Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka jedna...........

Czy ZYRTEC można podawać NIEMOWLĘTOM?

Polecane posty

Gość skorek zielony
Ja nie jestem ani za słoikami,ani przeciw,ale tłumaczę Ci jak dorosła osoba dorosłej osobie- do 3rż testy nie są wiarygodne. U nas akurat wyszły bo norma była przekroczona 1000krotnie. Ale znam alergików którym IgE do 3rż wychodziło w normie,a alergię mieli :( Poza tym ważne jest to czym Ty się odżywiasz,bo wszystko przenika do pokarmu... Masz prawo mieć swoje zdanie (dla mnie trochę śmieszne,bo od kilkunastu lat siedzę w marketingu i karmię ludzi takimi farmazonami),ale w tym momencie przekonanie o ekologiczności słoika nie ma nic do rzeczy. Kup marchew w sklepie ekologicznym-naprawdę jest ich pełno. A słoik traktuj jak potencjalny alergen. Na wielu słoikach w składzie nie ma masła,ale ono tam musiało być,bo mi syna sypało. Kiedy producent może nie podać? Wtedy gdy stanowi odpowiednio mały procent składu,bo dopiero od pewnego procentu zawartości jest obowiązek podania. Marchew jest "gotowana" z masłem,potem zamrażana, odmrażana, parowana,przecedzana i trafia do słoika. To tak w skrócie.

jaka zmiana żywienia w sytuacji, gdy w oskrzelach świszczy i to 3 raz? mam zostawić dziecko bez leczenia? przecież samo odstawienie słoików nie spowoduje, że oskrzela samoistnie wrócą do zdrowia i chyba źle się zrozumiałyśmy, bo jak najbardziej odstawię słoiki jeśli mogą być powodem alergii, a moja wcześniejsza wypowiedź dotyczyła opinii na temat dawania dziecku warzyw z działki i słoików, to wszystko na pewno nie będę dawać czegoś co jest potencjalnym alergenem, nie wiem skąd takie wnioski, być może nie wyraziłam się zbyt precyzyjnie

Gość .....kropki
oczywiście bez leczenia nie zostawisz dziecka, ale też weź się szybko za zmianę żywienia swoją i dziecka, jesli karmisz piersią

Gość skorek zielony
Ja pisałam o warzywach z ekoupraw,a nie z działki. A kto mówi o odstawieniu leków? Zrozum alergię stwierdza się u takich maluchów objawowo,a Twoje dziecko ma objawy skórne plus skłonność do infekcji górnych dróg oddechowych,co może wskazywać na alergię,więc kroki żywieniowe warto podjąć od razu. Odstawić mm i wszystkie produkty mleczne z Twojej diety. Na razie zrezygnuj z wszelkich słoiczków,daj kleik ryżowy lub kukurydziany,zrezygnuj z kaszek mleczno-ryżowych.

Gość .....kropki
jeśli skład słoika powoduje że dziecko jest chore to zyrtec niewiele pomoże, musisz wziąść to pod uwagę I NIE DA SIĘ STWIERDZIĆ KONKRETNEJ ALERGII, dziecko jest za małe sama miałam uczulenie na wiśnie i inne owoce, najpierw katar a potem oskrzela, odstawienie owoców na zasadzie i problem znikł, teraz mogę już je jesć ale chorowałam kilka lat a alergolog załamywała ręcę. wysypkę miałam tylko po porzeczkach. dlatego już teraz zmień jedzenie

oczywiście, że to zrobię:) musiałyśmy się opacznie zrozumieć;) postaram się załatwić jakąś wizytę prywatna u alergologa jeszcze jutro żeby coś ustalić jak najszybciej, bo nie wiem czy któryś z leków zaostrzył stan buzi czy może jednak to któryś z pokarmów? niemniej bardzo dziękuję za każdą wskazówkę z Waszej strony:)

Gość skorek zielony
A co Ty w ciągu ostatniego tygodnia jadłaś? W sensie czy może np pozwoliłaś sobie na jakąś czekoladę, ciastko,jogurt-coś więcej niż zwykle.

Gość mama taka jedna...............
ja już od dawna wszystko jem normalnie, jedynie unikam smażonego, a tak to jem wszystko i córce nic nie było dotychczas

Gość nie nooo
no to teraz jak widac jest, alergia moze przyjsc ot tak, zupelnie nieoczekiwanie mimo wczesniejszego braku reakcji np na czekolade, orzechy, bialko mleka krowiego przejdz na scisla!!! diete, odstaw te nieszczesne sloiki i zobaczysz czy pomaga był czas ze ja przy próbie wyeliminowania alergenu jadlam tylko ryz.... jak chcesz tylko samym faszerowaniem lekami dojsc do zdrowia dziecka to gratuluje braku pojecia

dziękuję za gratulacje, ale nie muszę być specjalistą w każdej dziedzinie;) kończyłam studia humanistyczne rozumiem, że Ty znasz się na wszystkim? jak na razie to JA zasugerowałam, że to może być alergia (nasz pediatra w ogóle nie brał tego pod uwagę) więc albo przeczytaj cały temat albo nie zarzucaj mi czegoś zupełnie bezpodstawnie:O bo jeśli będzie potrzeba, to i na głodówkę przejdę byleby moje dziecko wróciło do zdrowia

Gość nie nooo
skoro jestes matka to niestety musisz:O tak glupio sie tłumaczysz od poczatku topiku ze az rece opadaja szkoda tylko twojego dziecka, bo przez twoje podejscie musi sie nacierpiec:O

pozwól może, że to lekarz zdiagnozuje moje dziecko, a nie Ty;) dziękuję za cenne rady z Twojej strony, były doprawdy nieocenione;)

Gość nie nooo
a wez juz skoncz te swoje jazgoty, poczytaj cos nt zdrowia twojego dziecka bo siedzisz i zamulasz i dalej gowno wiesz mamusiu za dyche:O spadaj

Gość alergiczka z alergikiem
moja droga "mama taka jedna..............." bardzo Ci współczuję tych mało wspierających i linczujących opinii, nigdy nie pisałam na żadnym forum, ale tu nie mogłam powstrzymać się od poczucia potępienia dla Twojej osoby. Współczuję, tych opinii jak również nawołuję resztę koleżanek do lżejszych opinii, niestety alergia to taka podła choroba, ze bardzo ciężko ustalić co ją wywołuje, skutki kontaktu z alergenem (wziewnym czy pokarmowym) mogą być od razu lub za parę dni. Ja jestem alergiczką ponad 30 lat!, a teraz mam w domu 8-miesięcznego alergika w trakcie diagnozowania. Łatwo jest mówić, ale trudniej gdy patrzysz na swoje maleństwo które wygląda jak poparzone a Ty nie jesteś w stanie mu pomóc bo nie ma leków :( Sama karmię syna słoiczkami, ponieważ uważam że są zdrowsze i lepiej przebadane niż produkty ze zwykłych sklepów. Fakt że bardzo dokładnie wczytuję się w ich skład, nie wszystkie słoiczki są dla nas dostępne. Poza tym po lekach od alergologa Ketotifenie syn miał straszne pogorszenie, dostaliśmy od pediatry Zyrtec i zamierzam to jutro skonsultować z alergologiem. Mogę tylko poradzić mamom z silnymi zmianami skórnymi u niemowląt polecić DORAŹNIE krople dla niemowląt fenistil (illość kropli równomiernie do miesięcy) nas to chwilowo ratowało. Trzymaj się "mama taka jedna..............." głowa do góry i może spróbuj opinii innych lekarzy :)

Gość izusia.87
ja podawałam mój był alergikiem do roczku.

Gość alergiczka z alergikiem
Dla zainteresowanych byłam na konsultacji u alergolog w CZD, po Ketotifenie syn miał jeszcze gorsze uczulenie, więc dostaliśmy receptę na Zaditen, który jak się okazało prawdopodobnie nie jest już produkowany. Zalecenie jeśli nie uda mi się dostać Zaditenu to mogę podawać Zyrtec. Tyle na ten temat nasza Pani doktor.