Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka jedna...........

Czy ZYRTEC można podawać NIEMOWLĘTOM?

Polecane posty

wczoraj na wizycie lekarskiej te policzki wyglądały zdecydowanie lepiej teraz są mocniej zaczerwienione i suche

Gość skorek zielony
Odstaw słoiczki. W większości z nich jest masło... Idź z tą buzią jutro,pewnie dostaniesz nutramigen lub pepti. kaszki dawaj wyłącznie bezmleczne. Na poliki emolient-emolium,baleum, oilatum lub coś w podobie.

Gość skorek zielony
A Tobie radzę zrezygnować ze wszelkiego pieczywa na rzecz macy, jeść tylko wieprzowinę, warzywa, zrezygnować z makaronów,masła,mleka i wszelkich produktów które mają w składzie mleko lub jaja kurze.

ale to możliwe by alergia wyszła dopiero teraz? przecież od urodzenia karmię ją piersią

Gość krecik alo
Z lekami jest taki problem, że niewiele firm farmaceutycznych robi badania na dzieciach poniżej 12 r.ż., jeszcze mniej poniżej 6 i 2, więc piszą w ulotce, żeby nie podawać. Zdanie lekarza jest decydujące, bo gdyby polegać na ulotkach, to dzieci by poumierały, gdyż nie byłoby dla nich leków.

Gość skorek zielony
Mój od urodzenia był karmiony mm,a alergia wyszła właśnie w 5 miesiącu gdy zaczęłam rozszerzać dietę. Idź do lekarza,pokaż buzię. Może przepisze taką robioną maść z wit.A. I trzeba wyeliminować wszelkie potencjalne alergeny,warto też uważać na gluten-i dawać kaszki ryżowe,manna niech poczeka.

a u Was alergia wyszła na mleko czy gluten?

krecik, też tak mi się wydaje, a leczyć przecież czymś trzeba na przeczekanie i syropki można się zdać, gdy jest katar, ale nie przy zapaleniu oskrzeli i to 3 raz z rzędu

Gość skorek zielony
U mnie jest na białko pod wieloma postaciami,zarówno białko w mleku,jak i w jajach, w mięsie kury i krowy, początkowo też na rybę. Teraz ryby może jeść,ale ani kurczaka ani cielęciny/wołowiny wciąż nie... Ty oczywiście nie możesz jeść cytrusów, orzechów, ani pić/jeść niczego co zawiera kakao. Zdarza się także nietolerancja glutenu,a wtedy trzeba wszystko co pszenne wyeliminować (i nie tylko pszenne,są 4 zboża zawierające gluten).

Gość .....kropki
wprowadź mleko NAN jeśli potrzebujesz dokarmiać i wywal słoiczki do kosza sama gotuj, może to te cuda ze słoika ją uczulają nie dałabym słoiczków nawet psu do jedzenia dajesz priobiotyki?

Gość skorek zielony
U mnie jest na białko pod wieloma postaciami,zarówno białko w mleku,jak i w jajach, w mięsie kury i krowy, początkowo też na rybę. Teraz ryby może jeść,ale ani kurczaka ani cielęciny/wołowiny wciąż nie... Ty oczywiście nie możesz jeść cytrusów, orzechów, ani pić/jeść niczego co zawiera kakao. Zdarza się także nietolerancja glutenu,a wtedy trzeba wszystko co pszenne wyeliminować (i nie tylko pszenne,są 4 zboża zawierające gluten).

Gość skorek zielony
A co za różnica czy NAN czy inne? Wszystkie mleka dla dzieci zdrowych uczulą alergika :O I nie sugeruj się mlekiem HA,bo ono także jest dla dzieci zdrowych. Z dostępnych u nas jest Nutramigen i Bebilon Pepti,które mają hydrolizowane-czyli rozbite na drobne cząstki białko. Różnią się zawartością glukozy-Nutra ma jej mniej.

tak, podaję Dicoflor z tymi słoikami to polemizowałabym, bo co mam jej dać? marchewkę z marketu? nie mam dostępu do pewnych warzyw czy mięsa synek dostawał słoiki i jest okazem zdrowia, bo nie choruje wcale, a postępuję z dziećmi przecież tak samo

Gość delicoson
ja pierdziele, odstaw te sloiki bo w nich masz najczesciej dodane maslo tępa krowo!!! sama nie potrafisz marchewki na straganie kupic i zetrzec?

a ewentualną alergię na mleko czy gluten stwierdza alergolog? jak długo to trwa?

Gość skorek zielony
Robi się testy z krwi. Ale do 3rż to trochę jak wróżenie z fusów,bo wyniki mogą być zafałszowane. Nie obraz się,ale czy Ty jesz marchew z marketu? Tak,no to super bo w Twoim pokarmie je ją dziecko. I tak marchew z marketu jest lepsza od słoika,bo 90% z nich ma dodane masło do tej marchwii...

Gość mio-mio
zyrtek powoduje upośledzenie pamięci krótkotrwałej- tak mówiła nam babka na zajęciach pracująca z dziećmi w szpitalu. Powiedziała, że nikt o tym nie mówi, bo nie ma na to badań, ale Ci co pracują z dziećmi i rodzice zauważyli, że dzieci które były małe i brały go przez dłuższy czas miały takie same problemy z pamięcią krótkotrwałą.

no w sytuacji, gdy dziecko ma alergię, to jest oczywiste, że nie będę podawać słoików z masłem, ale zdrowemu dziecku na pewno nie podawałabym pryskanej marchewki z marketu tylko słoik, takie jest moje zdanie i co innego dziecko do roku, a co innego starsze

Gość .....kropki
lekarka mi mówiła że u tak malego dziecka nie zdiagnozujesz alergii Nan jest generlanie najlepszym mlekiem mm - opinie 5 pielęgniarek z oddziału dla noworodków. Sama dokarmiałam mlekiem NAN. Słoiczki to największe świństwo, nie masz serca, że to dajesz? chyba masz osiedlowy warzywniak z marchewką, ziemniakami, jakiś bazar warzywny??????? sorry karmisz g.... dziecko i ono dlatego choruje. Jedno organizm sobie poradzi a drugi nie. Zostawilam słoiczek dla testu otwarty 5 dni i nawet nie zaczęło się to psuć a ty wciskasz to dziecku bo marchewki nie umiesz kupić. Są normalne sklepy nie tylko ogromne markety. Złe karmienie i masz chore dziecko!!!!!

Gość krecik alo
mio-mio, a to ciekawe :D Bo wiesz, ja od urodzenia byłam na Zyrtecu, początkowo na kroplach, potem na tabletkach, potem się odczuliłam, a żadnych problemów z pamięcią (także krótkotrwałą) nigdy nie miałam - zawsze średnia 5.0 i matura powyżej 80% ;)

Gość .....kropki
Jak dorosła kobieta może mieć 2 dzieci i problem z wyszukaniem sklepu warzywnego?????????? Wiesz ja dałam ogloszenie jak się wyprowadziliśmy, że szukam warzyw z gospodarstwa i od lat kupuję sprawdzone warzywa. To naprawdę nie takie trudne, albo korzystam z zielonych rynków itp. Sama zjedz ten cudowny słoiczek.

Gość skorek zielony
Widzę że trudno Ci coś wyjaśnić,bo wiesz lepiej :O Nie wiesz czy dziecko jest zdrowe czy ma alergię,więc powinnaś postępować tak jakby tą alergię miało skoro ma objawy. Skoro nie chcesz dać tej strasznej pryskanej marchwii z marketu,którą sama jesz i nomen omen przekazujesz wszelkie substancje w MLEKU BO KARMISZ PIERSIĄ,ale mniejsza,to nie dawaj tej marchewki. Jest milion eko sklepów gdzie kupisz marchew z ekologicznych upraw (również przez internet!). Więc że tak to ujmę-pomyśl chwilę,a nie faszerujesz dziecko w myśl źle pojętej marketingowej propagandy słoiczkowo-ekologicznej.

Gość krecik alo
A właśnie przeczytałam w podręczniku farmakologii, że zyrtec można podawać od 13 mż ;)

Gość krecik alo
tzn, jest zarejestrowany dla chorych od 13 mż, a wcześniejsze podawanie zależne jest od lekarza

tylko co ma miejsce zakupu do tego jaka to jest marchewka? no proszę Cię czy kupię na straganie czy w markecie to to samo niestety poza tym teraz w sezonie zimowym nie ma co liczyć nawet na straganowe warzywa dziewczyny, z całym szacunkiem, ale wyraziłam swoje zdanie, bo mam do niego prawo tak samo jak Wy do swojego wolę dawać ekologiczne słoiki Hippa niż marchewkę ze straganu, bo jest taka sama jak z marketu babcie na działkach niczego nie hodują w ekologicznych standardach, wiem ,bo moja babcia ma działkę;) oczywiście warzywa są smaczniejsze te z działki, ale do ekologicznych im daleko zwłaszcza tym hodowanym tuz przy ruchliwej ulicy, a potem sprzedawanych jako domowego ogródka:O wiadomo, ze jeśli stwierdzona zostanie alergia, to słoików dawać nie będę

Gość .....kropki
dokładnie tak skorek zielony moim zdaniem najpierw zmiana żywnienia a potem leki wychodzi na to, że innych sklepów oprócz hipermarketów już nie ma

Gość .....kropki
dokładnie tak skorek zielony moim zdaniem najpierw zmiana żywnienia a potem leki wychodzi na to, że innych sklepów oprócz hipermarketów już nie ma

Gość .....kropki

Gość .....kropki
najpierw zmiana zywienia a potem leki

Gość .....kropki
właśnie nie jest to samo dziecko chore jak diabli a Ty nic gratuluję