Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaa84

jestem załamana dostałam 3000 zł mandatu

Polecane posty

autorko wybacz ale ubezpieczenie jest bardzo wazne! ja jestem kierwca i bardzo pilnuje ubezpieczenia wiem ze skladki nie sa niskie ale miozesz na nie uzbierac wwczesniej! przeciez nie musisz placic z dnia na dzien!!! wiesz ze masz we wrzesniu np ubezpieczenie to uzbieraj wczesniej!!!!!!!!! dlaczego teraz siedzisz i jezczysz na kafe!? przeciez to nie nasza wina ze nie dopilnowałas! tylko twoja i meza! nie nasza nie policjantów! tylko twoja jak kupowalas samochód chyba wiedziałas ze istnieje cos takiego jak ubezpieczenie przeglad ip?

Gość ale dobrze ze pisze
przynajmniej ktos sobie to do serca wezmie. Ze nie ma co z tym zartowac i myslec ze jakos to bedzie.

Gość ciesz sie ze tylko tyle
bo gdybyś nie daj Boże komuś coś po drodzr zrobiła, to do końca życia byś się nie wypłaciła :( Jak nie zapłacisz za prąd to tez ci odłączą i do kogo z pretensjami będziesz biegać? Wiesz, przecież że to jest twój OBOWIAZEK!!!

Może i dobrze, ale dla mnie to chore jeździć bez ubezpieczonego samochodu. W razie stłuczki. Tak jak ktoś pisał juz. A jakby tak walnela w mercedesa S klasy? Samochody może są tanie w dzisiejszych czasach ale utrzymąc samochód to nie jest takie łatwe. Ubezpiecz, zapłac przegląd zatankować. A to co chwile cos trzeba naprawic albo wymienić..

Gość załamanaaaa84
mogłam policjantowi zrobić loda. Może by mi darował, ale bałam się zaproponować

Dokładnie, ubezpieczenie to priorytet, bo później jest płacz. Pomyśl, że to tylko 3 tys przy tym ile moglabyś stracić np przy wypadku. No ale tak samo jest z ubezpieczeniem na życie, domu, etc. Znam przypadek, że znajomym z miejscowości z której pochodzę spłonął dom. Nie byli ubezpieczeni. Ile było później proszenia, wręcz błagania o pomoc. Ubezpieczenie i jeszcze raz ubezpieczenie. Ale dosyć dołowania, może budyń?

Gość hellowen
Hahaha...loda przy takiej temp hahaha

Gość moj facet placil wiecej
sprzedal auto,gruchota za chyba 500zl,tamci ledwo wyjechali z 500m i stluczka przyjechala policja i sie dopatrzyli braku oc placila prawie 4000zl zobowiazal sie miesiecznie po 200zl

Gość obiektywnykochanek47
teraz gdy napisalas o tym lodzie...domyslam sie ze to byl kit z tym mandatem...albo Ty jestes nie calkiem normalna...

Gość trollo
bardzo dobrz, że są takie kary za brak OC. Ktoś tu pisał, co by było gdyby stuknęła w Merola, ze zderzakiem za 20k. To jeszcze nic, bo gdyby kogoś uśmierciła, spowodowała kalectwo, albo coś w tym rodzaju i dostała do zapłacenia odszkodowanie w wysokości 300 tysięcy + comiesięczną rentę dla ofiary wypadku to dopiero miałaby przeyebane. I to do końca życia. Naprawdę, ciesz się, że to TYLKO 3000 złotych. Ludzie myślenie i WYOBRAŹNIA. To naprawdę nie boli

Gość trollo
i to co ma do zapłacenia to nie jest mandat, a opłata za brak ważnego OC. Poczytaj o UFG, tam się dowiesz dlaczego takie kary

Gość ruchalem twoja matke
niemozliwe .... bo jak nie wypowiesz oc przed jego koncem to automatycznie przedłuzaja. czyli miałas oc tylko nie mielas zaswiadczenia.

Gość trollo
nie opłaciła, więc nie miała. Koniec kropka

Gość nie ma tak dobrze
kontynuują a nie automatycznie przedłużają :) Nie zapłacisz, walą karę i ubezpieczona nie jesteś :)

Gość ruchalem twoja matke
tak ??? to nie oplac postaw auto w garazu i niech postoi rok niejezdzone. zajdzi do ubezpieczyciela u ktorego nie wypowiedziałes nie płaciłec oc i zapytaj jak sie sprawy maja. sasiad miał stara łade, rozsypała sie i gnila pod blokiem . oc uplyneło a ze nie jezdzil to go nie oplacal. po 2 latach zalegania na parkingu go zezłomował. po 3 latach przysżło pismo o uregulowanie oc ktorego nie wypowiedzial ... poszli mu na reke bo zaplacil za 2 lata z odsetakkami, trzeci rok umozyli bo mial kwita ze zezłomował i wyryjestrował w UM.

Moja mlodsza z racji ze nie jest pelnoletnia dostala od Pana Policjanta upomnienie zamiast mandatu,(nie przechodzila po pasach)ale starszej kazal przekazac rodzicom ze z dwa pasy w domu sie siotrze należą :D

Gość nie ma tak dobrze
mylisz dwa pojecia ty o dziwacznym nicku. Niewypowiedzenie umowy nie jest jednoznaczne z opłaceniem go. Nie opłaciłeś, nie masz, i płacisz karę jak policja cię zdybie. Albo jak masz wypadek. A to że nie wypowiedziałeś i nie płacisz łaczy się jeszcze z dodatkową karą do ubezpieczyciela