Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hasio

Znam przyczynę depresji większości z was

Polecane posty

Gość Hasio

Oglądacie niewłaściwe filmy, słuchacie niewłaściwej muzyki, zamiast pozytywnej to bardzo nastrojowej, depresyjnej, smutnej albo z kolei hałaśliwej. Czytacie tak samo beznadziejne książki. To wszystko powoduje u was negatywne, smutne i nieco zrezygnowane podejście do życia. Myślicie, że istnieje coś takiego jak aktywny odpoczynek, a odpoczynek to właśnie bierność. Zamiast szpikować się kolejną porcją "kojącej" muzyki moglibyście po prostu odpoczywać. Za dużo filozofujecie - przejmujecie niewłaściwy sposób myślenia. Za mało energii, aktywności, radości życia.

a jesli mozna spytac -co robisz poza relaksującym trybem życia? Bo ja na przykład zapieprzam w supermarkeci ,na wszystkich stanowiskach . od kasy na wózku widłowym koncząc . sory za pominięcia polskich znaków .

Gość Hasio
nie można się relaksować przez całe dnie, bo to też jest niezdrowe

Hasio, z całym szacunkiem, chrzanisz :) chciałeś napisać przyczynę CHANDRY, nie DEPRESJI

Gość Hasio
depresji. :P niektórzy przez całe lata mają depresyjny charakter i tylko go pogłębiają mając styczność z ww.

Gość Hasio
Napiszę więcej - w wiadomościach powinni pokazywać same radosne wiadomości. to też na pewno jest czynnik który źle wpływa na ludzi

Gość zxcvb;
Akurat przyczyną mojej chandry/depresji (trudno powiedzieć, co to jest w moim przypadku) są wydarzenia w przeszłości, problemy psychiczne oraz to, że nie widzę szans na udane życie.

Gość klawisz czarny
Gówno znasz!!!!!!!!!!!!

Gość fdberfbhtrhbr
bardzo wąskie spojrzenie na problem to jest

Gość Hasio
No to mi napiszcie jaki film uważacie za najlepszy i czemu? I czy oglądacie telewizję?

Gość fdberfbhtrhbr
niemam ulubionych, i co ? :P

nie oglądam, sporadycznie nie ma czegoś takiego jak najlepszy film, nie podałeś nawet kategorii :-P specjalisto za 2 gr

Gość Zdrajcy!!
Won stad ci ktorzy opuscili granice naszego kraju!!

Gość t6y7u8
to masz urojenia, bo nie możesz wiedzieć, jakie filmy oglądam, czego słucham i co czytam.

Gość Hasio
Depresja, przygnębienie i ogólnie zjebana filozofia życiowa nie biorą się znikąd.

Gość t6y7u8
Pewnie, mogą być spowodowane wydarzeniami niezależnymi od człowieka. Życie jest ogólnie niesprawiedliwe. A ty goowno o mnie wiesz.

Gość fdberfbhtrhbr
ale to zainteresowanie nieodpowiednimi filmami, filozofia, muzyka etc sie tez znikad nie bierze

Gość fdberfbhtrhbr
depresja jest choroba ORGANICZNĄ, to tak jak chora noga, chora reka, tutaj chory jest mózg

psychika człowieka zostaje ukształtowana juz w dziecinstwie , a zaszłe sytuacje z dorastania ja kształtuja. . doswiadczenia zycia dorosłego , tylko upewniaja człowieka w doswiadczeniach wczsniejszych . utwierdzaja zebrane obserwacje. i ułatwiają ocene ludzi ,sytuacji. i wrogów. nie jestem psychologiem , tak tylko napisałam co myslałam .

Gość fdberfbhtrhbr
Jankesa, potwierdzaja badz powoduja dysonans, jesli sa inne, tak sie rodza rozne zaburzenia takze

Gość t6y7u8
a ja nie mam depresji od dzieciństwa, pojawiła sie ona u mnie po konkretnych zdarzeniach. Jak ci się zacznie wszystko walić to oby ci ktoś powiedział że masz chory mózg.

Gość fdberfbhtrhbr
t6y7u8 depresja to niedobor przekaznikow, naturalna reakcja w pewnych sytuacjach i po prostu samoistnie regulujace sie zaburzenie mozgu. w niektorych jednak wypadkach sie to nie reguluje. depresja to choroba organiczna