Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)

Lipiec 2013

Polecane posty

Dietowo - ja kupowałam;/ było to w tedy co tak grzmieli z podnoszeniem vatu o po prostu są cienkie. Chciałam dokupić jeszcze z 10 tych podwójnie tkanych. Ale powiem Ci że jak patrzyłam w sklepach to już całkiem tragedia ;/

chusteczki jutro w realu w dobrej cenie chyba tez wychodzą coś koło 3,50 a od jutra w naturze 2 paczki cleanic po 11,99. też nieźle;)

anetach- no i kurcze jak tu teraz coś kupić porządnego... moja mam pokazywała mi pieluchy których używała przy nas:) kurcze to jest tetra:) nie do zdarcia:) używane przy 3 dzieci:) tyle tylko że już widać że są poplamione, pożółkłe itp... więc chociaż kilka takich wyjściowych trzeba mieć...

Gość DO KMM
im dłużej cię czytam tym bardziej jestem pewna, że z Tobą coś nie tak :o ile ty masz dziecko lat? co już w życiu osiągnęłaś? jak długo jesteś ze swoim "chłopakiem"? ciągle się tu żalisz, jak nie na siostrę to na "chłopaka", jak nie na niego, to na realia w tym kraju. jesteś strasznie roszczeniowa a nic od siebie nie dajesz :o czy ciąża była wpadką?

dietowo - no fakt ta używana przy nas czy choćby 15 lat temu jak moja siorka kupowała pieluchy dla synka to pieluchy a nie badziewie. Właśnie się zastanawiam czy zamiast tych podwójnie tkanych nie kupić od niej 10 sztuk bo to co mam w szafie to po porównaniu masakra jakaś.

Gość Ja tez do KMM
Zgadzam sie z powyższym na temat KMM. Ręce opadają dziewczyno. Ty bedziesz miała dziecko? Ty sama jak dziecko! Do wszystkich pretensje, ciagle jesteś roszczeniowa. Narzekasz na pieniądze to było sie nie pakować w dziecko tylko iść do roboty! Facet na Ciebie musi zarabiać a Ty królewna siedzisz i narzekasz. Trzeba było zarobić a potem być " mamusią". Nawet działkę masz od teścia, ciuchy od kogoś znajomego u jeszcze niezadowolona ze dopiero w czerwcu. Siedzisz u mamy pod piecem i zero inicjatywy i perspektyw na życie! Współczuje tym wszystkim z którymi żyjesz! Ogarnij sie !!!Jestes strasznie irytujaca. Bleee

Witajcie kobietki w kolejny piękny dzień:-) Nie dawno wróciłam z badań ale co mnie zaskoczyło, w Lublinie na wyniki w przychodni na Staszica trzeba czekać na wyniki niektórych badań 3 dni... Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo bym pojechała w poniedziałek a tak na piątkową wizytę u diabetologa prawdopodobnie nie będę mieć badań.... :-( A lekarka nawet słowem nie wspomniała, że tyle trzeba czekać:-(

Do kochanej pomaranczki: nie tylko ja sie 'zale' na tym forum jesli nie zauwazylas.. Jak ktos kiedys wspomnial forum jest od tego zeby sie wyzalic badz zapytac o cos jesli sie ma jakies watpliwosci. Jak cos ci sie nie podoba to nikt cie nie zmusza do zagladania tu i czytania wiadomosci. Jak cie cos irytuje to nie czytaj. Zmien forum albo znajdz sobie jakies zajecie w zastepstwie.. Fakt dostane duzo rzeczy i wcale nie uwazam tego za uwlaczajace godnosci. Bo sa to dobre i niezniszczone rzeczy ktore napewno wykorzystam i ciesze sie ze na tym swiecie sa jeszcze na tyle pomocni i zyczliwi ludzie. To jak dlugo jestem z chlopakiem nie jest twoja sprawa. Kochamy sie i oboje pragnelismy tego dziecka tak samo mocno jesli tak bardzo cie to interesuje. Naprawde ciekawa jestem jak wyglada twoje zycie skoro tak zaciekle komentujesz i krytykujesz moje.. Skup sie na swojej marnej egzystencji badz cudownie idealnej.. Kto cie tam wie jak wolisz to nazwac.. Odpisuje na twoj post ostatni i raz i przy okazji tego ostatniego razu chcialam ci podziekowac.. Humor mialam dosyc kiepski, ale smialam sie w glos czytajac twoje wyzalenia na moj temat.. Jestes naprawde smieszna istotka.. Moze zaloz jakis kabaret? Hahahaha milego dnia

jesli chodzi o pieluchy tetrowe to faktycznie różnie bywa z ich jakością. planowałam zamawiać przez allegro ale w sumie cenowo by wyszlo tak samo z przesyłka jak tutaj jak kupie sama. wiec wybralam się do pepco i zakupiłam 10 sztuk na start :) mogłam dotknąc i zobaczyc czy faktycznie jak gaza czy troszkę lepsze.. i niektore faktycznie sa cieniutkie.. wydaje mi sie ze lepiej jest isc do sklepu i nawet jakby byly troszke drozsze od tych na allegro to przynajmniej nie kupuje sie kota w worku.. :)

Gość Ja tez do KMM
Owszem, Twoje życie Twoja sprawa. Przykre jest tylko to ze tak nieodpowiedzialna osoba bedzie matką. To forum było założone nie przez Ciebie tylko duzo wcześniej niż ty do niego dołaczylas, a główny jego wątek to ciąża i problemy oraz radosci z nia zwiazane a nie wylewanie Twoich brudów z Twojego życia. Ja nie jestem typem osoby która ma w sobie jad. Jestem raczej normalną, pracującą osobą, która w życiu do czegoś dąży i prze do przodu aby czegoś sie dorobić. Nie siedzę u mamy i nie czekam na pieniądze od męża na podpaski poporodowe i wkladki laktacyjne, jak Ty. Uwlaczajace to, nie uwarzasz? Uważam ze nie ma nic złego w używanych ubraniach dla dziecka. Chodziło mi bardziej o to ze Ty ciagle narzekasz. Ciuchy ktos ci da ale dopiero w czerwcu, Zjadlabyś lody, ale jak sama nie kupisz to piszesz ze nie ma kto. Nie wątpię w to ze dziecka pragnelas, ale odpowiedzialna osoba najpierw szuka pracy, a pózniej zachodzi w ciążę. Acha, i pomarańczowek jest conajmniej dwie. Nie podpisuje sie pod pierwszym postem. Nie tylko mnie irytujesz. Mimo wszystko życzę Ci jak najlepiej ;) Oby dziecko sprawiło ze dorosniesz. I Pamiętaj licz na siebie a nie na innych :)

Cześć dziewczyny. Widze że jakaś gorąca akcja dzisiaj. Znowu chodzi o cycki K_M_M? Darujmy sobie, racja jest jak dupa, każdy swoją ma, ale op co od razu pokazywać? Jej życie, jej dziecko, jej sprawa. A ja kupiłam dziś fajną wanienkę w takim jasnym chabrowym kolorze i takie "siedzisko" do niej, mm nadzieję że sie przyda. Doczekałam się wczoraj naszej "cudownej" zapomogi z ZUSu więc kupuję. Musze Wam powiedzieć że jestem załamana swoim wyglądem, nawet w lumpach nie mogę znaleźć żadnej bluzki w której korzystnie wyglądam a to za sprawą cycków które sa prawie tak wielkie jak brzucho.... popłakałam się dzisiaj Danielowi. Moja mała dziś rano tak się rozszalała, ze nie dała mi spać - teraz spokojnie, ale mam pewność, że wszystko jest ok. :) Ogromna chcica na... 7-daysy :D Aha! W takim jednym sklepie u mnie ciuszki są piekielnie drogie, ale np kosmetyki dla dzidzi w miarę tanie. Będe tam szła na kosmetykowe zakupy w czerwcu. W tym miesiący został jeszcze spiworek i pas ciążowy. Chyba sie wyrobię :) Odkładamy kasę z Danielem... obiecał mi ze już w to lato zabierze się za nasze mieszkanie, o którym Wam mówiłam. Postanowaliśmy nie brać pożyczki i zrobić wszystko bardzo powoli, ale bez pożyczania. Mam nadzieję ze sie uda...

Słuchajcie dziewczyny planujecie kupić puder dla dziecka? Bo teraz właśnie z Mamą rozmawiam ale jakoś nie bardzo wiem czy kupować czy nie. Mamy które już maja dzieci używałyście na odparzenia?

Lou - na pewno się uda;) Najważniejsze że wiecie co z czym się je i po trochu może trochę wolniej i zrobicie;) A co do kasy z ZUSu to ile czekałaś? Bo ja nadal oczekuję;/ I jak sobie o tym pomysle to aż mnie trzęsie;/

Anetach ja używałam na poczatku mąki ziemniaczanej bo podobno najlepsza, ale potem przerzuciłam się na puder dla dzieci ( z tego co pamiętam Nivea) bo wszystko wiecznie musiałam usrać tą mąką :D a puder jednak ma odpowiednie opakowanie i się nie rozsypuje wszędzie. No chyba, że masz nad wyraz zgrabne ruchy a nie takie paralityczne jak ja to możesz próbować mąką :D Tylko ziemniaczaną. Co do pomarańczy... do póki taka osoba nie pisze pod swoim stałym nikiem nie ma co sobie dupy nią zawracać. Sfrustrowana panna z rozdwojeniem jaźni i z na tyle niską samooceną, ze boi się wyrażać swoje zdanie bez przykrywki jaką jest pomarańczowy nik- taka prawda.

co do pieluch tetrowych. Ja kupowałam 7 lat temu super grubą tetrę- teraz coraz ciężej taka spotkać, ale wydaje mi się, że w Rampersie się na takie natknęłam. Na szczeście mi odpadł zakup białych tetrówek, bo mam w super stanie po starszej córce (cześc nieużywanych). Dokupiłam tylko kolorowe wyjsciówki i tyle.

Lou_ tym razem to chyba nie jest kwestia tylko moich cyckow :) tylko ogólem moich poglądów, których się nie wstydze jakie by one nie były i sie pod nimi podpisuje swoim nickiem. nie wszyscy są tak świadomi własnych przekonań i to chyba przeszkadza. :) przykre ale coz i tak bywa:) ja nikogo nie krytykuje na tym forum, bo nie Was na tyle nie znam żeby moc Was oceniać, i nie rozumiem osób które to robią. Bo z kilku postów akurat niewiele można się dowiedzieć o człowieku, o jego pasjach czy wartościach jakie ma w życiu. Widzisz Ty kochana miałaś to szczeście że jak wspomniałaś o swojej sytuacji domowej to nikt z tego powodu na Ciebie nie naskoczył. trafiło na mnie.. trudno, nie przejmuje sie tym zbytno.. wszędzie trafiają się jakieś czarne owce, które się musza przyczepić do wszystkiego co przeczytają.. był etap innych mam teraz padło na mnie.. chociaż jakaś akcja się rozwija i nie jest nudno :) a w kwesti tego pudru to ze słyszenia wiem że się przydaje.. może nie w upały ale wszystkie znajome stosują, bądź stosowały :)

i jeszcze jedno zdanie.. Lou_ super że podjęliście decyzje o przeprowadzce :) powolutku napewno sie uda wszystko zorganizowac.. i bedziecie na swoim i nikt nie bedzie patrzyl na rece bądz wykorzystywał Twoje dobre serce. :) cieszę się bardzo z takiego obrotu sprawy u Was:) Mam nadzieje ze u nas ta budowa też niedługo może nie tyle ruszy, bo to troche zachodu ale że bedzie coś więcej poza działką pod zabudowę:)

Hej, dziewczyny, wracam właśnie z Carrefoura. Jest przecena ciuszków - te na wieszakach niestety tylko różowe przecenione, ale są kosze, w których mnóstwo bodziaków i śpiochów, więc jak któraś nie ma jeszcze skompletowanej całej wyprawki, to polecam, naprawdę b. ładne są - szczególnie te dla dziewczynek. Przykładowo: 2 pary skarpetek z froty (moim zdaniem bardzo dobrej jakości) kosztują 3 zł. Byłam potem w H&M i za dwie pary na oko dużo gorszej jakości chcą 14,99.

Wstawiłam zdjęcia ciuszków i brzucha, ale nie wiem jak to rozdzielić na foldery... Brzuszek to 28 tydzień, jak ktoś to potrafi zrobić to bym bardzo prosiła ;)

Dziewczyny tydzien temy w programie O Matko! K.Bosadzkiej było własnie ze najlepiej uzywac maki ziemniaczanej i oliwy z oliwek zamiast zwykłej... Ja puder kupie rosmanowski kolezanka uzywa i dobry jest ale zamiast oliwki jak juz kiedys pisałam kupie oliwe z oliwek :)

K_M_M dzięki :) A wczęsniej naskakiwali na Topkę - daj spokój. Nie karmcie trolla, jak to się mówi :D Widocznie sobie musi osoba w internecie pogadać zeby się lepiej poczuć. Z takimi rozterkami to się do psychiatry powinno kierowac a nie na kafeterię ;D No jeszcze sporo czasu minie zanim będziemy mogli tam zamieszkać... popierwsze kwestia kasy, wiadomo trzeba trochę odłożyc, po drugie czasu, wykończenia... myślę ze przed ukonczeniem roczku małej nawet nie mam co marzyc o wyprowadzce. Bo zalanie stropu, wyprowadzenie tego miejsca ze stanu surowego we w miarę godny do zamieszkania i urządzenie chociaż kuchni, łazienki i jednego pokoju jeśłi nie ma się kasy "na raz" to jednak potrwa - szczególnie z małym dzieckiem. A tam w planie są w sumie 3 pokoje, nieduże, ale zawsze, kuchnia, łązienka i przedpokój. Ale trzeba zrobić dosłownie wszystko, bo stoją gołe ściany, gdzieniegdzie trzeba powymieniać okna. A ja uwielbiam remonty i dużo umiem zrobić sama ( nie zlinczujcie mnie, ale w weekend gipsowałam ściany i montowałam sobie karnisz bo mi spadł i wyrwał dziurę w ścianie :D) wiem ze nie powinnam ale to silniejsze ode mnie - nie wiem skad mam takie majsterkowanie we krwi :D Moze będzie mi się udawało czasem podrzucać małą jej babci albo jej dziadkowi, jak troche podrośnie, to wtedy mocno przyspieszy sprawę :) Ale widzę determinację Daniela, jego nadzieję i gdyby nie on, to chyba bym się już całkiem w tej kwestii zamieszkania załamała. Taki facet to skarb. :) Puder - kupiłam mały, Babydream z rossmana. Ogromny wydatek to nie jest, a lepiej mieć, a nóż się przyda :)

Byłabym zainteresowana tymi z H&M ciuchami ale jak na złośc dopiero w wawie mam ten sklep ;/

aha zapomniałam Ja ta nianie z avent tez mam wersje angielska z przejsciówkami na polskie :) apropo pieluch tetrowych to ja kupiłam zapakowane 10pak i tez niesa super niestety... kiedys wszystko było robione na lata a teraz robia tak zeby jak najszybciej sie zuzyło i nowe kupiło...

Dzięki dziewczyny;) zamierzałam też kupić rossmanowski i chyba się zdecyduję. Niagara Fajny masz brzuszek ;) Taki z dokłkiem koło pępka;D Co do tych promocji w carfourze to chyba co sklep to inaczej to wygląda bo ja dziś patrzyłam to są faktycznie poprzeceniane ciuszki ale chłopięce też widziałam. Np. bodziaki 2 pary po 15 zł. Widziałam te skarpetki frotki ale dopiero teraz jak poprałam to zobaczyłam jakich ile mam bo tak po tych kolorowych stertach były porozrzucane i w sumie chyba zakupię z jeden dwupak tych cieplejszych. Dziś nabyłam tam w jakiś końcówkach serii rajstopy tylko większe taki na 98 i 104 po 1 zł;D Szał:P Ja pomarańczki dalej ignoruję bo szkoda czasu dosłownie. Lou i bardzo dobrze. Nie znaczy że masz nic nie robić ale z rozsądkiem;) Oboje jak się weźmiecie do pracy to szybko zleci;) Wiadomo kasa czasami hamuje tempo pracy ale nie od razu wszystko;) Już trzymam kciuki;)

Niagara brzusio fajniutki taka piłeczka :D odnośnie ciuszków i prania mam pytanie.bo dosyć sporo mam białych rzeczy, które wiadomo leżały jakiś czas i sie zastanawiam czy najpierw nie wyprać ich w zwykłym proszku dla dorosłych do białego żeby przejaśniały i dopiero później w dziecięcym..? bo zdecydowałam ze kupie tylko do koloru ten dla małego..

KMM śliczne ciuszki wogóle wszystkie macie sliczne :) ja jak sie wiecej dorobie to tez wstawie :)

KMM ja np. w ogóle mam zamiar prać w zwykłym proszku ;) No chyba, ze trafi mi sie mały alergik :) Jeśli chcesz używać proszków specjalnych dla dzieci, to pamiętaj, ze one nie piorą rewelacyjnie, więc jak masz używane ubranka to dobrze byłoby je uprać wpierw normalnie a potem w lovelli, dzidziusiu czy co tam będziesz miała. Co do oliwki- ja nie będę dziecka oliwkować. Mam zamiar myć je mydełkiem bambino w kostce i smarować balsamem Hippa. Chyba, ze miałoby suchą skórę to do kąpieli będę dodawała oilatum. Po oliwce dzieci są całe tłuste :o włoski takie przylizane i ogólnie ani przytulic ani pocałować ;o nie wspominając o zniszczonych ubrankach i pościeli.