Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allicjaaa

śmierć dziecka

Polecane posty

Gość allicjaaa

czy da się to znieść, czy da się przeżyć śmierć dziecka

Gość 39 i pół pół
Oczywiście że się da, a nawet musi choć jest to niewyobrażalnie trudne!!! sama jestem tego przykładem:(

myślę ,ze to najgorsza tragedia jaka może spotkać człowieka . Ale znam takich , którzy przeżyli śmierć dziecka - i małego i dorosłego - żyją . A nawet potrafią się śmiać . Ale na wszystko potrzebny jest czas a blizny w sercu już nic nie zapełni .

Gość Tamara48
W sumie to ja mogę powiedzieć na ten temat, dwa lata temu straciłam 20 letnią córę, córka nie żyła trzy dni a ja o tym nie miałam pojęcia, była na studiach, druga córką nie mówiła jak nie wracała na noc i nie wiedziałam że nie ma jej już 3 dni, później dopiero policja zadzwoniła. ciężko jest żyć z świadomością że nie ma już dziecka i dni już tak nie cieszą, masz dzieci ale to nie jest ten komplet, ale trzeba żyć dla dzieci po prostu

Gość pablo56655665
To jest sytuacja której boję się najbardziej w życiu, stracić córkę, myślę że też musiałbym odejść.

Gość Tamara48
ale jedno mogę powiedzieć, że dziekuje Bogu że ją miałam , że była, bo dziecko to ogromny cud, widziałam jak dorasta, jak się złości, wiedziałam gdy kłamie, ale była dobrym dzieckiem, mimo iż kapryśnym to tęsknie cholernie i płacze każdego dnia, serce bedzie tęsknić i tęskni... jest moment że plikana się Boga, później pyta się dlaczego a następnego dnia rozmawia się z córką tak jak sama ze sobą. myśle że człowiek jest w stanie dużo znieść, ale są tragedie które na zawsze zmienią życie