Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana na mksa

masakra z imionami!

Polecane posty

Gość natalia_em5656
imie damian jest niespotykane? sobie chyba zartujesz

A co przeraszam jest nie tak z tym imieniem? zwykle proste polskie imie w polskiej pisowni. pewnie bedzie mial 5 kolegow w klasie o tym imieniu ale to akurat nigdy nie mialo znaczenia. ja sie cieszylam jak ktos mial na imie jak ja.

Gość ja widzialam juz
Dżoane :) a takze Rajana. Mieszko i Dobrawa super imiona :)

Gość natalia_em5656
little.d - widzisz mowisz ze mieszko to nie jest zle imie ale sama nazwalas swoje dziecko michalem. mowisz ze mieszko przynajmniej nie bedzie mial kolegow o tym samym imieniu - lecz teraz mowisz ze to ci nie przeszkadza. alez hipokryzja :)

Gość bedwyn
A dla mnie to żadkie imię. Sama znam tylko 2 dorosłych Damianów, wsród dzieci nigdy się z tym imieniem nie spotkałam. Tio czy ładne czy brzydkie, to juz kwestia gustu. Pewnie niektórym się podoba, skoro tak dziecko nazywają.

Mój syn gdyby był dziewczynką miałby na imię właśnie Dobrawa, cudowne imię. Natomiast Mieszko miała na imię moja pierwsza lalka - bobas - było to pierwsze imię z kalendarza i też spodobało mi się. Na polski grunt jak na razie przyjęły się Alan i Brajan. ( Nigdy bym nie dała tak na imię) a jeśli o dziewczyny chodzi to są Wanessy i Dzesiki.

Gość bedwyn
* rzadki, przepraszam za błąd, ale slowo rzadki i żaden zawsze mi się mylą i nie potrafie zapamiętac, co przez jakie rz

Gość no dla kogoś kto RZadki
pisze przez Z z kropką nie dziwota, że imię Damian jest rzadkie:O

Gość natalia_em5656
mi sie damian nie podoba ale jest to normalnie nie udziwnione imie. ja znam chyba 3 damianow wiec nie jest to rzadkie imie bo mieszka nie znam zadnego, zadnej eleonory, bogny, gustawa, leona itd.

Ja mam koleżankę Delfinę... koszmar... Dziewczyna ok 30... Mój synek jest zwykłym Dawidem, jak będzie drugi chłopiec to Aleksander (Oluś) a jak dziewczynka to Michalina (po babci). :):) Moim zdaniem, to taki zagraniczne imiona nie są bardzo złe, ale POD WARUNKIEM ze nazwisko tez bedzie pasowało, a nie Dżoana Pośpiech, czy Brajan Buczkowski :P:P To mnie strasznie smieszy :)

Gość gsgyssgs
śmiejcie się śmiejcie, ale te wszystkie Miszele i Majkele dorosną i zapewne wyjadą do UK i ich imiona będą jak najbardziej na miejscu. w przeciwieństwie do różnych Ziemowitów i Grzmocisławów

Mam nadzieję, że moje dzieci nie będą musiały wyjezdzać. Do autorki - mnie bardziej niż imiona szokuje to jak ktoś używa słowa "masakra" ...

Gość co za debilne myślenie
tylko, że można żyjąc w Polsce dać normalnie Michał na imię, a po wyjeździe za granicę stać sie Majkelem nie zmeiniajac imienia, przyszło Ci to do głowy? chyba nie:O

Gość natalia_em5656
ale jestesmy polakami i nazywajmy te dzieciaki po polsku. no i co z tego jak na przyklad dorota wyjedzie do uk z polskim imieniem? to teraz specjalnie mam nazywac dziecko np michelle bo moze wyjedzie do uk? a jak nie wyjedzie wcale? albo wyjedzie do niemiec? a moze do hiszpanii? a moze w ogole gdzie indziej - nie wiem, do chin? bez sensu pwod

Gość natalia_em5656
sorry ale obcokrajowcy swoich imion sie nie wstydza i nie spolszczaja ich tylko normalnie przedstawiaja sie ze swoim angielskim, niemieckim, francuskim, hiszpanskim imieniem wiec czemu mamy sie wstydzic doroty, izy, kasi, magdy, pawla, piotra, karola?

nie za bardzo rozumiem myślenia wg wyjdzie za granicę i będzie OK. No fajnie, ale co, nawet jak wyjedzie to za dwadzieścia lat, mniej więcej i terazto nie ma znaczenia? A nawet jakby miał typowo polskie, to sobie za granicą poradzą..bez przesady ;-)

Natalia - czytaj ze zrozumieniem. nigdzie nie napisalam ze mieszko prYnajmniej nie bedzie mial kolegow o tym samym imieniu. Nawet o tym nie wspomnialam tylko ze michal bedIe mial. z reszta co ma michal do mieszka? moze m sie jakies imie podobac i nie musze od razu nazywac tak dziecka. bo jakbym nazwala dziecko kazdym imieniem ktore mi sie podoba to by mi lat na porody nie starczylo. noe widze zadnej hipokryzji w tym ze mieszko mi sie podoba a nazwalam michal. Jestem za tym zeby dawac oryginalna pisownie a nie fonetyczna. w polsce michal, jak juz sie ktos strasznie uprze to michael ale nie majkel. analogicznie jan, ew. john ale nie dżon.

natalia_em5656 - bo Polacy wstydzą się polskości, wstydem jest dla nich mieć np. tego wg niektórych "nieszczęsnego" Ziemowita niż Dżona! Dżon - to brzmi dumnie, tak zagraniczne! :O

Gość Aguuuleeecha
a co myślicie o imieniu MARLENA ???

Gość hhjjjjyyy
Najładniejsze imiona dziewczęce to Basia i Ela a dla chłopaka to Daniel i Marek.

Gość natalia_em5656
to kurde nie nazywac ich ziemowit, melchiora, waclaw, bozydar i tak dalej tylko normalnie np marcin, marek, igor, rafal. i po klopocie

Gość natalia_em5656
marlena? normalne imie. jak dla mnie no nawet ladne choc sa ladniejsze imiona

Gość jestem sobie dżon
Proszę mi się tu od Dżonów odczepić,bo ja się przyczepię do jakiejś Kowalskiej lub Nowakowej. Dżon to moje...nazwisko :) i długo musieliśmy się z mężem namyśleć nad imieniem,żeby pasowało. Daliśmy synkowi na imię Maksymilian a córce Aurelia. Także od Dżonów proszę z daleka,bo jesteśmy wspaniałą polską rodziną :)

Marlena - całkiem ładne, chyba zapożyczone, ale od dawna przyjęte w Polsce, bo kilka late temu widziałam w polskiej encyklopedii imion.

Gość natalia_em5656
wszystkie imiona sa stare, a kasia to nowe imie? ale jest to imie do dzisiaj uzywane i nikt sie nie dziwi kasii. po co dawac takie imiona nieuzywane i robic krzywde dzieciom? pamietam jak w podstawowce chlopak nazywal sie beniamin i mial naprawde przechlapane, ciagle mu dzieciaki dokuczaly. dzieci potrafia byc okrutne.

Gość natalia_em5656
kasi* a nie kasii sorki

chociaż jest pare polskich imion, które mnie rozłożyły na łopatki np. Żytomir i Barnaba :D