Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Albanian, esp

Czy Polska kiedyś będzie ateistycznym krajem jak np Albania ?

Polecane posty

Gość Albanian, esp

i wpisze do konstytucji tak jak oni, jako jedyny kraj na swiecie oficjalny brak wyznania w państwie? 3/4 Albanczykow wyznaje motto 'Nie chodzimy do kościołow i meczetow ponieważ religią w Albanii jest albanizm' czy my tez doczekamy sie polskosci bez tyranii kosciolow katolickich prawoslawnych zydowskich i sekt jehowych etc ?

Gość ertyrewtrtmrnh
a co kościól ci przeszkadza?

To przeszkadza, że wp...dala się do polityki, a wielu obywateli może kieruje się innymi wartościami niż chce narzucić kościół????

Gość już to ktoś napisał
to niech się kieruje, to nie te czasy, że co ksiądz powie to ludzie zrobią. Weź się puknij zanim coś napiszesz głupiego. jak ci się wydaje, że w albanii tak dobrze to sie wyprowadź.

To ty się porządnie walnij w łeb, zanim się wypowiesz, bo jak będzie np. ustawa przeciwko dofinansowaniu in vitro, to wiele bezdzietnych par nie będzie miało szansy skorzystać z tej metody, bo fanatycy im tego zabronili, dociera? Więc nie jest tak hop-siup, że każdy może się kierować własną moralnością, kiedy fanatycy szaleją i odcinają ludziom możliwości tylko dlatego, że mają inny pogląd na swiat!

Gość jmjmjadwptg
prędzej umrzesz niz polacy staną sie ateistami :D

Gość i mam to w hoojuu
a ja itak pod jednym dachem jak ksiadz z konkubiną

nie obchodzi mnie to, czy będą katolikami czy nie, tylko obchodzi mnie, by się nie wp...dalali w czyjeś życie z buciorami, zakłamańcy. Tacy obrońcy życia, a gdzie te szwadrony humanitaryzmu gdy tysiące upośledzonych dzieci czeka na adopcję w domach dziecka? :D:D:D:D Hipokryci, potrafią się tylko pluć "w obronie zycia poczętego" i inne tanie frazesy, za czym nie idą CZYNY. A wiara bez uczynków jest niczym ;]

Gość już to ktoś napisał
ciekawe czy w albanii mają dofinansowanie do in vitro - bardzo mnie ciekawi.... poza tym to nie wierzący uchwalają ustawy a sejm i senat - ludzie wybrani przez wszystkich - wybieramy takich ludzi jakim ufamy - o co ci chodzi? jakby wybrani byli ateiści to by było in vitro i aborcja oraz eutanazja na legalu, gdyby większość była homo to już by były małżeństwa homo. Jednak Ty się puknij!

Gość już to ktoś napisał
nie widziałam domu dziecka prowadzonego przez polski kler... to po 1, po 2 w domach dziecka jest akurat 100% ateizm

Z tym, że większość społeczeństwa to katole i katole wybierają swoich reprezentantów, ale żyjemy w demokracji i prawa mniejszości też mają być respektowane! nie mam nic do wierzących, jeśli oni szanują to, że ja nie jestem wierząca, sami gardzicie niewierzącymi a dziwicie się, że niewierzący na was potem plują.

Gość tylko kropek brak
a skoro nie chodzisz do kościoła to skąd wiesz czy ci się mieszją w życie? rób po swojemu i będzie git

Gość jmjmjadwptg
powiedz to offermie - wielki obrońca kosciola. Zaraz nazwie cie lewaczką, ogłupioną przez media :O na kafe w ogole nie wolno krytycznie mowić o kk, prawicy etc bo pojadą po tobie jak po łysej kobyle. Katolicy wcale miłosierdzia do blizniego nie mają, nie tylko do domow dziecka; pojdz do kogoś i popros o jedzenie bo jestes biedna. Wiekszosc nie otworzy, powiedzą ze nie mają :D albo dadzą ci suchą bulke ze smietnika. Zresztą to jak grochem o sciane, my swoje oni swoje. Ide spac

Co ty pier...lisz???? ALE ADOPTOWAĆ MOŻE POLSKA, KATOLICKA RODZINA, A TAKICH JEST PEŁNO. ALE NIE, NIE CHCE SIĘ KATOLICZKOM PRZYGARNIAĆ TAKICH DZIECI, TYLKO MOCNI JESTEŚCIE W PLUCIU SIĘ DLA ZASADY. Dalej z tobą nie rozmawiam, bo jakiś niekompletny jesteś, odpowiadasz zupełnie nie na temat O_O co ma k...wa piernik do wiatraka?

Gość już to ktoś napisał
,,prawa mniejszości też mają być respektowane! " już widzę pedofili i zabójców jak mówią,że oni tacy są i też chcą mieć swoje prawa bo są mniejszością

Gość już to ktoś napisał
to może zaraz napiszesz, że ateiści takie dzieci kochają i biorą z litości i miłości do swoich rodzin. poza tym widzę że to na kk na kafe ciągle się najeżdża

Ale to nie ateiści postulują rodzenie takich dzieci przez kobiety, które potem nie są w stanie zaopiekować się takim dzieckiem, bo w tym kraju nie ma takich warunków dla większości? Ale jesteś tak ograniczony, ze mylisz nawet pojęcie osoby niewierzącej z jakimś zbrodniarzem, pedofilem, homoseksualistą i ogólnie wszelkim złem, jak taki z ciebie tępiciel homosi i pedofilów to ZAJRZYJ DO ZAKRYSTII

Gość kamil1979jgora
tzn. proponujesz zakaz opalania topless w Polsce ? Bo w Albanii to obowiązuje

Gość mariano pazdzioch
Kościół katolicki dostał w minionym roku od państwa ok. 720 mln zł. To w sumie dużo. Jednak nie dla episkopatu. Według hierarchów nie jest to suma, dzięki której Kościół opływałby w luksusy. Wręcz przeciwnie. Episkopat alarmuje, że sytuacja polskich parafii jest coraz trudniejsza, a zarobki duchowieństwa są poniżej średniej krajowej. Mówi wam to coś ?

Gość juz nie moge tego zniesc
kiedy wy sie kurwa przestaniecie czepiac kosciola!!! nie mozna juz tego zniesc! poszukajcie sobie innego obiektu , kurwa frustraci!

Gość dpmwapwmag
A co mnie ma niby obchodzić opinia KK na temat in vitro? Jestem przeciwna, bo niby czemu mam komus potomstwo sponsorowac? Jak ich nie stać na zapłodnienie in vitro to niby jak to dziecko utrzymają? Łapy po kolejne pieniadze obywateli beda wyciągać. I skoro tacy to dobrzy ludzie to niech oni zajmą sie dziećmi z domów dziecka. Apropo moja kuzynka adoptowala teraz 2 chłopcow, jest katoliczka i nawet jej przez mysl nie przeszło, by wyciągać do państwa rękę po pieniadze. Wy zwolennicy sponsorowania in vitro założcie fundację i robicie zrzuty na te zabiegi, a nie wkładajcie zachlannych łap do kieszeni tych, którzy sobie tego nie życzą.

"bo jak będzie np. ustawa przeciwko dofinansowaniu in vitro," 123 aaaa, to kolega komuch takiego chce państwa które moimi pieniędzmi będzie finansowało komunistyczne fanaberie. a ja nie mam ochoty nikomu in vitro finansować. jak ktoś chce in vitro to niech sobie je sam finansuje, nie łaska?

Gość kamil1979jgora
A w Albanii invitro jest refundowane?

Gość gość
niestety chyba nigdy

Gość gość
tylko ze albanizm to tez religia tylko bez boga. gdyby sie dalo w nic nie wierzyc i to by bylo wpisane w konstytucje to panstwo by zniknelo bo bylaby anarchia. jak boga nie ma to co ma mnie powstrzymac przed morderstwem g***tem i grabieza - jakas etyka w ktora wierze tak jak w boga. a dlaczego mam w ta etyke wierzyc? jak lewicy sie to uda to zeby utrzymac porzadek trzeba bedzie wprowadzic dyktature jak a zsrr. jestem niewierzacy ale poperam wierzacych katolikow bo bez etyki katolickiej nic nie zostanie z cywilizacji.

Gość gość
mnie też kościół przeszkadza, bo zabronili aborcji, a nie zajmuje się narodzonymi biednymi dziećmi tylko księża, biskupi pławią się w dobrobycie, to jest chore