Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gajbee1992

PYTANIE DO PAŃ W CIĄŻY - podpowedzcie mi, czy mam szansę być w ciąży ! :)

Polecane posty

Gość Gajbee1992

Miłe Panie - kochałam sie z narzeczonym w dni płodne, bez zabezpieczenia i wiem, że plemniki dostały się do mojej pochwy - mam nadzieję na ciążę. Po dwóch tygodniach zaobserwowałam u siebie nie typowe dla siebie objawy - ciągły ból głowy - utrzymujacy się do dzisiaj, zawroty, zaparcia, kolejno przez trzy dni było mi bardzo nie dobrze i zwracałam wszystko, co zjadłam,a raczej cofała mi sie treśc pokarmowa w postaci kwasnej śliny i tak dalej. Generalnie ylo mi nie dobrze ( od 27.10-30.10). Zrobiłam test ciążowy - zapłodnienie miałoby nastapic ok 2 tyg. wcześniej i test wykazał dwie kreseczki - jedną mocną, druga delikatną, prawie że nie widoczna, ale jednak- bardzo się ucieszyłam, ie mogłam spać w nocy - to było ok. 28.10. Niestety- 30-go ok. 14.30 zaczęłam krwawić. Jednak inaczej niż zwykle - dziś mamy 1-go listopada i ów "okres" juz się skończył. Był mało intensywny i po pierwsze niewiarygodnie krótki, bo trwał niespełna półtora dnia, kiedy zwykle trwa u mnie od 4-5 dni i jest intensywny. Od jakiegoś czasu (ok. 6 dni) mierze reguarnie o tej samej porze temperaturę w pochwie i utrzymuje się ona na poziomie 37,1st., gdzie reszta ciała to normalne 36.6. Jestem teraz na wsi u rodziny, nie moge kupić kolejnego testu i dla pewności go zrobic. Czy któraś z Was tak miał, czy mam się czym martwić? Te krwawienie mnie bardzo zaniepokoiło, ale czytałam, że to częste zjawisko ... podpowiedzcie mi ! Jak Wam się wydaje ?! Pozdrawiam !

Gość do autorki.......
litosci kretynko, najpierw poćwicz pisanie a potem wypinaj cipsko:O

Gość Gajbee1992
Przepraszam, jeśli Panią " uraziłam " swoim pisaniem. Korzystam z laptopa kuzynki i nie jestem przyzwyczajona do tego ustawienia klawiatury - jak Pani widzi - nie ma błędów ortograficznych, lecz tylko zaobserwować można brak niektórych literek - z resztą - to nie forum literackie! :-) Zwroty, których Pani używa mogą skłonic jedynie do zastanowienia nad tym, czy to Pani przypadkiem powinna się udzielać na tego typu stronach ;-) Pozdrawiam serdecznie ! :))

Gość Veraa20
Autorko nie zwracaj uwagi na takie wypowiedzi. Ta sama osoba tak samo napisała w moim wątku. Myślę że mnie by ten okres zaniepokoił. Poszłabym do lekarza upewnić się czy wszystko w porządku.

Gość Gajbee1992
ehh, czytałam, że wiele dziewczyna tak miało, tym bardziej, że był to okres w tym czasie, w którym powinnam była go dostac i był bardzo krótki, ale oczywiście jest to niepokojące ;c

Gość Veraa20
NO jest niepokojące. Wiesz myślę ze nie powinnaś ryzykować. Bo jak coś się dzieje niedobrego (nie daj Boże) to lepiej żeby Cię lekarz zobaczył. Różnie to bywa.

Gość 02111992
do autorki.... nie masz nic madrego do powiedzenia nie udzielaj sie !!! i moze cipska to ty nie rozkladaj tylko zacznij zwracac uwage jak ty piszesz... bo twoje wypowiedzi sa plytkie i malo interesujace. a to do nasze autorki z pytaniem ... mysle ze w ciazy jestes i nie masz co panikowac ... to jest pierwszy miesiac wiec organizm jeszcze dostaje wariacji. Owszem mysle ze to dobry pomysl jezeli powiesz o tym swojemu lekarzowi. ale za bardzo nie zamartwiaj sie ... jak by doszlo do poronienia do by sie z ciebie normalnie lalo plus bys czula bol podbrzusza. zycze powodzenia :)

Gość kkkkkkk
nie ma błędów ortograficznych? ZAPAMIĘTAJ - nie z przymiotnikami piszemy razem!

Gość Ale tylko w stopniu
równym, niekoniecznie w wyższym i najwyższym. No, to chyba reguły poprawnego ortograficznie pisania partykuły "nie" z czasownikami mamy wyczerpane. I raczej nie jesteś w ciąży :).

Gość 02111992
JAKIE TUTAJ NAGLE WSZYSTKIE POLONISTKI. Autorka nie zadala pytania '' czy robie bledy ortograficzne i interpunkcyjne prosze o dop'' pyta sie o rade na temat ciazy. A tutaj w jej poscie jest wiecej na temat bledow w jej pisowni niz odp na jej pytanie. Raczej zamiast czepiac sie o bledy to czepiajcie sie siebie o to czy umiecie czytac ze zrozumieniem czy nie ... bo pytanie brzmi inaczej niz na ktore odpowiadacie, lub pomylilyscie watki.

Gość hmmm,.
Moze dlatego, że zamiast zając się robieniem dzieci popracowałaby nad sobą.

Gość 02111992
hmm...ale co to za myslenie zamiast myslec nad robieniem dzieci... a kiedy ma czlowiek zakladac rodzine ? nigdy w zyciu nie wyuczysz sie niczego na pamiec ... czlowiek zawsze bedzie popelnial bledy nawet te najmniejsze i te cholerne ortograficzne niestety ale to nie znaczy ze ma nie miec dzieckka... na tym forum bez kitu jest banda Debili , bereciarzy itp. nie potrafia odp na pytanie , odradzaja dzieci po do 40 roku zycia trzeba sie uczyc zastanowcie sie ludzie co piszecie. prosze

Gość hmmm,.
ale powiedz jak takie osoby mają pomagać dzieciom w lekcjach. Mnie się wydaje że osoba która robi masę błędy ( nie jestem specem a zauważyłam chyba 5 w jednym poście) to chyba nie jest zbyt wykształcona i oczytana. Poza tym zadaje infantylne pytania zamiast pójść do lekarza lub zrobić test

Gość 02111992
no tak moze masz i racje ale niektorzy ludzie maja dyslekcje. zreszta to jest forum takim ludzia chodzi chociaz o mala podpowiedz o to jakie moga byc objawy i np. po jakim czasie.

Gość 02111992
zreszta z tego co zrozumialam autorka pyta o to czy grozi jej poronienie bo krwawila.

Gość hmmm,.
Myślę że tu lekarzy nie ma i powinna z takim pytaniem do ginekologa. Poza tym jeśli 1992 przy niku to data urodzin to myślę, że ma czas na dzieci i w planowaną ciążę nie wierzę:):)

Gość 02111992
moja decyzja kiedy bede planowac sobie ciaze a kiedy nie :) nie znasz mnie nie znasz mojej sytuacji i nic o mnie nie wiesz ... a ja mysle ze nie powinnas mowic co jest dla kogo dobre ... sama wiem co dla mnie dobre i czy bedziesz mi mowic ze na dziecko zawczesnie to to decyzji nie zieni nie jestes nikim nawet z mojej rodziny ani ze znajomych nie masz wplywu na moja decyzje :) ... a autorka rowniez napisala ze do lekarza ma za jakis tam czas i nie moze sie doczekac aby sie dowiedziec - wiec mozna tu przepuszczac co jej jest i ewentualnie odp - :)

Gość 02111992
ehh to chyba nie bylo do mnie ale i tak potwierdzam co napisalam nawet jezeli chodzi o autorke :) jej decyzja