Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danny1107

Ojczym mnie bije - co mam robić ?

Polecane posty

Gość Danny1107

Niewiem co mam robić, jestem kompletnie bezradny. Jestem chłopakiem, mam 18 lat, chodzę do 3 LO. Mieszkam z mamą, ojczymem i małym braciszkiem. Ojczym odkąd się wprowadził 5 lat temu regularnie mnie bije. Obrywam za wszystko, za to że talerza po sobie nie pozmywałem, że muzyki głośniej słuchałem i tego typu pierdoły. Nie mam siły z nim wygrać bo ojczym wygląda jak kulturysta. Przewraca mnie na podłogę i bije pięściami albo paskiem od spodni po całym ciele. Moja mama nie reaguje, jej on nie bije ale mama jest całkowicie mu podporządkowana. Co on powie to jest święte. Ojczym zabiera mi czasem klucze i zamyka w domu, wyzywa mnie od szmat, debili itp, ciągle krzyczy, wyłącza prąd jak dłużej siedzę na komputerze. Nie daje mi żadnych pieniędzy. Jak potrzebuję np zeszyt do szkoły czy cokolwiek to muszę go długo prosić o każde głupie 5 zł. Wiem, że mając 18 lat mógłbym pójść do pracy, ale ja chcę LO skończyć, żeby na studia się dostać. Nie mam dokąd się wyprowadzić, mama nie ma rodzeństwa żadnego, a dziadkowie w domu opieki są. Dwa razy dzwoniłem na policję, przyjechali, jak zobaczyli jaki jestem poturbowany to zabrali ojczyma na komende, posiedział 24h i wypuścili go a jak wrócił to zlał mnie jeszcze mocniej. Proszę, niech mi ktoś podpowie co mam robić, dłużej tego nie wytrzymam.

Gość ,jhkgr
pozwij go do sadu albo idz na policje, badz powiadom szkole o tym.. to moze umieszcza Cie w internacie.. nie wiem nie znam sie za bardzo, ale pewnie ze szkoly pedagodzy beda wiedzieli.. ech