Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ja do was pytanie

serum termoaktywne - pytanie

Polecane posty

kiedyś dostałam próbkę pewnego serum termoaktywnego - uczeucie mocnego rozgrzania skóry bardzo mi się spodobalo, dlatego kupiłam całe opakowanie w drogerii, niestety gdy je wyrpóbowałam, okazało się, że nie działa - nie grzeje, ani trochę. opakowanie wtedy chyba skończyłam i zraziłam się do marki. ostatnio kupiłam podobny kosmetyk - innej firmy i w innym sklepie i posamrowałam się - efektu rozgrzania również brak. czemu? co robię nie tak? przecież to niemożliwe, żebym ciągle trafiała na stare, zleżałe opakowania...

?

nikt nie używał?

na suchą, zaraz po prysznicu i po szorowaniu się ostrą gąbką - zero efektu...

Gość honey boo boo
Bo to nie ma grzać :P Termoaktywne znaczy tyle, że uaktywnia się pod wpływem ciepła, czyli najlepiej jak się tym smarujesz przed ćwiczeniami. Albo owijasz folią potem czy coś w tym stylu ;) Wtedy lepiej działa.

a Ty zawsze nakładałaś na wilgotną, czy kombinowałaś, tak jak ja? honey, przed ćwiczeniami (dość intensywnymi) nałożyłam wczoraj i nic :(

Gość honey boo boo
Bo Ty nie będziesz czuć ciepła czy grzania, ono po prostu lepiej działa pod wpływem ciepła, ja nigdy nie wiedziałam żadnego grzejącego specyfiku, są co najzwyżej te takie chłodzące jakby, tak jak np błyszczyki z mentolem.