Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaa84

jestem załamana dostałam 3000 zł mandatu

Polecane posty

Gość załamanaaaa84

nie miałam pojęcia że takie kary sa wysokie i tu taki prezent na święta z czego ja to mam zapłacić to jest chore jakieś :(

Gość obiektywnykochanek47
a co zrobilas___???

Gość tiriririririii
a co narozrabiałaś? bo za nic chyba tyle nie dali... ;)

Gość załamanaaaa84
nie miałam OC wykupionego od miesiąca:( to podobno teraz weszło że takie kary wysokie za to

Gość nie kłam tak wysoka
moze byc tylko grzywna

Gość załamanaaaa84
mam 7 dni żeby to zapłacić, to jest niedorzeczne nie stać mnie na to

Gość dgoiopop
chyba zera ci sie przestawily

ostatnio znajmy za potrącenie baby na pasach dostał 2 koła z kawałkiem, bujasz nas

niech ci rozloza na raty a TY bedziesz miala nauczke...!!!

przepraszam, macie racje, tez to wygooglowalam. no trudno, trzebabylo pamietac o ubezpieczeniu. na drugi raz juz nie zapomnisz zaplacic.

dokladnie idz pros o rozlozenie na raty. tydzien zdarza sie zapomniec ale nie miesiac! dobrze ze wypadku nie spowodowalas przez ten czas.

Gość załamanaaaa84
ale ja tyle dostałam, poprostu zapomniałam ubezpieczyć samochód, nie stać mnie nawet żeby to w ratach opłacić, dodatkowo mam odholowany samochód i muszę zapłacić za lawete miejsce parkingowe i wykupić oc żeby odjechac, a samochód to fiat punto i jest warte może z 5000 zł gdzie tu logika gdzie mam się odwołać?

Gość współczuje ee
no jak kogoś nie stać to to jest chore :O na rachunki nie ma na jedzenie brakuje i trzeba się ubrać czynsz opłacić wszystko w góre a jak ktos ma dzieci do tego powinno być to brane pod uwage

Gość jak ciebie stac na
samochod znaczy i stac na mandaty. Biedni ludzi nie maja samochodow.

Niestety, każdy musi płacić, jeśli stać Cię na auto powinno być stać na OC, odłożyć sobie po trochu, teraz niestety trzeba płacić. Kara zaczyna się od 250zł za spóźnienie się o jakies 3-4 dni, do 14 dni połowę umownej kary, czyli 1500zł, powyżej 14 dni- 3 tys.

Gość sdsdsdsddf
jw to samo chcialam napisac :D i dobrze ci tak hahaha, biedny to jeździ komunikacją miejską, widocznie cie stac na auto wiec teraz płać

ale wiecie dobrze ze prawa nie wolno naginac. bo nagnie sie w jednym przypadku, potem kolejnym i wkoncu bedzie bezprawie. to jest tylko i wylacznie wina autorki. mozesz autorko isc, porozmawiac w ajkiej jestes sytuacji, moze cos ci doradza, pomoga. wszystko zalezy od tego na jakiego czlowieka trafisz.

Gość załamanaaaa84
samochód co prawda już spłacony ale był na kredyt i jest nam potrzebny ( mężowi i mi ) na dojazdy do pracy ja pracuje w butiku to moge autobusem dojechać ale On ma 15 km do pracy, mamy 2 dzieci i codziennie rano je dowożę do przedszkola co ja mam teraz zrobić, ledwo wiążemy koniec z końcem a tu taka niespodzianka

nie chodzi o to kogo stac na mandaty...jesli posiadasz samochod musisz pilnowac ubezpieczenia...Ja dostaje e mail raz w miesiacu z nr konta i terminem platnosci...i wszystko jasne...:):):)

Gość sdsdsdsddf
na biednych nie trafilo, mają 2 dzieci, oboje pracują, biedny to na dzieci sobie w tych czasach nie pozwoli

Gość teraz to chyba nic
nie zalatwisz. Ale z drugiej strony jak mozna miec taka skleroze. Chyba ze to specjalnie nie zaplaciliscie OC. Teraz to podobno powszechne jest ze ludzie nie placa.

Chyna musisz wziąć kredyt, pracujesz więc Ci dadzą, spłacisz sobie po trochu. Nie wiem jak to brzmiało... chytry 2x traci? Jakoś tak:)

Gość deviciso
nie koniecznie zapomnialas , bo do domu przychodzi upomnienie i blankiet Nie placz wyobraz sobie ze moglas miec stluczke z najnowsza s klasa do ktorej zderzak kosztuje 20 tys zl .

...ale ten komentarz dotyczacy dzieci jest chamski i ci najmniej nie na miejscu...czy dzieci przelicza sie na finanse...???Jej dzieci nie maja tu nic wspolnego...pozatym zyjemy w czasach kiedy samochody sa bardzo tanie i kazdy moze jakis miec...jezeli go nie posiada to oznacza ze albo go nie chce albo jest oferma do potegi entej...:):))