Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę_tego

Co mam zrobić ? Jak zmienić nazwisko ? Ślub tylko dla nazwiska i od razu rozwód?

Polecane posty

Gość nienawidzę_tego

Zapewne wyda wam się to śmieszne... aczkolwiek nikt nie zdaje sobie sprawy, jak bardzo nienawidzę swojego nazwiska. Zrobiłabym praktycznie wszystko, aby zmienić je na inne. ZA KAŻDYM razem jak się przedstawiam jestem aż chora, po prostu nienawidzę, jest to dla mnie upokarzające. To nazwisko jest brzydkie. Jak byłam dzieckiem, w szkole się nie raz wyśmiewali. Nawet niedawno byłam świadkiem czegos takiego, jak była lista wywieszona osób zapisanych na pewne zajęcia ( w tym ja ) , stała grupka dziewczyn i czytały sobie kto tam jest ( nie znały mnie ) i jak przeczytały moje nazwisko to tak powtórzyły jedna do drugiej podśmiewając się :-O Wiem, że np. jak ktoś ma na nazwisko Zając czy Lis to też innych może to bawic czy zwracać uwagę, ale te nazwiska nie są brzydkie, tylko tak jak zwierzątko, mnie by nie przeszkadzało gdyby mówili na mnie np. Zając itp. :) Ale moje nazwisko jest naprawde brzydkie i negatywnie sie kojarzy. Na dodatek, moja mama ma inne nazwisko, wiec nawet nie moge powiedziec że mam nazwisko po mamie, którą kocham. Mam nazwisko po ojcu, który sie mna nie interesował, był alkocholikiem i nie mielismy nawet dobrego kontaktu. Nienawidze tego nazwiska, tak bardzo bardzo.. ;/ Boże ile dałabym za to, zeby wreszcie nie wstydzic sie przedstawiac :-O Dodam tylko, że moje nazwisko jest brzydkie, ale nie jest wulgarne typu "ku tas" czy coś, wiec w urzędzie pewnie robiliby problemy gdybym chciała zmienić.. ja juz nie wiem, co robic. Nie chce żeby w przyszłej pracy zwracali sie do mnie tak, to dla mnie upokarzające, nie cierpię tego wstrętnego nazwiska... Myślicie, że jak wezme dobrego prawnika do urzędu to pomogłby mi napisac pismo tak, aby zmienili mi te cholerne nazwisko ? :-O

Gość Gtase13
Nie jest potrzebny zaden prawnik. Idz do USC, napisz odpowiednie podanie i tyle. Mojej kolezance zmiana nazwiska z wuydaniem niwego dowodu zajela 2 miesiace.

Gość laloli
Coś sciemniasz. Moja znajoma któregoś dnia wściekłasie na ojca i z tygodnia na tydzień bez problemów zmieniła nazwisko na nazwisko panieńskie matki.

Gość gfhgfhgfh
Znam kolesia który miał na nazwisko Bocian i je zmienił na takie które kończy się na -ski i jest bardzo ładne, szlacheckie. Taki miał kaprys. DEBIL. więc Ty ze swoim bzydkim na pewno nie miałabys problemów

Gość gdkjgkdd
pochwal sie jakei to nazwisko;p

Gość równo pokrojona świnka
idziesz do urzędu wypelniasz wniosek i zmieniasz. To zaden problem, ale ile to potrwa to wiadomo zalezy generalnie od urzednikow. JAk chcesz i i imie mozesz zmienic.

Gość pasi-konik
tak to prawda ,ja zmienilam nazwisko po rozwodzie ,napisalam odrecznie na miejscu cos takiego- jak tu napisalas ,to wystarczylo ,ja bym sprobowala wymyslec sobie fajne nazwisko -nie musisz zmienic na nazwisko matki ,to tez powinno przejsc , tak mysle .