Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość after death

Czy po smierci sie wszyscy zobaczymy?

Polecane posty

Gość after death

jak myslicie? zobaczymy naszych bliskich? Babcie, dziadkow, rodzicow ? Czy ktos po nas przyjdzie po smierci?

Gość PaulinaMak
po śmierci jest błoto na brzydkich cmentarzach i to wszystko.

Gość after death
nie wierze w niebo i pieklo. przeciez to bzdura. ale mysle ze ktos po nas przychodzi....tak mysle..

Gość groszek z majonezem
ni e wierzysz w niebo i pieklo ale wierzysz ze ktos przychodzi...-to jest bzdura! to logiczne zze przychodza po ciebi e i idziesz albo do nieba alb do piekla

"no nie jeśli któreś z nich trafiło do piekła a Ty do nieba bądź odwrotnie" -no nie, jeśli któreś z nich inkarnowało się w niedźwiedzia polarnego a drugie w zebrę :P

Gość after death
a co ma niebo i pieklo z tym do czynienia? wez sieopanuj. nie ma piekla nie ma nieba. jest kosmos. i to wszystko. gdzie to twoje pieklo ma niby byc? pieklo na ziemi jest juz wiec gorzej byc nie moze.

Gość after death
no i co? jakies teorie macie czy nie?

Gość zderrr
Kosmos...a skąd się wziął Kosmos? :)

Gość Adrenanina
po smierci nie ma nic. Zasypiamy aż do momentu zmartwychwstania i będziemy żyć na odnowonej ziemi. Oczywiście zmartwychwstaną tylko Ci dobrzy. Żli nigdy się nie obudzą

Gość ,może ja coś powiem,
jak mój tata umierał to "odwiedzała" Go jego ciocia- ciocia zmarła kilka lat wcześniej jako ostatnia z jego rodziny. leżał w szpitalu i z nią rozmawiał to było coś w stylu: "ciotka???! a co Ty tu robisz" i z nia rozmawial

albo jak Mama odwiedzała Go tym szpitalu to mówił jej takie rzeczy w stylu : "potrzebuje pare groszy zebys mi zostawila bo mnie niedlugo biorą na operacje i potrzebuje na podróż" powiedział też raz " jak zobaczysz ze po mnie ida to idz do domu bo ty nie mozesz jechac jestes potrzebna w domu"

Gość zazdrośnica222222
ja wierzę w życie po śmierci ale boję się że mogę się urodzić np w Afryce w jakimś biednym kraju albo że będę kotem ale lipa by była:D

Gość after death
@moze ja cos powiem wlasnie to mam na mysli. Czesto wlasnie slyszalam i czytalam o takich przypadkach. Przyznam, ze kiedys o malo bym nie umarla i juz bylam pewna ze odchodze i widzialam 2 postacie. Dwoch mezczyzn. Wygladali jak ojciec i syn ale nie widzialam twarzy. ..na szczescie nie odeszlam.. ale odtad mysle duzo o tym co jest po smierci?Czy sie zobaczymy? Myslicie, ze nasi krewni ktorzy zmarli czuwaja nad nami?

Gość zderrr
Gdybym nie wierzyła, że po śmierci coś jest - moje życie nie miałoby sensu. Po co rano wstajecie, po co staracie się o wszystko skoro za chwilę umrzecie i nic po Was nie będzie? Życie trwa tak krótko...zwłaszcza, że nie wiadomo ile czasu zostało nam dane. Dla mnie to tylko przystanek do wieczności w szczęściu ze Stwórcą...

Gość święto zmarłych
Ja wierzę,że nas zabiorą jak umrzemy. i będziemy ponownie szczęśliwi. Ja czekam na śmierć, by spotkać się z mamą

ja jestem pewna w 100% ze nad nami czuwaja. Tata z Mama czesto mi sie snia i jak mam jakis problem i o nimmysle to mi sie snia w nocy i w tym snie dostaje jakas podpowiedz- nieraz nie tak dobitnie ale zawsze jakies wskazowki sa. i czesto na koniec takiego snu mowia mi - dobrze wracajcie juz do domu bo my musimy juz jechac

zderr- masz rację, że bez wiary trudno znaleźć sens, ale np. ja nie dam rady sobie wmówić fikcji, nawet, jeśli to najcudowniejsza fikcja ^^ nic nie poradzę, że życie najwyraźniej jest jakie jest i nie ma nic poza tym. Nawet, gdybym próbowała uwierzyć, to i tak miałabym świadomość, że tylko wmawiam sobie bajki..

Gość jedno pytanie do wszystkich
jestescie katolikami? macie w domu Biblie?

Gość after death
@moze ja cos powiem, naprawde rodzice podpowiadaja Tobie?az mi,lzy do oczu skoczyly.Moji rodzice zyja ale strasznie sie boje zycia bez nich :-( i tak sie zastanawiam czemu moja babcia mi nic nie podpowiada ?:-O dlaczego nie slysze czy cos mowi do mnie czy nie?

Gość zderrr
Bo nie poznałaś Boga osobiście:) uwierz mi, gdybyś tego doświadczyła, wszystko by się zmieniło. Życzę Ci tego, bo to najpiękniejsze co może się w życiu przytrafić...

Gość zderrr
Ja jestem chrześcijanką - po prostu :) Mam Biblię Tysiąclecia. Polecam zagłębienie się w jej treść, ona ma moc...tzn. słowa w niej zawarte. Bóg daje się poznać tym którzy Go szukają

Gość jedno pytanie do wszystkich
to zerknijcie do kaznodziie 9:5 i przestancie wierzyc w zaswiaty i w to ze zmarli nad wami czuwają, idioci :o

Moja babcia obiecała mi, że kiedyś, jak umrze to na pewno przyjdzie do mnie i mi powie, że jest coś po śmierci, jeśli jest. Ale nie "przyszła" nigdy, co więcej- nie przyśniła mi się ANI RAZU, choć tak bliska osoba powinna mi się śnić. A śnią mi się wszystkie osoby, jakie znam, nawet słabo mi znane. No i znam dużo opowieści o nadprzyrodzonych rzeczach, ale nigdy nic takiego nie przydarzyło się ani mi, ani osobom z mojego otoczenia. DLACZEGO ZAWSZE SŁYSZY SIĘ, ZE KTOŚ, COŚ, KOMUŚ- a nie znamy takich 'świadectw" BEZPOŚREDNIO?