Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alee1993

Mandat

Polecane posty

Mam pytanie. Otóż zastanawiałam się na jednym. Czy jeśli przejdzie ktoś w niedozwolonym miejscu i zauważy tego kogoś policja, ale dostanie on tylko upomnienie to będą z tego jakieś konsekwencje? Czy naliczane są punkty karne w przypadku tego jeśli posiadamy prawo jazdy?

Gość jak zrobisz w domu
impręzę i dostaniesz mandat za hałas to też ci punkty dadzą?

Ale o to mi chodzi czy będą jakieś konsekwencje. A w ogóle mandaty zapisane są w rejestrze i te upomnienia czy po jakimś czasie są unieważnione? Oczywiście jeśli się zapłaci. Wiem, że takie pytania, ale zawsze mnie to zastanawiało.

Gość o 6 teraz
No o co ci chodzi? dostalas w reke mandat? jelsi nie to nie masz mandatu Mandat jest dopeior wtedy kiedy policjant wypisze ci druczek z twoimi wszystkimi danymi personalnymi, podpis zloysz na tym druczku, jedna kopia dla ciebie a orginal idzie w rece policjanta

A upomnienie niczym nie grozi tak? Po prostu zapisują w rejestrze czy coś. A piesi w ogóle dostają jakieś punkty karne czy jak to się nazywa? Dziękuję za odpowiedzi.

Gość o 6 teraz
upomnienie tojejst legoitymowanie, nic ci nie grozi, zadnych konsekwencji karnych, prawnych,finansowych nie pociagasz za sobą

Gość jak zrobisz w domu
Punkty ma się tylko i wyłącznie podczas prowadzenia pojazdu. Nie ma innego rodzaju punktow.

Gość znowu lenka
grozi , dostałaś upomnienie i teraz masz za nie punkty karne , będziesz musiała je odrabiac tak samo jak osoby odrabiajace grzywne tzn. zgłos sie do sądu rejonoego własciwego w miejscu zamieszkania twojego i wstaw na rozpoczecie prac społecznych , za to co zrobiłaś ok 120 godzin rroboczych