Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaTo Ja

Jak wprowadzać mleko krowie?

Polecane posty

Gość mamaTo Ja

Jak mam dziecku wprowadzać mleko krowie. Synek skończył 15 miesięcy. Próbowałam dawać 2% /nie z kartona/ z butelki to nie chciał. Może wodą rozcieńczyć? Bo jogurty i ogólnie nabiał wcina i nie ma alergii. Nie wiem jak go nauczyć pić mleko krowie. Jakieś rady?

Moja ma 1,5 roku i najpierw jej dawałam do spróbowania bawarkę, którą sama piłam, potem kakao, a teraz potrafi z kubeczka wypić zwykłe mleko. Oczywiście nadal pije mm.

Gość mamaTo Ja
a jak robilas ta bawarke?

Gość mamaTo Ja
aa z herbatą mieszałaś, ja kurcze myślałam żeby z wodą wymieszać jakoś

normalnie, lekka herbata (zwykła czarna, ale parzona tylko chwilę żeby nie była mocna) a do tego dolewka mleka. Mniej więcej 2/3 kubka herbaty i 1/3 mleka. Mleko używam z kartonu 2%.

No kiedyś słyszałam, że na nerki chyba lepiej mieszać mleko z wodą, ale w sumie w herbacie jest sama woda przecież.

Dziecko do 3 roku życia nie powinno pić mleka krowiego. Dowiedziałam się tego od lekarza dietetyka dziecięcego. Przetwory mleczne tak, sery żółte nie, mleko modyfikowane tak. To nie moja opinia a doświadczonej lekarki.

Tak, tak wszyscy o tym doskonale wiemy. Wiedziałam, że się prędzej czy później ktoś odezwie z takim tekstem. :D

Dokładnie :) Szczególnie że nie daję jej krowiego od tak do picia, tylko czasami w postaci koktajlu owocowego czy kakao lub jak podbiera ode mnie. Nadal wypija trochę ponad 0,5 L mleka modyfikowanego każdego dnia.

Gość jhgjhg
mleko zwykle na poczatku rozcienczaj z woda. moje dzieci od ukonczenia 1 roku zycia pija zwykle. m.modyfikowanego juz nie chcieli

Gość nie powinno,,,
Pić mleka do 3 roku życia, tak samo jak jeść smażonych do 3 roku życia:)-zdanie lekarki. Dla mnie to trochę przesada jest. Mój był na modyfikowanym( nie karmiłam piersią), do ok 2-2,5lat nie pamiętam już,ale chyba miał 2 lata(jak nie chciał już pić modyfikowanego). Z modyfikowanego zaczęłam stopniowo podawać mleko zwykłe.