Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elena224

Pojutrze Halloween..

Polecane posty

Gość ale odkrycie Ameryki...
szczegolnie u nas to wazne...

Gość zew ryczacej gesi
i coo będziecie dzień potępionych świętować

Zew ryczacej gesi:To jest prastare celtyckie swieto i nie ma nic wspolnego z satanizmem,poinformuj sie lepiej

Gość wyeuwieqw
a ja lubię halloween, bo przepadam za horrorami, atmosferą grozy, poza tym to b. oryginalne swięto

Gość wyeuwieqw
satanisci to mordują ryczące gęsi... :)

Gość zew ryczacej gesi
a wierz dlaczego nie zwalcza bo katolicyzm przejmuje zwyczaje i je adaptuje tak samo jak robiono to w starym testamencie

Gość eeetam.
Nie dorabiajcie ideologi.Nie lubię tego święta,jesteśmy w Polsce i szanujmy to co nasze. Denerwują mnie dzieci chodzące tego dnia po domach,nie przeszkadza mi,ze się przebierają,wybór ich rodziców,ale nie mam ochoty udawac,ze mi się to podba.

Gość wyeuwieqw
głupia z ciebie gęś a nie rycząca, ale katole sa zawsze tępi. SZatana to wymyślili sobie, żeby usprawiedliwic własne, niecne uczynki. Zawsz mozna powiedzic, że to nie ja to szatan mnei skusił

Gość wyeuwieqw
ja bym sie sama poprzebierała najchętniej, szkoda że u nas takie buractwo. Podobno sa jakies fajne rejsy halooweenowe promami...

Gość to swieto to jest
swięto amerykańskiego tępego społeczeństwa,

Gość JAKIEŚ IDIOTYZMY!
Gówno mnie obchodzi jakieś wariactwo! Patrząc na tych idiotów napawa mnie obrzydzeniem! To jest święto czanuchów i dzikusów huj mnie obchodzi jakieś halloween! Czy my wszystko musimy powielać od murznów?????

Gość wyeuwieqw
satanisci to jest zagubiona młodzież, co jak mysli że się ubierz na czarno i bedzie nosic Pentagram to bedzie bardziej cool... :) No i są jeszcze chyba takie grupy na zachodzie bogatych, którym odwala z dobrobytu i zakładają grupy wzajemnej adoracji czcząc szatana czt. własny brak rozumu

Nie chce nic mówić, ale nie którzy to mają naprawdę ograniczone myślenie. Ciesze się że będę obchodzić Halloween na zachodzie to raczej norma i zabawa. Mieszkam w UK więc tu Święto Halloween jest obchodzone. Bardziej pogańskie jest topienie Marzanny czy puszczanie wianków ;-) albo lanie się wodną.

Gość eeetam.
Madzia Nie chodzi oto czy pogaństwo czy nie tylko o tradycje,rozumiesz co to znaczy?

Gość wyeuwieqw
tradycja to jest rzecz plastyczna, i mozna ją zmieniac. Ubieranie choinki przyjęło się stosunkowo pózno, z niemiec, i jest obecnie super- tradycją, więc równie dobrze i halloween moze stac się kiedyś tradycją i u nas. Nie ma sensu byc sztywniakiem, jakby wszyscy tacy byli,nigdy nic by się nie przyjęlo W zasadzie kazdy zwyczaj jest przyjęty skądś tam...

Gość fghjkl;jm,.
przenikanie tradycji z innych kultur jest nieuniknione i o ile nie niesie ze sobą nic złego, jest fajnie i ciekawie. Ja tam lubię to święto, lepsze to niż nasz rodzimy pokaz mody na cmentarzu 1 listopada :P

Gość no,ale jezeli Halloween
to "tradycja"-to nie nasza napewno.I niech sie ciesza na forum uK ci,ktorych to bawi...

Gość antypolish guy
Pójdę na imprezę na przekór katolikom

Gość eeetam.
tradycje można trochę zmienić,ale nie całkowicie.Kiedys stawiano snopy w domach,obecnie" choinki",to raczej zrozumiałe i związane z cywilizacją .Haloowen akurat nijak się ma do polskiej tradycji,u nas to dni spokoju,w Stanach bardziej przypomina karnawał.