem. Dziecku trzeba cos zapewnic. Ale jak mozesz wypominac komus ze jak nie ma warunkow to po co sie decyduje na dziecko?! No w glowie mi sie to nie miesci. Powiem ci jeszcze ze ja tez nie mam pracy. Ale skonczylam studia pedagogiczne. Niestety pracy nie ma i to jest fakt a nie wymysl. Moj partner za praca wyjechal za granice. Nigdy nie mialam niczego podanego na tacy moj chlopak rowniez. Zylismy z rodzicami z marnej renty przez prawie 10 lat. Jak tata w koncu przeszedl na emeryture i dostawal troszke wiecej pieniedzy to zachorowal na raka i po 5 miesiacach walki z choroba zmarl. Finansowo zawsze bylo nieciekawie. Bo nasze panstwo nie pozwoli normalnie zyc zwyklemu obywatelowi. Premie laduja sobie do kieszeni. Wiec nie krytykuj zycia innych bo akurat tobie sie fartnelo. Nie wszyscy maja tyle szczescia w zyciu. A jesli ludzie sie kochaja to wydaje mi sie ze to czy decyduja sie na dzieci czy nie to jest ich wlasna sprawa. I nie tobie ani nikomu innemu oceniac tego. Dla dziecka najwazniejsza jest milosc rodzicow a nie miliony na koncie. I tyle w tym temacie. Jak masz pisac takie bzdury to lepiej wogole sie nie udzielaj.

Viola no najtaniej to tam nie jest. To trzeba przyznać. W Body biustonosze zaczynają się mniej więcej od 150 zł w górę. Ale z czystym sumieniem mogę polecić bo od jakiegoś czasu kupuję tam biustonosze (wcześniej ten butik mieścił się gdzie indziej) i jestem na prawdę zadowolona. Są dobre jakościowo, dobrze się noszą i przede wszystkim rewelacyjnie trzymają biust (a jak ktoś ma spory tak jak ja to ma to na prawdę duże znaczenie). A w Mami ostatnio kupiłam biustonosz ciążowy za 85 zł - też rewelacyjny. Ale to wszystko oczywiście rzecz gustu i zależy czego kto oczekuje. Ja ze swojej strony polecam:)

byłam na wizycie u ginekologa i mowi ze glukoza jest Ok miałam (96,0 mg/dl a po 2 godzinach 76,0 mg/dl ) ogladał główke z kazdej strony mierzył i wszystko ok z reszta ciałka również :)

biala----> super :) no to sie wyjasnilo :) LadyG----> ja ten tekst skopiowalam z neta, a 2 ostatnie linijki sa ode mnie... :) takze chyba na to wychodzi, ze miseczke o rozmiar wieksza trzeba kupic... no, ale skad masz wiedziec czy karmic bedziesz? ja kupie stanik na taka miseczke jaka bede miala przy zakupie :)

Messi!! Jak to zrobiłaś??? w sensie, jak zgubiłaś tyle kilo w tak krótkim czasie po ciąży? Ja tez bede musiała tyle zrzucić... Podpowiedz mi ;) W ogóle skąd ta Melinda czy jakoś tak sie tu wzięła. Nie jest w ciąży, nie ma dzieci, więc czego tu szuka... Dzięki za odpowiedź dot. maciezryńskiego. Czyli od końca roku czyli z koncem umowy mam pół roku macierzyńskiego? Dobrze zrozumiałam?

oo widze temat stanikow.. mojego wiecznego utrapienia.. :) ja jak do tej pory mieszcze sie w swoje dotychczasowe staniki i prawde mowiac nie planuje zakupu nowego. karmic na bank nie bede wiec nie potrzebuje zadnego specjalnego.. aprzy takim biuscie jak moj tak samo nie wyobrazam sobie nosic stanika bez fiszbin czy chocby sportowego.. wtedy piersi bola jeszcze bardziej.. tak przynajmniej sa na miejscu swoim :) ja kupowałam bielizne z belissima teraz nazwa jest zmieniona na so chic.. staniki sa rewelacyjne ale okrutnie drogie.. za swoj pierwszy z freya placilam prawie 200 zl. i to bylo po znajomosci prosto od osoby która sprowadza te biustonosze do polski i dopiero rozprowadzaja je po sklepach.. w sklepach sa jeszcze wyzsze ceny.. niestety przyjaciolka juz nie pracuje w tej firmie i sie skonczylo.. wiec jesli sie zdecyduje to musze szukac tanszych zamiennikow. bo nie stac mnie na tak droga bielizne.. ale przez internet bym sie nie odwazyla kupic.. kazdy stanik inaczej lezy. mierzylam ich naprawde ogrom bo bylam na pokazie z so chic. i wiem ze nie kazdy pieknie wygladajacy uklada biust tak jakbysmy chcialy.. i mimo wszystko trudno jest cos dobrac..

a z weselszych zakupow.. zaczelam kupowac rzeczy dla maluszka :) zrobilam juz zamowienia na allegro. kupilam, gryzak, grzechotke,szczotke z grzebykiem i pozytywke oraz rozek :) a dzisiaj w miescie upolowalam dwa sliczne i milutkie kocyki i hurtowo 10 kolorowych piluch tetrowych i jedna flanelowa.. moze sie przyda do czego :) chocby do przykrycia brzdaca :)

NESCAFE- no rewelacja te ciuszki, aż nie mogę uwierzyć, że to z badziewia :) Super, bardzo mi się podobają, a jak cenowo? Na sztuki płaciłaś czy na wagę?

Messi domyśliłam się, że tekst jest skądś skopiowany ;) Ja akurat zamierzam karmić, mam nadzieję, że się uda!

ale chyba trace zmysly.. cos mnie rozkładac zaczyna.. wzielam konska dawke paracetamolu i oby pomoglo. ogladam termoopakowania i nie moge sie zdecydowac.. w sumie jakos szczegolnie oprocz wygladu i ceny niczym sie nie roznia.. ale moze wy mi cos doradzicie.. http://allegro.pl/termoopakowanie-avent-lovi-canpol-babyono-nuk-i3130355233.html#tabsAnchor http://allegro.pl/termoopakowanie-termos-do-butelek-avent-canpol-i3144190212.html#tabsAnchor jak myślicie które byłoby lepsze?

LadyG dzieki :) ja za następne zakupy dla maluszka wezme sie pod koniec miesiaca tyle jeszcze tego... hmm ostatnio kupiłam jedna paczke pieluszek dada w biedronce następne z pampersa kupie.

śliczne te wasze ciuszki:-) Mi koleżanka coś na weekendzie po swoim syniu ma podrzucić:-) Już się nie mogę doczekać....

KMM ja myślałam o podwójnym ale bardziej podobają mi się słoniki;) No jak wrócę od ginki to powiem co i jak z wynikami. Dziś byłam na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia;) Od poniedziałku będę chodziła na aerobik a w środy na szkołę rodzenia mam nadzieję z mężem;) Miałam od maja chodzić ale dziś zadzwoniłam i okazało się że w sumie mogę już przyjść;) Co do staników dobra uwaga żeby wziąć większy rozmiar tych usztywnionych. NA to nie wpadłam;D Ale myślę że niedługo kupie sobie takie zwykłe bawełniane żeby mieć do spania i do szpitala może się nadadzą wielkościowo jak nie to dokupię większe pod koniec ciąży;) Oglądałam ostatnio wrzucone ciuszki - sama słodycz - takie perełki;) i brzuszki - super wyglądacie;)

k_m_m co do termoopakowan to napewno nie kupie ze styropianem w srodku, bo mialam taki dla malego i nie chcacy wylalo sie w nim mleko :/ zauwazylam w miare szybko, wytarlam, przetarlam jeszcze, wywietrzylam a ten styropian i opakowanie sie tak zasmierdlo ;/ i juz nic z tym nie zrobilam... chyba tym razem zainwestuje w cos takiego: http://allegro.pl/tommee-tippee-termoopakowanie-termotorba-termos-i3118710802.html