Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aswera

wolne na stazu ...

Polecane posty

Gość aswera

wiem, ze na stazu po przepracowaniu 30 dni przysluguje 2 dni wolnego. co jednak w przypadku gdy wolne sie wykorzysta a trzeba np. cos pilnego zalatwic ? czy mozna wziac dni wolne ale bezplatne? sprawa wyglada tak. wykorzystalam juz dni wolne na stazu. jednak mam miec pewien zabieg chirurgiczny za granica. zabieg mialam miec po zakonczeniu stazu, ale zwolnilo sie miejsce i szkoda nie skorzystac. w szpitalu mam byc w czwartek i piatek i zastanawiam sie co zrobic ;/ wiadomo jak przyjade do polski lekarz pewnie wystawi mi l4 od poniedzialku jak poprosze. ale co zrobic z tym czwartkiem i piatkiem ;/ dni wolne mi juz nie przyluguja, a jak opuszcze stanowisko pracy to moga mnie wywalic ze stazu ;/ lekarz przeciez nie moze wystawic l4 wstecz. co robic ?

Gość regrgrg
wstecz nie,ale skoro w czwartek masz już być w szpitalu to na czwartek już ci może wystawić, myśl trochę

Gość aswera
no faktycznie niby moge isc po l4 wczesniej, ale jaka bedzie jego reakcja jak dowie sie ze bylam operowana za granica - moze miec przeciez nieprzyjemnosci z tego powodu, gdy np. sie przekrece (wiem durny przyklad);/ przeciez on bedzie wkurw ... i nie przedluzy mi juz tego l4.