Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca niewiedząca

Jeśli urodze na koniec grudnia 2012 to moje dziecko moze isc do szkoły

Polecane posty

Z dziecmi urodzonymi w styczniu 2013? (Oczywiscie za te kilka lat ):)

Gość zau
No zasadniczo to raczej praktykuje się odwrotnie -dziecko idzie rok wcześniej do szkoły a nie rok później. Dziecko łapie się pod obowiązek szkolny jako dany rocznik i nikogo nie interesuje czy ono ze stycznia czy z grudnia. To jest jego rocznik i wg prawa ma obowiązek rozpocząć w danym roku naukę.

Pytam bo jak kolezanka 3 lata temu posłała corke urodzoną 30 grudnia do szkoły to poszła z tymi co w styczniu poszli. Czyli nie normlanie tylko rok pozniej(w stosunku do tych ze stycznia to kilka dni poźniej :)) ale jednak rok poczekała.

Gość ddsadsadddddmamamammama
ja sie urodzilam 20 grudnia... poszlam wczesniej do szkoly

Gość zau
No to o opcji pójścia wczesniej to wiem. ale żeby pójść później to pierwsze słyszę. Jedyne co mi przychodzi do głowy to opóźnienie z powodu choroby ale żebby tylko z powodu daty narodzin to dziwne.

Gość olk
urodziłam sie 27 grudnia i poszłam do szkoły wcześniej byłam najmłodsza rocznikowo w klasie .

Aha no to ok :) dziecki. Teraz sie duzo pozmienialo i pewnie jeszcze zmieni. Ale postaram sie do stycznia przetrzymać :P mam temin na 29 grudnia:D Pytam bo mama jest nauczycielką w klasach 1-3 i mówi że dzieci ze stycznia duuuuzo lepiej sobie radza niz te z grudnia (w koncu to prawie cały rok różnicy) i po materiale opanowanym, po czytaniu, pisaniu.

Gość Może odpowiem
Mój brat cioteczny tak poszedł do szkoły, ciocia to jakoś z dyrektorem załatwiła, tylko że to było 30 lat temu. Jednak uważam to za kiepski pomysł. Być może początkowo będzie miał problemy, ale są zajęcia wyrównujące dla dzieci z końca roku.

Gość gość
Ja jestem z końca grudnia i poszlam z młodszym rocznikiem i nie polecam jet to jednak rok w plecy i jeszcze na dodatek wszyscy mnie z tego powodu obgaduja

Gość gość
mój syn urodzony 28 grudnia poszedł ze swoim rocznikiem - jest najmłodszy w klasie ale radzi sobie super