Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja10100101

WŁOSY WYPADAJĄ MI GARŚCIAMI !

Polecane posty

Witam Was :) Zacznę od tego, że od jakiegoś czasu włosy przeraźliwie mi wypadają. Na stop proc. jest to więcej niż 100 sztuk dziennie. Na przykład teraz przeczesałam je i wypadło mi ok. 40, a jest dopiero 8. Jestem zdesperowana, nie wiem co robić. Byłam u dermatolog, która zapisała mi szampon hamujący wypadanie włosów, wcierkę na część ciemieniową oraz cynk i miedź w tabletkach. Może i to zahamuje wypadanie moich włosów, ale chciałabym o nie jakoś szczególnie zadbać. Chciałam kiedyś je zapuścić, ale stan w jakim one są nie pozwala mi na to. Teraz zależy mi tylko na tym żeby były zdrowe, a jak będą zdrowe, to i się je zapuści. Bardzo proszę o pomoc i wszelkie porady . Pozdrawiam :)

Gość dvdvdv
mi tez okazalo sie że to źle dobrana antykoncepcja, stracilam niestety prawie polowe wlosow jesli to hormony to można juz nie odzyskac takiej gestosci włosow mozesz miec problem hormonalny, zwiazany lub nie z antykoncepcją

Gość starsze pokolenie juz
słuchaj troloo - dobrze prawi.

Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, z chłopakiem używamy prezerwatyw. Mocz badałam niedawno i jest wszystko w porządku, nie wiem jak z krwią. Nie odchudzam się chociaż bardzo chciałabym stracić na wadzę, ale nie stosuje diet, bo wiem jak to by wpłynęło na moje włosy. Stres może się wiązać z nowym etapem edukacji, oraz częstymi kłótniami z chłopakiem. Leków żadnych nie przyjmuję, czasami zdarzą się przeciwbólowe.

no to zbadsaj TSH bo mozesz miec niedoczynnosc tarczycy,tym bardziej ze chcialabys schudnac a trudno ci to idzie TSH dla mlodej kobiety to gora 1,a nie jak mowia normy4.2( przynajmniej tak twierdzi moja endo)

Gość kjdcbnsdk
a wczesniej nie stosowalas jakis zabiegow na te wlosy np. trwala, rozjasniacz ?? czeste prostowanie

Nigdy nie rozjaśniałam, nie robiłam trwałej ani w ogóle nie malowałam, mam swój naturalny kolor-nie prostuję. Od czasu do czasu używam suszarki. Kiedyś używałam jej codziennie, ponieważ zawsze rano przed wyjściem suszyłam włosy, teraz zmieniło się to. Myje włosy raz na trzy dni, zgodnie z zaleceniami dermatologa.

Gość ja bym poszła do internisty
a dermatolog nie kazał robić dodatkowych badań ?

Nie, pani doktor powiedziała mi, że wypadanie utrata jest spowodowana stresem i zapisała mi szampon hamujący wypadanie włosów, cynk i miedź, oraz wcierkę.

hej mam ten sam problem. Włosy wychodzą mi pasmami ostatnio zakupiłam serum radical, ponoc jest dobre, stosuje 3 dni mam nadzieje ze beda jakies efekty

hej mam ten sam problem. Włosy wychodzą mi pasmami ostatnio zakupiłam serum radical, ponoc jest dobre, stosuje 3 dni mam nadzieje ze beda jakies efekty

Gość troloo
to serum właśnie kończę, buteleczkę kupiłem w sierniu i powoli się kończy, kosztuje kilkanaście złotych. Mi pomogło, ale jednocześnie używałem też nafty oraz piłem dużo herbaty z pokrzywy

Gość 5678798uzuzigjhj
ja tez tak mialam, po kapaniu wanna i prysznic zatykaly sie wlosami, balam sie je czesac, rano na poduszce byly niezliczone ilosci. okazalo sie ze mam zapalenie tarczycy plus nerwowy tryb zycia. po lekach jest lepiej do tego jak ktos wyzej napisal czarna rzepa i nafta. ale polowe stracilam:( mozesz sobie wyobrazic jak zakrecalam wlosy na duze walki potrzebowalam ich 18 teraz tylko 10

A jak długo należy stosować cz. rzepę bądź naftę żeby były widoczne efekty ? Chciałabym, aby moje włosy zregenerowały się jak najszybciej, ponieważ zamierzam je pomalować, a teraz nie chcę ich tym dobijać.

Gość to musi być prowo
będziesz widziała, natomiast nie licz, na to, że po 2-3 zastosowaniach będzie super. Raczej 2-3 miesiące. Ale warto poczekać

Gość 5678798uzuzigjhj
na efekty czeka sie pol roku i wymaga regularnosci. ale widze nowy meszek na glowie wiec rosna:)

przynajmniej kilka m-cy wszystkie szampony, wcierki inne mazidła ja używałam też tabletek, tych co niedawno mocno reklamowali, zapomniałam nazwy, używałam ze 3 m-ce, powinnam 6 m-cy ale nie miałam kasy, kosztują ok 30 zł za 30 szt, efekt był, kiedyś wrócę do tych tabletek uważaj z mieszaniem specyfików

kto przypomni nazwę tabletek ?

herbatki to do upadłego, zamiast każdego innego picia w domu na nafcie na pewno jest przepis, a rzepę to pewnie przy każdym myciu minimum

Gość kkkkkk889
Cześć! Mi też wypadają włosy, sądzę, że to po odstawieniu tabletek anty. Wypadają garściami, mam gęste włosy, ale robi ich sie coraz mniej :( juz nie mowie ile wypada jak myje wlosy..... Uzywam od 4 miesiecy oleju kokosowego, poprawia kondycje wlosa,ale nie zapobiega wypadaniu -w moim przypadku.

Gość 5678798uzuzigjhj
napar z pokrzywy i skrzepu pij dziennie ile mozesz, nie zaszkodzi. rzepe i nafte dwa do trzech razy w tygodniu. efety zobaczysz

Gość 5678798uzuzigjhj
tylko systematycznie. sok z rzeby zmieszaj z nafta kosmetyczna i wcieraj w glowe, wystarczy godzinke potrzymac i zmyc, do plukania najlepiej woda z sokiem cytryny, beda swiecace i puszyste, szampon kup dla dzieci jest w nim prawie o chemi.

sprawdzone na moich piórach (długotrwałe, ale efekty SĄ!): Humavit 2 x dziennie po 2 tabsy Olejowanie Amla Dabur (śmierdzi kadzidlano - cmentarnie) na noc, 2-3 x w tygodniu zmywać olej/myć głowę zawsze szamponem Babydream z Rosmana (bez silikonów), koniecznie odzywka Isana (też Rosman) smród Amli zastąpiłam innym olejem -> Vatika kokosowa po 2 m-cach pióra wypadały już o połowę mniej i są nowe baby hair! Polecają również odżywkę (wcierkę) Jantar, użyłam tylko 1 buteleczkę, no..raczej nie zaszkodziło ;) ale o efektach się nie wypowiem jakby Was natchnęło na farbowanie to TYLKO henną

Gość zew ryczacej gesi
wypadanie włosów też możne być też brakiem biotyny w organizmie zwłaszcza jak sie je dozo chemii a mało warzysz mnij niz 1 kg dzienie

Gość gość
mam podobnie, czy ktoś może coś poradzić. wyniki mam ok, ale włosy wypadają :/

Gość gość
Ja też zastanawiałam się długo czy wypadające włosy wynikają ze złych zabiegów fryzjerskich (typu rozjaśnianie i przyciemnianie włosów w moim przypadku) czy też problem tkwi w łysienie androgenne... obawiam się tego drugiego, zwłaszcza że prawdopodobieństwo tej choroby jest znacznie większe, gdy Twoi rodzice mają już problemy z gęstością włosów. Mój tata od kiedy pamiętam posiada kółko na głowie. U brata również widzę już dziedziczenie. U kobiet wygląda to troche inaczej. Samo wypadanie od razu nie świadczy o tym że masz łysienie androgenne ale jak zaczyna się ono od czubka głowy a później boków ( bo widać prześwity ) ... zbadaj się kontrolnie.Ja jestem przekonana że w moim przypadku to nie skutek farb, czy też braku witamin, więc ratuję się środkami mocnymi, bo włosy to dla mnie skarb,jeden środek nie jest dostępny w PL (na wypadanie) ale udaje mi się go zdobyć , dobry też jest loxon 5% w PL na receptę , w Niemczech czy Anglii stężenie 10% a nawet 15% (na porost włosów) stosuję dopiero 4 tydz. po widocznych efektach na pewno napiszę :) Głowa do góry!!!! Aha słyszałam że tabletki antykoncepcyjne regulują wypadanie włosów.