Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ka-trin876

dziewczyny w 5 miesiacu i nie tylko piszcie ;)

Polecane posty

hej dziewczyny ;) zalozylam nowe forum poniewaz jak najwiecej chce dowiedziec sie na temat ciazy wasze obawy i radosci ;) jakie witaminy zazywacie ;) dowiedziec sie wiecej bo tak jak wiekszosc z was jestem w 1 ciazy ;) ale poczytam opinie tych dziewczyn ktore sa w 2 3 a nawet 4 ciazy ;)

Gość gigi89
ja jestem na początku 4 msc ciąży pierwszej i juz sie nie moge doczekać na maleństwo :)

Gość gigi89
cudowny jest ten widok jak mi się wierci w brzuszku jak słyszy głos tatusia :)

Gość do gigi czy jakos tak
pierniczysz jak potłuczona :D jestes na początku 4 miesiaca więc 13-14 tydzien i twierdzisz, ze twoje maleństwo sie rusza na głos tatusia? :D :D :D masz ty w ogóle pojecie o ciazy? głosy z zewnątrz dziecko zaczyna słyszec na początku 6 miesiąca pałko

Gość gigi89
to sobie poczytaj pusta dziewczynko o ciązy,ale tak od A do Z. Jakoby w sobie nie czuje jeszcze za bardzo bo jest za malutkie,ale widze na brzuchu jak się przesuwa.

Gość bąki w jelitach ci sie
przesuwają :D puknij sie czaszke. twoje dziecko nie słyszy jeszcze głosów z zewnatrz - dotarło???

a z tym czuciem to nie wiem ja jestem w 5 miesiacu i nic nie czuje jeszcze ;) ale mam nadzieje ze niedlugo juz poczuje moje malenstwo ;)

Gość gigi89
http://www.forumzdrowia.pl/id,500,art,1972,ptitle,kiedy-twoj-brzuszek-zaczyna-slyszec---czy-wiesz-ze-juz-bedac-w-ciazy-mozesz-zadbac-o-rozwoj-mowy-twojego-dziecka.htm

Gość gigi89
miedzy 4 a 5 rozróznia dzwięki,więc nie piszcie mi,że moje w 13 tyg nie słyszy.

Gość Może odpowiem
Nawet jeśli słyszy to jak możesz je poczuć skoro jest wielkości fistaszka.

Gość gigi umiesz czytac?
dźwięki, ale dźwięki z twojego ciała. twoje bicie serca, twój głos, twoje jelita. głos innej osoby z zewnątrz dotrze do niego/niej na poczatku 6 msca czyli ok 22-23 tydzien

Gość gigi umiesz czytac?
"Dziecko w brzuchu chętnie słucha W brzuchu nie panuje cisza. Dzięki temu zmysł słuchu maluszka jest przez cały czas stymulowany. I to już mniej więcej od 20. tygodnia ciąży, kiedy ośrodek nerwowy, odpowiadający za słuch, budzi się do życia. Maluch słyszy dźwięki dobiegające z twojego organizmu: bicie serca, szum krwi, twój oddech... ale też odgłosy ze świata zewnętrznego, przytłumione przez wody płodowe." strona źródłowa: http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,4416.html

Gość gigi89
prawda jest taka,że kazdy lekarz powie ci co innego. ogólnie róznie kobiety odczówają ruchy. Niektóre bardzo późno nawet. ok 17 to juz raczej sie powinno. Jak tak jak pisałam w sobie to racezj nie czuję bo jak mogę czuć skoro kopnie mnie taka małą nóżką. Czasami tylko delikatnie poczuje cos takiego jakby tam cos :) ale widzę,że kuleczka się porusza delikatnie.

Dziecko słyszy także głosy innych ludzi Od szóstego miesiąca dziecko słyszy, jak ktoś z tobą rozmawia. Nie rozumie oczywiście, o czym mówicie, doskonale jednak rozróżnia tembr głosu, nastrój rozmowy. Jeśli tata często rozmawia z dzieckiem, także i jego głos rozpozna ono po urodzeniu.

w 20 tygodni a nawet pozniej kobieta moze czuc ruchy a to ze sie porusza i ty to widzisz to jest to zupelnie nie mozliwe ;)

Gość kolejny cytat
"Okazuje się, że kiedy dziecko zaczyna słyszeć (w ostatnim trymestrze ciąży), docierają do niego odgłosy, wśród których dominującym jest bicie serca, dźwięki płynące z jelit, hałas wydobywający się z układu oddechowego, szum krwi przepływającej przez naczynia krwionośne, itd. " http://www.spokojny-sen.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=34

Gość gigi89
ma ponad 70 mm,więc nie pisz mi,że jest wielkości fistaszka...

Gość nie no Katrin
przeciez gigi i tak wie lepiej :D jej płód w 13 tygodniu juz słyszy tatusia z zewnątrz a ona WIDZI jego ruchy :D :D :D :D padłam i to w pierwszej ciązy :D normalnie powinni cie wziac na badania bo genialna jestes :D

Gość slyszy od ok 20 tyg
Ja jestem w 21 i zauwazylam ze np na glosna muzyke reaguje ruchami. Albo jak ktos krzyczy w otoczeniu. Co do ruchow to najpierw beda wyczuwalne od srodka a dopiero potem na zewnatrz je bedzie widac. Bedziesz to czula jakby cos najpierw lekko smyralo miesnie,potem jakby cos sie odbijalo na trampolinie.ale tego nie widac! Sama mowisz,ze jest za malutki by to czuc to jak moze byc widac?? Ja dosc wczesnie poczulam ruchy,przed poczatkiem 18 tyg,jestem w pierwszej ciazy i kazdy sie dziwil ze juz.ale zanim nabralam pewnosci ze to jednak to,to z tydzien minelo. Moj maz poczul kopniaczki tydzien temu. To tez bardzo wczesnie,ale dopiero wczoraj mialam wrazenie,ze lekko drgnela skora na brzuchu przy kopniaku. Tak jakby delikatny skurcz miesnia. 13 14 tydzien jest niemozliwe by bylo widac ruchy dziecka!

Gość gigi89
panują oczywiście jakies zasady,ale kazde dziecko rozwija się indywidualnie. i nie atakujcie mnie wiecej.

Gość gigi89
dobra. miała być miła rozmowa,ale nie mam zamiaru tu dłużej siedziec. żegnam.

Gość nikt cie nie atakuje
tylko kazdy próbuje ci wytłumaczyc, ze jestes w błędzie, ale ty i tak wiesz lepiej prawda? nie jest możliwe być widziała ruchy dziecka w 13 tygodniu - ROZUMIESZ????

ja jestem w 5 miesiacu a dokladnie w 18 tc i nie czulam jeszcze ani ruchow ani tego zeby bylo widac jak sie porusza bo jest za malutki jeszcze i kazda kobieta tobie powie to bo na tym etapie ciazy napewno jeszcze nie widac brzucha ;)

Gość ajkschggblsa
Aaaaaaaahahahhahahahaahhahahahahahaha :D Gigi może Ty mutanta jakiego nosisz w brzuchu?:D Ruchy? 13-14 tydzień??? Ty się idź lecz bo Ty w żadnej ciąży nie jesteś tylko jakiegoś tasiemca chyba masz :D hahahahaha Nie no ja naprawdę większej głupoty na kafe już dawno nie czytałam :D A najlepszy tekst: widze po brzuchu jak się rusza :D hahahahaha padłam :D aż się popłakałam :D