Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ojejuuu

Ekspres italico z Biedronki- ma ktoś?

Polecane posty

Witam, tak nachalnie go reklamują, miałam drogi ekspres a się popsuł zaraz po gwarancji, taka kawa w kapsułkach raz na jakiś czas to fajna sprawa a nie mam zamiaru już inwestować, ma ktoś może ten ekspres?

Gość lookoflooks
ja mam jest super

Hehe, no właśnie tego się boję:D Z 3 lata temu kupiłam za parę stów, ogólnie na kapsułki wg opinii najlepszy, ale oczywiście musiał się popsuć. A on kosztuje śmieszne pieniądze, kapsułki również, no ale jak nowy się komuś popsuł to nie jest dobrze:)

Dziś wszystko jest produkowane w Chinach ze wzgl na tanią siłę roboczą, co nie oznacza że chińskie jest gorsze, np podzespoły są produkowane gdzieś indziej, przez wykwalifikowanych fachowców, a składane przez małe chińskie rączki:) Gdybyśmy chcieli tak myśleć musielibyśmy chodzić nago, nie oglądalibyśmy tv, nie siedzieli przed laptopami, nie korzystali z tel, etc:)

Ja kupiłam super buty ze skóry cielęcej, polski producent, wg sprzedawcy fleki mają nie do zajechania. To fakt! Odpadły oba obcasy po 2 tyg!!!!!!!!!!!!!!!!! też się wkurzyłam!!!! Nie ma reguły na jakość

Co do butów, to się zgodzę. Kupiłam z Wojasie za 400zł w zeszłą zimę i nie dotrwały do końca sezonu, mają gwarancję, której nie chcieli mi uznać przez złą konserwację obuwia. Na szczęście jak kupuję drogie byty kupuję w tym samym sklepie jakich produkt do obuwia, akurat w tym wypadku uniwersalny do impregnacji, i miałam to na jednym paragonie.

Właśnie dolce gusto miałam... chyba kupię następny tylko inny model, albo już porządny z ubijarką do mleka itd... po prostu te w kapsułkach mnie przekonują, bo jest dużo rodzajów kawy i nie trzeba nic więcej robić, wystarczy włączyć...

Gość tanie inwestowanie oj
Niestety nie każdy produkt tani będzie dobry. Oczywiście i wśród drogich znajdzie się shit ale nieco rzadziej. Reklama jest git, ale każdy podobno ma mózg :) Jeżeli chcesz, żeby coś ci służyło latami i robiło dobra kawę a nie tabletkowe głano to poczekaj, uzbieraj więcej i kup porządna maszynę a nie złoto w amer gold

A jak miałaby kupić ekspres, to zainwestowałabym w ciśnieniowy, porządny, który sam mieli kawkę. Nie wiem jak wygląda sprawa z kapsułkami do Italico, czy później będą one w ciągłej sprzedaży?? Czy awaryjnie można kupić jakieś inne??

ja preferuję dolce gusto, bo ma mnóstwo różnych kapsułek, a te biedronkowe, raptem 3 rodzaje. Są dobre na nudny wieczór w pracy żeby nie zasnąć, ale kawą to trudno nazwać

Nie chodzi mi o cenę, tylko o częstotliwość używania:) Kawy zwykłej prawie nie piję, ew.jakieś cafe latte itp, dlatego kupiłam dolce gusto. Do firmy kupiłam ekspres ciśnieniowy, z młynkiem, ale nawet się nim nie zajmuję i raz na tydz napiję się kawy z mlekiem. A głupotą by było kupić ekspres do kawy za 3-4 tys jak nie umiem sama zrobić tej latte, dlatego wolę kapsułki:) No dobrze, nie wiem co robić. Kupię znowu coś co mi nie będzie potrzebne.

No to kupię kolejny dolce gusto a jak się popsuje to pójdę do sklepu i włoże go komuś w tyłek:)

Gość huihuih
a deląg, a przepraszam, delONg sie zeszmacil dla kasiory:D

po włożeniu komuś ekspresu w dupsko, koniecznie ustaw spienione mleko i napisz nam o tym koniecznie :D :D

moj dolce gusto popsul sie po 10 miesiacach. cieknie mi po bokach igly i od spodu zalewa mi blat kuchenny :( ktos tak mial? co z zserwisem? czytalam, ze uszczelka nie jest na gwarancji, wiec naprawa pewnie droższa niż sam ekspres :(

Gość dcfvgbhnjklkjhgtrftyuiol
Ja generalnie mam dystans do pomysłu ekspresu na kapsułki, lubię naprawdę dobrą kawę kupowaną w specjalistycznym sklepie typu Pożegnanie z Afryką. Taka kawa w kapsułkach to dla mnie ma się do prawdziwej, dobrej kawy jak zupka chińska do porządnego obiadu...

racja, ja jednak mam 2 lewe ręce do zaparzania, do gotowania i zero cierpliwości, więc kawę czarną mam z normalnego ekspresu ciśnieniowego, a dolce gusto używam do robienia wszelkich smakowych latte, mocha, capuccino, czekolady, nawet lubię, są przyzwoite. przede wszystkim 2 sekundy i gotowe.

Gość Jan Kawosz
Miałem Saeko za 800 zł i żadna rewelacja. Kupiłem to ... z Biedronki i jest super!!! Jeśli się nie zepsuje to będzie świetny zakup.:)

Zastanawiam się nad kupnem tego ekspresu. Miałby to być prezent na gwiazdkę dla mojego chłopaka. Pił kiedyś kawę z ekspresu na kapsułki DG i bardzo mu smakowała. Doradźcie czy będzie to dobry prezent. Droższego ekspresu na pewno nie kupię, a jak narazie nie mam pomysłu na inny prezent. Proszę o odpowiedź :)

Gość sonia91a
ekspresy na kapsułki to drogi interes - te kapsułki są droższe kilka razy od normalnej kawy. Aczkolwiek ten z biedrony ma i tak najtansze kapsuły których jest niestety tylko 3 rodzaje ale pojawia się nadzieja na większy wybór w przyszłości http://www.tester.vot.pl/?p=913

Gość kawiarka1965
Ja mam i jest super. Dokupiłam spieniacz tej samej firmy i rewelacja! Polecam, bo sprawdziłam. Wcześniej miałam ekspres z młynkiem i robieniem kawy na czas, ale teraz wolę ten. Kapsułki dobre, kawa smaczna, cena dobra, a gwarancja na 3 lata. Czego chcieć więcej? POLECAM!

Gość zygiboos
Jak coś to ja kupiłem ten ekspres, skusiła mnie cena. Ogólnie wczesniej miałem Włoski C3 Milano za 1000zł 15Bar z mieleniem kawki. Ten Italico robi lepszą kawę! Co do wkładów nie przejmuje się nawet jak biedronce się znudzi bo zabójczo łatwo jest regenerować kapsułkę. Wystarczy przeciąć górną część (nie do końca), wydłubać starą kawę, ubić nową świeżo zmieloną i zasklepić wszystko szczelnie tą folijką co była na górze oraz folią aluminiową. Kawa nawet nienajlepsza wychodzi tak super przy 20 Barach, może nie jest tak dobra jak ta z kapsułek ale pewnie jak bym kupił coś lepszego niż Woseba to wyszło by nawet lepsze :)

Gość Kamil90
Ekspres kupiłem 3 stycznia. Skusiła mnie cena i chęć zasmakowania czegoś nowego. W domu zrobiłem wszystko tak jak jest pokazane w filmiku na stronie italico.pl Przed pierwszym użyciem, kiedy czekałem na pierwsze przefiltrowanie i przelanie wody zauważyłem, że woda w zbiorniku maleje, ale nie leci mi przez ta dysze, którą powinna wylecieć. Okazało się, że cała woda ze zbiornika wyleciała mi na stolik i na podłoge. Jakaś uszczelka nie wytrzymała albo coś :/ Wszystko wysuszyłem, spakowałem i następnego dnia oddałem do Biedronki. Opowiedziałem o sytuacji a pan kierownik spojrzał na paragon i poszliśmy po nowy ekspres (tak bez niczego, więc musieli mieć podobne sytuacje) i wręczył mi inny ekspres, ale jego pudełko było otwarte :( Znowu wróciłem do domu, taka sama procedura, jak przed pierwszym użyciem i ... Woda co prawda leci przez ta dysze, ale żółwim tempem, a poza tym nie ma tej przykrywki na zbiornik z wodą! :/ No i znowu do Biedronki, opowiadam co i jak no i znowu dali inni ekspres, tym razem prosto z zaplecza zapakowany. Pytany czy moge na miejscu sprawdzić czy woda przelatuje, powiedzieli, że nie. Na miejscu sprawdziłem, czy są wszystkie elementy. Były, więc wziąłem do domu. No i znowu zrobiłem wszystko tak jak jest na filmiku zatytułowanym "przed pierwszym użyciem" i ... WODA W KOŃCU, NORMALNIE I SZYBKO, POLECIAŁA! Od razu zrobiłem kawe i jej smak zrekompensował mi wszystko. Jej aromat, który momentalnie wypełnił pokój był nagrodą, że musiałem użerać się z dwoma zepsutymi ekspresami, że w deszczu musiałem lecieć do Biedy i wymieniać te urządzenie. Na dzień dzisiejszy automat zrobił 20 kaw i działa. Ten filmik na youtubie na pewno jest chwytem marketingowym. Trzeba czekać ponad minutę aż lampki kontrolne zmienią się z czerwonego na zielony (a tego nie pokazali :/). Bardzo praktyczny jest zbiornik na zużyte kapsułki (nie trzeba latać z każdą do kosza ). Ktoś napisał, że jak sie ekspres zepsuje, to nie będzie żal tych 150 zł. Ja jestem studentem i jednak gdyby ekspres nie działał, to byłoby żal. Bardzo lubie produkty z Biedronki i tak samo jest z tym ekspresem. Według mnie bardziej sprawne są koloru czerwonego (wiem co mówię- miałem już 3 te urządzenia). Najlepiej przed kupnem sprawdźcie czy w pudełku są wszystkie elementy, a w domu jeżeli nie poleci woda- od razu idźcie do Biedronki. Jak się przeprogramuje, żeby w dużym kubku było więcej kawy, to napój też smakuje. Ja, pomimo wielu kłopotów, osobiście polecam :)

Gość fderedek ekisb[psiki
a jak zrobię tę kawę co jest beżowa pod spodem a z wierzchu biała?

Miałem przed dwa lata ekspres Saeco, ale zawsze marzył mi się kapsułkowy. Zastanawiałem się nad krupsem,ale kapsułki nie są za tanie. Sprzedałem swój dotychczasowy ekspres i kupiłem Italico. Jestem bardzo zadowolony i polecam. Ekspres wygląda fajnie, chodzi ciszej niż mój poprzedni. Parzy pyszną kawę, kapsułki są tanie, pojawił się czwarty smak- Lugo. Z kapsułkami nie będzie problemu, bo ten sam ekspres jest sprzedawany w Niemczech pod inną nazwą- Martello (za 50euro), a kapsułki można kupić przez internet (za 360 kapsułek 90euro, czyli złotówka za szt). Choć wątpię, żeby Biedronka naraziła się na gniew swoich klientów i wycofała się ze sprzedaży, tym bardziej, że w sklepach pojawiła się informacja, że biedra zapewnia w stałej sprzedaży kapsułki i ekspres. Na forach ludzie narzekają, że w instrukcji jest napisane, aby co dwa tygodnie przeprowadzić czyszczenie ekspresi i raz za miesiąc odkamienianie specjalnymi tabletkami Italico, które miały się pojawić w sprzedaży od stycznia...a jak dotąd się nie pojawiły. Jednak co to za problem kupić inne tabletki (ja kupiłem na allegro 10szt za 16zł, czyli starczą mi na 5 miesięcy) w zestawie są dwie kapsułki czyszczące do których wkłada się tabletkę i nadusza przycisk parzenia kawy, przepuszczając wodę tak długo, aż będzie lecieć czysta. Tak samo w wypadku odkamienienia, środków do odkamieniania ekspresów jest pełno w sklepach agd, czy na allegro, więc co to za problem :) uważam, że to dobry zakup!