Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ogolnie jest czysto

Mąż zwrócił mi uwagę, że zapuściłam kuchnię... Miałam ochotę ukręcić mu łeb.

Polecane posty

Gość Ogolnie jest czysto

Mąż ogólnie pomaga w domu i zajmuje się dzieckiem. Pomoc polega na tym,że raz w tygodniu w sobotę poodkurza, 2 razy w tygodniu rozwiesi pranie. Bawi się z dzieckiem,ale nie przebiera, nie karmi. Dziecko ma 2 lata. Ja pracuję w domu na 1/2 etatu. Sprzątam niemal codziennie-ścieram podłogi. Ale tak z wierzchu,nie odstawiam szafek i nie sprzątam za nimi. A mąż wczoraj naprawiał zlew i zajrzał za szafkę i zobaczył tam kurz... no i zrobił coś na kształt inspekcji... odsunął szafki i za nimi sprzątnął,ale mi rzucił tekst,że mi pomógł,ale mogłabym dokładniej sprzątać,bo zapuściłam kuchnię :O Zkurzyło mnie to. Jakbyście zareagowały na moim miejscu? Bo ja mu powiedziałam,że rączki mu do dupy nie przyrosły i jak od czasu do czasu sprzątnie to nic mu się nie stanie. I oczywiście się śmiertelnie obraził...:(

Gość kjh
i dobrze mu powiedzialas faceci to jednak imbecyle nic tylko w morde trzasnac.

Gość kjh
a obrazic to powinnas sie ty .

Gość Ogolnie jest czysto
No i oczywiście robi takie typowo męskie rzeczy jak wszelkie naprawy, remonty, wynosi śmieci i nosi ciężkie zakupy.

Gość Pół na pół....
Nie daj się!!!W domu mieszkają 3 osoby: Ty+mąż+dziecko, najmłodsze już powinno mieć jakieś obowiązki np. pomagać wyjmować pranie z pralki, sprzątanie swoich zabawek przez snem i wyjściem domu, głowa rodziny pół na pół powinno dzielić z tobą obowiązki w domu, ustalcie co które z was coś tam robi(remonty i naprawy robi się w domu, ale chyba nie codziennie?): zmywanie, sprzątanie kuchni, stołu po posiłku, wynoszenie śmieci, odkurzanie itp. Bądź konsekwentna i nie bój się jego reakcji czy złości, bo inaczej wychowasz sobie lenia z duuuuużym brzucholem po szyję skczącego p kanałach i bez inicjatywy według którego kobieta powinna zarabiać kasę, tyrać w chacie, zajmować się gromadką dzieci, pięknie wyglądać i jeszcze mieć zawsze ochotę na sex z inicjatywą:)

mój Pan mąż raz jedyny odważy się coś takiego powiedzieć dotyczyło to łazienki - na 2 dzień dostał wiaderko z zestawem ścierek i chemii - i powiedziałam że od dziś przejmuje władzę w łazience :P podziałało :P

nie ma tragedii moim zdaniem - zorganizuj po prostu co jakiś czas gruntowne sprzątanie chaty z mężem oczywiście:) bo przecież sama szafek odstawiać nie będziesz ani dźwigać dywanów do trzepania - przykładowo:)

Gość Ogolnie jest czysto
Nie mamy dywanów :p Dziecko sprząta swoje zabawki-jak się skoczy bawić jedną to nim wyjmie drugą to ma tą schować. Tak raz na kilka miesięcy robię takie gruntowne porządki ale częściej nie mam zamiaru-jeśli on ma ochotę to proszę go bardzo.

Gość Ogolnie jest czysto
Nie mamy dywanów :p Dziecko sprząta swoje zabawki-jak się skoczy bawić jedną to nim wyjmie drugą to ma tą schować. Tak raz na kilka miesięcy robię takie gruntowne porządki ale częściej nie mam zamiaru-jeśli on ma ochotę to proszę go bardzo.

Gość taka ja se...
ja sprzatam za szafkami w kuchni tylko przed swietami :P Mam dosyc solidne meble blaty polaczone wiec ciezko,ale nawet gdyby byly to inne lzejsze meble to i tak bym nie sprzatala za szafkami czesciej,moje mieszkanie to nie muzeum.Lubie czystosc i porzadek,ale bez przesady. Faceci to naprawde jacys dziwni sa

No wiesz :D ja w ogóle nie mam szansy posprzątać za meblami w kuchni bo są przymocowane na amen i żeby je odstawić musiałabym wzywać fachowca żeby je rozmontował :p Twój mąż by chyba umarnął gdyby zobaczył co jest za moimi meblami kuchennymi gdyby za nie zajrzał :D Co do innych mebli, które dam rady sama odsunąć sprzątam za nimi mniej więcej co dwa tygodnie, ale nie są to żadne ciężkie szafy tylko np komoda, kanapa i inne tego typu meble.

opiernicz meza z gory na dol. Jak mu przeszkadza to scierka w lape i niech sprzata. Zreszta Ty kobieta masz przesuwac ciezkie szafki? U nas zajmuje sie tym maz, ja od czasu pierwszej ciazy 4 lata temu nie sprzatalam gruntownie kuchni i lazienki (bo te wszystkie srodki czyszczace powodowaly migreny) i do dzisiaj tego nie robie, robi to maz, ja ogarniam na codzien, odkurzam, myje parkiety.

Gość wiecie,ona moze
autorka moze sciemnia,moze syf tam byl nieziemski.muchy,karaluchy,resztki jedzenia itd A tu zeby sie podbudowac strzela tekstem,ze tylko kurz byl. szkoda,ze jej maz sie nie wypowie.moze facet mial racje.

Gość zonaKraka
Ja też szafki od święta odsuwam... mam blat przymocowany i to większa zabawa. A jakby mi mąż wyskoczył z tekstem że JA zapuściłam to dłuuuuugo by się zastanawiał zanim by coś znowu powiedział. Można ogólnie stwierdzić że zapuszczone i tyle.

Gość mama raczej grzecznego dziecka
Ty mu zrób inspekcję w garażu i też powiedz,że kanał zapuścił :D

Gość koniec z lenistwem
chciałyście mieć rodzinę, to zapierdalać

Gość lubię Jabłka
oj,mojemu też się zdarza z takimi tekstami wylecieć i to np.dotyczy jego szafek i jego ohydnego bajzlu ale ma potem awanture nie z tej ziemii,lecz teraz jeszcze bardziej mnie zmotywowałyście.Wczoraj np. szukał czegoś na szafie i do mnie:"ale tu syf,dziada z babą brakuje",a tam są same jego dokumenty i bzdury ale powiedział tak by mi dogryźć ,ze to ja nie sprzątam.Ma przesrane.Tydzień bez seksu to minimum.Już wczoraj chciał ale niech pomarzy!!!!!!!!