Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaankiee

jak sprzedawać na allegro - ja chyba nie potrafię :(

Polecane posty

Gość aaaankiee

trochę dziergam ;) Zrobiłam 2 piękne chusty na sprzedaż. Cena nie jest wysoka, biorąc pod uwagę to, że takie coś robi się ponad tydzień i przerabia 1 km włóczki. Są dobre jakościowo, starannie zrobione. Już parę razy wystawiłam i nic :( Od chol..y osób obserwuje ale nikt nie kupuje :(

Gość Miliana23
daj linka

może zdjęcia są nieładne? pokaż linka to się ustosunkujemy ;) Ostatnio widziałam ogłoszenia, że Fabryka Kolczyka szuka twórców rękodzieła (różnego rodzaju, rownież ubrań), może tam spróbuj albo na serwisach typu kuferart albo pakamera.

Gość do autorki....
chyba ilość stron i aukcji na allegro mówi sama za siebie. Jesli twoja aukcja niczym szczególnym sie nie wyróżnia to nie dziwne ze nic się nie sprzedaje, taki jaest teraz wybór, ze daj spokój sama jak chcę coos kupić to nie przeglądam wszystkich aukcji bo bym nic innego nie robiła zeby cokolwiek znaleźć. Moze wstaw w opis jakies słowa kluczowe ułatwiające wyszukiwanie (bez nadużyć oczywiście) a w opis aukcji jakies przyciągająće określenia. powodzenia

Gość rewrewerew656564
a za ile wystawilas? teraz w sklepach mozna tnaio kupic szalik moja siostra kupila super za 6zł wiec mysle ze tu cena mzoe grac role

Gość aaaankiee
no mozna kupić tanio, ale z Chin :) Robię mnóstwo rzeczy, rynek wsród znajomych już się nasycił :(

Gość aaaankiee
kuferart, pakamera - mało opłacalne. Duze prowizje.

Gość vbm
nie dałabym 100 zł za taką chustę :O:O:O

Gość rewrewerew656564
no nie dziwie sie ze nikt nie kupi ci tego za taka cene? chyba oszalalas zobacz sobie za iel cos podobnego mozesz kupic w kslepie pepco, textil market-do 30zł mzoe nie identyczne ale podobne

wiekszosc woli chinskie kupic za 15 zlotych wiec sie nie dziw ze nikt nie kupi bo faktycznie za drogo. zmien zajecie bo ci sie to nie oplaca. nawet jakbys sprzedala jedna za 100 zl a robilas ja tydzien to wiesz... marny zarobek a praca ciezka

Gość pierniczkowaaaaaaaa
Chustki ładne, zwłaszcza ta pierwsza, ale cena jak dla mnie za wysoka i pewnie mogą sobie na nią pozwolić jedynie osoby z wyższymi zarobkami. 100 zł za cienki szaliczek to naprawdę dla mnie za dużo. A z ciekawości.. Ile kosztują materiały na wykonanie tej chustki i ile czasu zajmuje jej wykonanie? Pozdrawiam

no fotki nie są rewelacyjne, bez urazy. Jakbym szukała chusty to chciałabym zobaczyć jak wygląda na człowieku przede wszystkim. Zrób zdjęcia na jakiejś koleżance, tylko nie na tle meblościanki albo drzwi łazienkowych tylko np. w plenerze na tle jesiennego parku. Popatrz np. tu: http://www.pakamera.pl/search.php?search_q=chusta&opis=1&kategoria=&kolor=0&artysta=0&cena=1&itemsearchok=ok&filtruj=

Gość aaaankiee
dziewczyny, to 1 km nici na każdą. 3 motki najtańszych nici to ok. 20 zł ! Niebieska jest z wełny (najtańsza dobra jakościowo to co najmniej 20 zł). No i takie coś robi się ponad tydzień.

Gość kasieńńńkaaaaaaa.
Chusty są śliczne. Szkoda że wcześniej nie widziałam bo na wszystkich świętych musiałam kupić co było w sklepie. Autorko dodaję cię do ulubionych sprzedawców i będę obserwowała co nowego wrzucasz. Dodam tylko że potrzebuję jakaś chustę na płaszczyk Ale ten który szybko kupowałam w środę nie będzie już użytkowany więc jak tylko kupię nowy to napiszę jaki kolor chusty zamawiam.

Gość aaaankiee
najtańsza wełna dobra jakościowo to 20 zł za motek, na chuste idzie ok. 3. Rękodzieło nie jest dla wszystkich, to fakt. Jeśli ktoś ceni to, ze nie będzie miał rzeczy tak jak 50 % koleżanek z pracy, to kupi.

Gość aaaankiee
dziewczyny, ja sprzedawałam wśród znajomych chusty z kaszmiru to i 300zl dostawałam. Ja się tym nie zajmuje na codzień. Uwielbiam dziergać, ale już nie mam co z tym robić. A wiecie, za pól darmo oddawać coś co kosztowało tyle pracy...

Ja rozumiem, że materiały są drogie, ale widzisz, grupa osób, które mogą sobie pozwolić na wydanie 100 zł na chustę jest mniejsza niż te które kupują za np. 40zł, do tego zamożniejsi wolą kupić w sklepach markowych. Musisz albo obniżyć ceny ( myślę, że w porządku byłoby tak do 60-70 zł) albo uzbroić się w cierpliwość.

możesz też spróbować założyć własny sklep i pracować na własne nazwisko... bo szanse na drogie sprzedanie nawet bardzo ładnej chusty NO NAME są niewielkie...

Gość pierniczkowaaaaaaaa
kasieńńńkaaaaaaa. Sorry nie obraź się, ale śmiać mi się zachciało jak przeczytałam Twoj post :) Jak widzę należysz do ludzi, którzy robią ze święta bliskich nam zmarłych osób rewię mody na cmentarzu... No ale cóż jak kto woli...

Gość bardzo ladne są, jakbym miała
kasę to na pewno bym kupiła :) ale niestety póki co mnie nie stać :O

Gość kopkop
w zyciu nie dalabym za te chusty po 100zl, szczegolnie ze ta niebieska wyglada jakbys zabrala ja jakiejs babince:D

Gość aaaankiee
Z każdym Dniem... i jeszcze pewnie ręcznie robioną? :) Moje są naprawdę dobre jakościowo. Nienawidze robić gów... z najtańszych nici, które po pierwszym praniu się kosmacą, kulkują i sa do kosza. Rękodzieło jest dla tych, którzy je doceniają :) Skoro jedną chustę robi sie tydzień (ok. 20 godzin) 100:20 =5 zł na godziną :)

Gość helooweena
czarna chusta przecudna kupiłabym ale mam już podobną moim zdaniem powinnas wyrobić sobie markę bo rzeczy masz fajne fotografie OK ale jako twój wyrób sbróbuj coś bardziej elagnackiego wizualnie pasującego do wyrobów zacznij firmować to swoim nazwiskiem i zadbaj trochę o oprawe wizualna aukcji - pomyśl nad wizerunkiem swoich aukcji np- klasyczne czcionki retro (oczywiście wszystko musi byc delikatne i z umiarem BAERDZO) pomyśl także nad malymi gadzetami - jakies kokardy, kwiaty, breloczki (jeżeli da się coś wymyśleć z włóczki)

Gość helooweena
czarna chusta przecudna kupiłabym ale mam już podobną moim zdaniem powinnas wyrobić sobie markę bo rzeczy masz fajne fotografie OK ale jako twój wyrób sbróbuj coś bardziej elagnackiego wizualnie pasującego do wyrobów zacznij firmować to swoim nazwiskiem i zadbaj trochę o oprawe wizualna aukcji - pomyśl nad wizerunkiem swoich aukcji np- klasyczne czcionki retro (oczywiście wszystko musi byc delikatne i z umiarem BAERDZO) pomyśl także nad malymi gadzetami - jakies kokardy, kwiaty, breloczki (jeżeli da się coś wymyśleć z włóczki)

Gość aaaankiee
wiecie co, jak się skończy aukcja to zrobię nowe fotki na następną. Niebieska ma trochę zafałszowany kolor - jest jasniejsza i popielata jak sprany jeans. I wcale nie jest babcina. Moze rzeczywiście wygląda tak, ale ja mam taką samą i wcale nie wygladam w niej na babcię :P

aaaankiee - możesz sobie darować sarkazm :) Nie zależy mi na ręcznie robionej robocie. Ważne, by mi się podobało i było na moją kieszeń. Z tego, co widać, większość ludzi myśli podobnie :)