Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liddiiaaa

3 ,5 letnie dziecko czesto mowi o smierci czemu?

Polecane posty

Gość liddiiaaa

dzis wreczyła mi rysunek i powiedziala" masz mamusiu,jak umre zebys mnmie pamietala" teraz siedze i placze,czemu jej takie rzeczy w glowie siedza?czesto tez pyta czy nie umrze albo czy ja nie umre...

Gość pytająca919191
jak bylam mała tez mialam schizy ,ze ktos umrze albo ja np. jak mi sie to śnilo to potem mialam takie mysli. Dzieci rozne rzeczy sobie wkrecaja :) moze nasluchala się gdzies czy co

Gość liddiiaaa
no wlasnie w marcu umarła jej babcia,ale ona juz o smierci mówila wczesniej

Na twoim miejscu zastanowiłabym sie czy przypadkiem w przedszkolu nie poruszają takich tematów, a może inne dzieci o tym mówią?

Gość Dżennifer
moj syn tez czesto mowil o smierci jak byl maly,zreszta ja tez o tym mowialam jak bylam dzieckiem ,powiedzialam jemu to co moja mame powiedzialam mnie......"nie martw sie kochanie,masz DUZOOO jeszcze czasu zeby sie tym martwic" :)

moja siostrzenica też tak miała mniej więcej w podobnym wieku, a kiedyś była z babcią na cmentarzu, to potem głównym tematem jej rysunków były groby - mówiliśmy na nią cmentarna lala :P wyrosła

Gość Another sunny day
Normalne, tez przerabialam takie rozmowy. Zapytaj ja tylko skad zainteresowanie tematem. Tak na wszelki wypadek.

Gość mama 44
Ja też to przerabiałam.Moja córcia mówiła ,że się boi umierać a jak umrze to chce leżeć ze mną ,bo sama się boi. Takie rozmowy były jak córka miała 3-4 lata.

Gość pani mrufka
Poczytaj o reinkarnacji i o dzieciach pamiętających poprzednie wcielenia. Serio.

Gość Another sunny day
I jeszcze kto kogo bedzie i nie bedzie odwiedzal na cmentarzu, czy babcia jeszcze zyje od wczoraj, skad wiadomo ze sie umarlo i co sie robi itd ;)

Gość nie przejmuj się
Ja z siostrą urządzałam różne wypadki wszystkim lalkom, a potem robiłyśmy im pogrzeby i chowałyśmy je pod dywanem. Albo ładowałyśmy wszystkie lalki i miśki na jakiś wózek i nim rzucałyśmy bawiąc się w katastrofę samolotu. To dopiero był hardcore :P Wyrosłyśmy na normalnych ludzi ;)

Gość wina kosciola zapewne
a moze do kosciola chodzisz z nia lub w przedszkolu ma spotkania z katechetką/zakonicą? tam czesto mową o ukrzyzowaniach, i smierci

Gość nikola kakakakak
moze faktycznie gdzies to podsluchala w rozmowie ,babcia zmarła -takie dzieci wiecej rozumia niz nam sie wydaje -moze mysli o tym ze babcia tam lezy sama itp.....moj maly jak raz poszlismy na grob to zapytal kto tam lezy ,a maz mowie ze wujek zmarl i tam go zakopoali ,a on na to :to chodzcie go odkopiemy....

Gość Ciagle tylko ten Pseudonim...
Jak umarl moj dziadek to przez jakis czas noc w noc plakalam bo balam sie ze juz niedlugo tez umre bo jestem taka stara i juz tyle zycia minelo... Mialam z 4-5 lat... Minelo z czasem. Poprostu powiedz dziecku ze jest mlode i zdrowe i nie musi bac sie smierci.

Gość gobabeczmaść
Mam 6 letnia siostrę i ciahke tylko o smierci. Ze sie zabije i wg. Co robic chory świat i babcia.