Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ka-trin876

dziewczyny w 5 miesiacu i nie tylko piszcie ;)

Polecane posty

kazdy probuje wytlumaczyc tobie ze to nie prawda ;) zajdz do swojego lekarza i zapytaj on powie tobie to samo ze to nie mozliwe ;)

Gość Może odpowiem
do 14 tc każde dziecko rozwija się tak samo, jest tej samej wielkości, dlatego często lekarze na podstawie wielkości płodu w okolicach końca pierwszego trymestru potrafią ocenić wiek ciąży. Gigi to który u ciebie tydzień tak dla jasności?

tak ciaza to sprawa indywidualna dla kazdej kobiety ale naprawde nie mozliwe jest to ze 13 tyg widzisz jak dziecko sie porusza ;) i nikt cie nie atakuje naprawde ;)

po pierwsze jak jestes u kogos na forum to tak sie nie zachowuj a po drogie dziewczyno nie mozliwe jest to zebys czula dziecko w 13 tygodniu i widziala je na brzuchu bo jestem pewna ze nawet nie masz jeszcze tego brzucha ... ;)

Gość slyszy od ok 20 tyg
Moje dziecie w brzuchu tak sie zbulwersowalo jak to przeczytalam,ze zasadzilo mi dwa kopniaki tak silne,ze az sie wystraszylam. Pierwszego nie widzialam,czekalam na drugiego w tym samym miejscu i byl,czulam go ale,chyba jest cos nie tak,bo go nie widzialam !!!! A ty gigi widzisz w 13tc, musze chyba isc do lekarza bo cos nie tak ;)

Gość już niedługo...
hej :) ja jestem w 12 tc :) ruchow zadnych nie czuje ani nie widze... :) ale brzuszek juz widac, spodnie lekko cisna, ale to nie przez dzidzie bo to za wczesnie :) a jak sie czujesz? jakie witaminy bierzesz? do kiedy przyjmowalas kwas foliowy?

ja sie czuje dobrze .. dzis mam kolejna wizyte kwasu foliowego wcale nie bralam gdyz nie byl mi potrzebny od 17 tyg biore witaminy czyli tydzien bo jaestem w 18 tygodniu ... ;) slyszalam tez ze najczesciej lekarze odstawiaja kwas foliowy i kaza brac witaminy ;)

Gość już niedługo...
ja biore prenatal complex :) od 2 tygodni i kwas foliowy od miesiaca. no drogi ten prenatal ale bardzo dobry.tylko ze mam problem z polykaniem bo jest strasznie duzy jak znajde jakies mniejsze to sie przestawie ;p

gigi ja jestem w 19 tygodniu ciazy i poki co czasami, zaznaczam rzadko, mysle ze zaczynam odczuwac ruchy, nawet wielorodki zaczynaja odczuwac ruchy pozniej niz Ty... nie obrazaj sie ale dla kobiet ktore sa, byly w ciazy to po prostu smieszne co piszesz ze w 13tc widzisz na brzuchu jak sie dzidzia rusza, pozniej ktos cos takiego przeczyta i bedzie myslal ze skoro jest w 15c i nie widzi wypychajacych nozek na brzuchu to cos jest nie tak... poczytaj sobie jeszcze wiecej, to co Ty bierzesz za ruchy i kopniaki to ruchy byc moze twoich jelit ktore zmieniaja w czasie ciazy miejsce, poczytaj o dolegliwosciach ciazy typu zaparcia, wzdecia itp. przez to co piszesz troche sie sama osmieszasz, kobieta ktora wie czym jest ciaza pomysli ze wymyslasz bzdury nie wiadomo po co, i to totalne bzdury, dlatego taka reakcja jest na twoje posty, gdybym uslyszala cos takiego na zywo od innej kobiety parsknelabym smiechem i wzielabym ja za wariatke na pukncie swojej ciazy ktora wymysla sobie takie rzeczy

nie musisz ja tez mialam problem mozna przelamac tabletke na pol rozmawialam o tym z lekarzem lub jak bedziesz miala na to ochote rozrdobnic a ze prenatal complex to kapsółki to mozesz zawartosdc wysypac i zmieszac z przygotowana woda nie ma problemu ;) a te prenatal complex to lekarz ci zalecil ? bo onae tak naprawde eliminuja wymioty ... ;) mysle ze w pozniejszych miesiacach bedziesz musiala przestawic sie na classic maja wiecej potrzebnych witamin i minerałow zawieraja tez kwas foliowy ;)

ja biore Femibion z kwasem DHA, ale tylko od czasu do czasu, witaminy w ciazy nie sa obowiazkowe :) poki co wole jednak owoce, warzywa, ale czasami wezme tez witamine :)

Gość już niedługo...
tak wlasnie biore complex bo strasznie nie dobrze mi bylo poranne mdlosci trwaly u mnie caly dzien...a teraz jest lepiej :)

Gość allegra_1604
Dziewczyny, jakie witaminy bierzecie?

Katerin ja jutro zaczynam 17 tc. Też nie czuję ruchów. A znasz już plec? Wogóle mogę się przyłączyć?

Ja biorę te witaminy co Katrin. I w każdej ciąży je bralam.

co raz częściej uważam,że nie wszystkie kobiety powinny mieć dzieci!

Robwalka - nie wiem o co ci w tej wypowiedzi chodzi ale mam nadzieję że nie o tym co myślę

moja siostra brała ladeeVit - i ja chyba tez będę mają bogaty skład

Gość allegra_1604
no jest ich tyle na rynku ze nie wiem co wybrać.