Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *avilla*

przelamujemy strach! do dentysty po kilku, kilkunastu latach. zapraszam na topic

Polecane posty

Gość *avilla*
aha, ide prywatnie wiec powinni dobrze i sprawnie znieczulać. Ha, przynajmniej mam taka nadzieje.

Mam dobrą wiadomość:classic_cool:.Do większości przypadków wystarczy doraźnie stosować mycie węglanem litowca z nadtlenkiem wodoru:classic_cool: .Od czasu jak to stosuję prawie nigdy nie mam problemów z ząbkami:classic_cool:.

Gość *avilla*
Dobry :) Jestem po wizycie. Brrrr, się stresowałam troszkę jak juz byłam bliżej gabinetu. Brzuch bolał i jak wspominam to zaczyna znów ;) No to mam za swoje... zęby sa w złym stanie, po prostu, co tu dużo mówić. Trochę sie naczytałam na necie i chyba liczyłam, ze dentystka powie, ze widziała gorsze albo, ze nie ja jedna z takim stanem. A ona tylko dlaczego do tego doprowadziłam i ze ciężko ;) ogólnie to delikatna i tłumaczy wszystko. To byla tylko pierwsza wizyta i omówienie co będzie robione. Jest kilka do kanałowego i jeden do usunięcia. Jedynie prawa górna strona jest w porządku i tam nic nie będzie robiła. Marne ale pocieszenie. Boje sie wciąż!!!! Mówiła, ze będziemy znieczulać i nie będzie nic bolało. Na początek wzięłam te najłatwiejsze zabiegi, żeby dobre wrażenie sobie chyba zrobić ;) tak wybrałam. Ogólnie gorą w lepszym stanie, za to dol to tragedia. 2 zęby zainfekowane. brrrr, ciekawe czy bolesne leczenie zainfekowanych zębów? Wyszłam z gabinetu i się rozwylam. Totalnie się rozpłakałam :( to jest największa głupota jaka zrobiłam w swoim życiu do tej pory. Zaniedbałam swoje zdrowie. Nie tylko zęby ale zdrowie, tak można powiedzieć. Czuje sie bezradna czuje jakbym wyrok usłyszała, nieciekawie ale biorę sie za siebie, bo inaczej będzie tylko gorzej i gorzej. Żałuje strasznie, ze nie zrobiłam tego wcześniej. Namawiam jesli ktoś ma ten sam problem- JAK NAJSZYBSZA WIZYTA U STOMATOLOGA! Najpierw musicie sami wiedzieć, ze tego chcecie. Gdy czegoś chcecie to zazwyczaj dążycie do celu, to musi byc i wasz cel tak jak jest mój, mieć zdrowe zęby.

Gość hyfthfg
ja poszłam w momencie gdy mi się popsuły jedynki było mi zwyczajnie wstyd się uśmiechać poszłam prywatnie-choć bogata nie jestem zrobiłam prawie wszystko teraz dokończe to co trzeba na ubezp - mieszkam za granicą i tu na ubezp można zrobić białą plombę powiem Wam, że nigdy nie czułam większej radości jak ta gdy spojrzałam w lusterko po plombowaniu jedynek.. a stomatolog podszedł do mnie bardzo sprytnie na dzień dobry - miało być tylko ocenienie stanu uzebienia- wyrwał dwa tylne korzenie później zrobił też 2 tylne zeby i dopiero zrobił jedynki później chodziłam regularnie znieczulenie dawał i nic nie bolało

Gość hyfthfg
avilla zrób na początek to co najgorsze, by od tego nie psuły się tylko lekko zniszczone ząbki jak zaczniesz widzieć efekty to będziesz płakać z radości, zobaczysz :)

Gość *avilla*
He hej :D Jak ja sie boje, ze będzie coś bolec na fotelu :-? myślę jednak, ze znieczulenia będą działać. Nigdy nie miałam leczonych zębów ze znieczuleniem dlatego mój strach, bo pamiętam tylko szkole wizyty u dentystki, blech! Chociaż juz po malu sie przekonuje, ze jak znieczulenie to znieczulenie i nie będę czuła jak mi tam robi. Wesprzyjcie ;-)

Gość *avilla*
hyfthfg moja przednia szczeka :D jest ok. bez zarzutów. Ale 3 do kanałowego i jeden do wyrwania. Reszty sie mniej obawiam. I myślę, ze masz racje, po tym zwykłym plombowaniu w przyszłym tygodniu, biorę się za pierwsze kanałowe. uuuu :( tak się boje na sama myśl :-( Ja już popłakuję trochę z radości, ze sie zdecydowałam za to wziąć. Lepiej późno niż wcale. :?

Gość *avilla*
3 do kanalowego tzn. sztuk 3 a nie trojka, woli wyjasnienia. :(