Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kayobi18

Wypadające włosy, błagam pomóżcie :(

Polecane posty

Gość kayobi18

Cześć Dziewczyny ! Mam następujący problem: ostatnio (od ok. 3 miesięcy) wypadają mi włosy. Niestety nie są to pojedyncze kosmyki, ale niemal całe garście :( Nie używam żadnych specyfików chemicznych oprócz szamponów i odżywek firmy Dove. Ostatnio farbowałam włosy w kwietniu tego roku. Dodam jeszcze, że mam do tego bardzo łamliwe i rozdwajające się paznokcie. Potrafią się złamać same z siebie :( Czy któraś z Was miała podobny problem ? Wiecie co to wszystko może oznaczać ? Do jakiego lekarza powinnam się udać ? Dermatolog mi pomoże ? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale dodam, że od 5 lat choruję na cukrzycę typu 1. Bardzo proszę o pomoc :(

bierzesz może tabletki antykoncepcyjne?a może lekarstwa ktore bierzesz na cukrzycę mają taki skutek uboczny zobacz na ulotce. Ja już wiele razy przechodziłam przez to co ty a ile łez wypłakałam

jak już ti wybierz sie do ginekologa-endokrynologa mi na wypadanie włosow pomogło diane-35 i biore je cały czas a jak zmieniłam na yasminelle to po 2 miesiacach znowu strasznie zaczeły wypadac i wrociłam do diane

Gość jagoda007
na wypadające włosy na pewno pomoże zmiana diety i zażywanie jakichś suplementów - to od wewnątrz. Mi jak miałam takie osłabione włosy bardzo pomógł szampon z Biokapu właśnie przeciw wypadającym włosom. Ma on wiele składników naturalnych, które powstrzymują ten proces! polecam!!!

Gość kayobi18
zapomniałam dodać, że biorę obecnie Belisse, wcześniej brałam pełno róznych tabletek ze skrzypem. a tabletek antykoncepcyjnych nie biorę. ani żadnych innych leków oprócz tej Belissy i insuliny

Gość jagoda007
skoro to nie skutek uboczny leków, to może naprawdę powinnaś się przyjrzeć diecie i pielęgnacji? Mi kiedyś strasznie wypadały włosy po źle dobranym lakierze do włosów, ale udało mi się to zahamować. najlepiej zapytaj w aptece o jakieś łagodne szampony czy odżywki wzmacniające bez jakichś agresywnych chemicznych składników. Dobry farmaceuta na pewno coś doradzi.

Gość jeśli rózne suplementy
nie pomagają, to może po prostu wybierz się do internisty, a on po pierwszym rozpoznaniu Cię skieruje do specjalisty, czy dermatologa, czy ginekologa, czy jakiegoś innego. jesli że tak powiem roślinne szampony, ani suplementy ze skrzypem nie pomagają, to może to objaw chorobowy, choć nie chcę Cię straszyć oczywiście

Gość jeśli rozne suplementy
u mnie na szczęście problem był na tyle powierzchowny, że szampon ziolowy biokapu wystarczył. więc nie musiałam brać żadnych ampułek, ale chyba najlepiej problem skonsultować ze specjalista, niż działać na własną rękę

Wszystko zależy od odzywiania i pielęgnacji włosów. Stosuj specjalne szampony , w których znajduje się jedwab, olejki itp.

Gość aldonna17
też miałam ten problem, po ciąży włosy wychodziły mi garściami, lekarz powiedział, że to się zdarza i trzeba poczekać aż się hormony unormują, a póki co dbać i pielęgnować. Poleciła mi też szampon przeciw wypadaniu włosów Biokapu - bardzo mi pomógł!

mozesz sobie zrobic badania autoimmunologiczne zeby wykluczyc ktoras z tych chorob, moj chlopak wylysial i ma chorobe autoimmunologczna

Gość gość111
Na wypadanie włosów może mieć wpływ wiele czynników i dopóki nie pójdziesz do lekarza, który przebada Cie dogłębnie nie dowiesz się nic... a znajdz też takiego, kótry poświęci swoj czas na poszukiwanie i pomoc... Ja jakiś czas temu kupiłam Placentę złotą i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że małe efekty już są! Niby nie ma nowych włosów, ale tak jakby jest ich więcej, mnie wypada i w ogóle... :P

Gość Genialne serum)
Znam jeden mega skuteczny preparat> Zatrzymuje wypadanie włosów już w ciągu trzech dni. Dermatopoietin Serum 1- 4 ( Szwajcaria). Wciera się w skore glowy i do łożka - rano można włosy umyć i tak przez trzy dni. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania , bo włosy po prostu przestały wypadać a byłam już kompletnie zdruzgotana. Do kupienia online - wystarczy wpisać do wyszukiwarki słowo Dermatopoietin. Powodzenia!

Gość olcia199319
spróbuj może wziąść jakies tabletki na skórę, włosy i paznokcie ;) może masz tarczycę? zrób sobie badania, poważnie.. przy tarczycy często wypadają włosy.. mam staż w salonie fryzjerkim więc troszkę na tym się znam..

Gość diianna
mia na wypadające włosy pomogły witaminy i szampon specjalny przeciw wypadaniu włosów. Pani w aptece mi doradziła, to był biokap. Kupiłam i jestem bardzo zadowolona, używam około miesiąca, biorę też te suplementy i naprawdę jest różnica!

Gość oksana666
Hej, czytam tak o tym BIOKAPIE I chciałam Was dopytać - czy biokap ma tylko jeden szampon czy może kilka? Kiedyś używałam Biokapu do włosów farbowanych, ale nie pamiętam, żeby o miał działanie przeciw wypadaniu wypadaniu. czy to ten szampon stosujecie czy jest jakiś inny?

Gość aldonna17
oksana - z tego co wiem to jest 2 szampony Biokapu, odbudowujący i przeciw wypadaniu włosów. Ty zapewne miałaś ten odbudowujący, bo on jest między innymi zalecany po farbowaniu. Spróbuj tego drugiego :)

kup sobie w aptece wit A+E , Cynk , i wit PP, mozesz jeszcze wyciag z borowki , mi pomoglo i po 4 miesiacach zaczely u mnie cebulkowac nowe wlosy.

Ja proponuje iść do lekarza i zrobić sobie badania jakich witamin ci brakuje, itd... lekarz będzie tu najlepszym specjalistą

Gość po pierwsze lekarz
olcia199319 - tarczycę ma każdy :P co innego jest jak się ma z nia problemy :P ja bym radziła iść najpierw do lekarza, a potem kombinować. oczywiście warto się wspomagać jakimiś suplementami diety, ja jakieś stossowałam ze skrzypem, małe efekty było i owszem widać ale po jakichś 2 miesiącach. za to byłam w szoku jak uzylam szamponu przeciw wypadaniu włosów, bo po pierwszym myciu tych włosów pod prysznicem było zdecydowanie mniej!

Gość stara baba nieruchawa
Same spamy Biokapu Podejrzewam że może być związek z cukryzcą a wypadaniem włosów. Po pierwsze przy cukrzycy i podwyższonym poziomie cukru we krwi jest się bardziej podatnym na zakażenia grzybicze, te intymne i inne. Skóra głowy też może być zaatakowana przez drożdżaki czy inne grzyby, niektóre z nich powodują łupież, nasilony łojotok. Swędzi Ci skóra głowy ? jest podrażniona, masz łupież lub prztłuszczają Ci się włosy ? http://www.aptekainternetowa.co/index.php/dorosli/leki-bez-recepty/mediket-plus-szampon-przeciwlupiezowy-x-100ml.html

Gość stara baba nieruchawa
....a po drugie, cukrzyca powoduje uszkodzenie małych naczyń kapilarnych w skórze, narządach wewnętrznych...dlatego neistety skóra cukrzyków starzeje się szybciej bo jest niedokrwiona..... włosy też cierpią bo złe ukrwione cebulki włosa nie otrzymują wystarczającej ilości substancji odżywczych.... by walczyć z tym problemem należy masować skórę głowy by pobudzić krążenie krwi

Ja słyszałam wiele pozytywnych opini o oleju z korzenia łopianu z ziołami. Poczytaj o nim. Włosy nie tylko przestaja wypadać ale też rosna nowe. Wczoraj poczytałam na necie i sobie zamówiłam:)

Gość wlosywlosy
Moze warto zainwestowac w profesjonalne kosmetyki do SKory glowy ? polecam Nioxin , sama uzywam pomaga . Poczytaj sobie o tym.

Gość xzxzxz
zaburzenia hormonalne , tarczyca, jakieś torbiele/cysty na jajnikach, zbadaj się , u mnie to było przyczyną

Gość Pati93
kayobi18, czy myślałaś o zabiegu mezoterapii osoczem bogatopłytkowym? Ma bardzo obszerne zastosowanie, nie tylko w przypadku problemów z włosami. Dokładny opis zabiegu poznałam na studiach. Studiuję kosmetologię. W trakcie zajęć powiedziano nam, że jest ona bardzo skuteczna przy wyraźnym pogorszeniu kondycji włosów. Główne wskazania przeprowadzenia zabiegu obejmują: wypadanie włosów wskutek złego odżywiania się lub wpływ genetyczny. Zabieg nie trwa długo. Zajrzyj sobie na stronę internetową Angel System. Podczas zajęć z dermatologiem dowiedziałam się, że osocze bogatopłytkowe przygotowane w Systemie Angel zawiera w chwili obecnej najwięcej czynników odbudowy i wzrostu , powodujących regenerację komórek. Mniej oficjalnie, moja ciocia wykonała sobie zabieg mezoterapii osoczem bogatopłytkowym. Od dłuższego czasu wypadały jej włosy. Była bardzo zadowolona z efektów. Wspominała, że zabieg trwał nie więcej niż godzinę. Widziałam ją ostatnio i naprawdę widać pozytywne efekty.

Gość Siuup
Problem z włosami a do tego paznokcie to sprawka niedoboru witam: cynku, selenu, beta karotenu a także jedzenia w postaci białka co się przekłada na aminokwasy. Ale oprócz tego musisz iść na badania bo to może nie być jedyna przyczyna a bez ustalenia przyczyny nie można dobrać leczenia ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

moja znajoma jest pielęgniarką w gabinecie medycyny estetycznej. nie wypowiadała się aż tak pochlebnie o mezoterapii. twierdziła wręcz, że od licznych nakłuć i powstających strupków włosy wypadają jeszcze bardziej (przyczyną są uszkodzenia mechaniczne).

Gość juleczkadd
Ja stosowałam wszystkie tabletki aż trafiłam na premium collagen 5000. Świetnie się sprawdził. włosy wyraźnie zgęstniały i urosły

Gość gość
Mi bardzo pomogła kuracja plastrami z http://dermastic.eu/ stosowałam takze szampon do tego. Już po 4 tygodniach widziałam efekty takie w miarę zadowalające.