Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yffgf

hydrokolonoskopia-pytanie

Polecane posty

Gość yffgf

czy ktos mial robiony powyzszy zabieg? mam czesto problemy z wyproznianiem, czasami bardzo twardy stolec, przy wyproznianiu peka skora przy odbycie i miedzy posladkami + krew (od wielu lat), czesto tez zolty (to chyba wskazuje na zatrucia) i prawie codziennie gazy... ogolnie bardzo zdrowo sie odzywiam (nie jem miesa, tylko ryby i owoce morza), ale mimo wszystko 'cos szwankuje'. czy zabieg hydrokolonoskopii jest rzeczywiscie bezpieczny? przy robieniu lewatyw bolalo mnie podbrzusze. czy rzeczywiscie w czyms pomaga? prosze o odp doswiadczone osoby. dziekuje

Gość Oblepicha rządzi
Czytałam kiedyś wywiad z proktologiem i twierdził, że ten zabieg to jedna wielka ściema. Ja tam jestem prosty chłop, choć baba i jego tłumaczenie przemówiło mi do rozsądku. Ja też teoretycznie zdrowo się odżywiam i czasem mam przeboje z układem pokarmowym i niestety są to błędy żywieniowe i ogólnie niehigieniczny tryb życia. A jeżeli chodzi o podwozie, to polecam olej rokitnikowy. Rosjanie stosują na hemoroidy, szczelinę i mi się zdarzyło ale nie wiem na co. Nie zdążyłam do proktologa, więc nie miałam diagnozy. Wyleczyłam się olejem rokitnikowym stosowanym przez dwa tygodnie doodbytniczo. Naprawdę działa.