Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaankiee

jak sprzedawać na allegro - ja chyba nie potrafię :(

Polecane posty

Gość kasieńńńkaaaaaaa.
pierniczkowa widać to ty należysz do takich ludzi skoro coś takiego przyszło ci do głowy. Na szybko byłam zmuszona kupić jakiś płaszczyk zimowy, buty i to w środę po pracy żebym mogła wyjść na cmentarz. Gdybym chciała "się pokazać" to kupiłabym już dawno coś co by idealnie współgrało z resztą mojej garderoby i na pewno nie byłby to płaszcz za 340 z buty za 149 zł. Wybacz ale idąc na cmentarz naprawdę nie mam komu imponować czy się "pokazywać". Dotąd nie odwiedzałam cmentarzy 1 listopada ale moja kochana mama spoczywa tam od niedawna więc nie mogło by mnie tam zabraknąć. Amen.

Brzydkie fotki :o ubierz kogoś w jasną bluzkę i ładnie sfotografuj tak żeby nie było widzieć twarzy oczywiście :) tak jak teraz wyglądają dziwnie, mało atrakcyjnie.

Gość gsgyssgs
bardzo ładne i wcale nie drogie jak na ręczną robotę, ale niestety prawda jest taka, że ludzie na allegro kupują głównie używane majty i najgorszej jakości odzież z Chin- najważniejsza jest niska cena, chocby sprzedawca miał 20 stron negatywnych komentarzy. niestety nie zarobisz- nawet jakby te szale były z jedwabiu, to i tak nikt nie kupi za tę cenę.

Co do ceny to jest ok :) wiadomo że ręcznie robione muszą być droższe niż robione maszynowo :) tyle że motłoch moze nie docenić...:o

Ej no nieprawda że nikt nie kupi za 100 zł :) ja np kupiłam komplet za 250 czapkę i szal na Artillo :) o właśnie autorko :) moze spróbuj tam sie zarejestrować, z tego co widzę to jest tam dość dużo sprzedanych rzeczy, pewnie tak inni ludzie zaglądają, bo na allegro to same cwaniary szukające okazji :o

Gość aaaankiee
dziewczyny jesli chodzi jeszcze o cenę (zdjęcia moze rzeczywiście do dup...) Na allegro mozna kupić chusty szydełkowe za 30 zł nawet. A jakim cudem? Dziewczyny kupują na odzieży używanej za 5 zł, piorą, wystawiają na allegro jako swoje rękodzieło. A potem dosytaje się meile "A dlaczego tak drogo, na innej aukcji za 2dychy ktos wystawia podobną".

Gość Myślę, że bardziej opłaca się
robić mniejsze serwetki np. na stół, do koszyka wielkanocnego. W kolorze kremowym. I nie używaj określeń typu "sprany jeans", bo to się kojarzy z tym, że chusta jest sprana. W tytule zaznacz, że to Twoja robota, bo inaczej pomyślą, że to z Chin. Prędzej ktoś kupi małą serwetkę za 15 zł, niż dużą za 100.

Gość Myślę, że bardziej opłaca się
A jak robisz większe, to napisz wymiary w cm, bo chusty wydają się mniejsze, ta kartka nie oddaje ich wielkości. Pomyśl o tym, żeby sprzedawać chusty na prezent w różnych cenach. Takie w kolorze ecru.

Mailami o obniżenie ceny w ogóle sienie przejmuj :) cierpliwie wystawiaj po swojej cenie. Jeśli ktoś chce kupić kupi i tak, a takie glupie pytania zadają ludzie, którzy chcą od ciebie kupić za bezcen a potem sami sprzedają gdzieś indziej za cztery razy tyle.

Gość aaaankiee
wymiary podałam.

Gość aaaankiee
chyba sobie dam spokój z tym allegro, bo skórka wyprawki nie warta :( Do ceny musze doliczyć koszty 4 wystawień + koszty wysyłki (ponoszę koszt). Oddam komuś na Mikołajki. Fajnie jest wiedziec, że coś co sie samemu zrobiło, komuś się podoba :)

Po pierwsze, kupujący na Allegro z góry zakładają, że kupują przedmioty niedrogo i okazyjnie. Tu nie szuka się rzeczy oryginalnych i ręcznie wykonanych. Po drugie, jeśli jednak znajdzie się ktoś, kto szuka rzeczy nieprzeciętnych i gotów jest za nie więcej zapłacić, chciałby mieć świadomość, że to, co kupuje, jest wyjątkowe. Patrząc na Twoje wyroby, nie widzę tego. Nie widzę różnicy między Twoją chustą, a taką http://allegro.pl/chusta-wloczka-fiolet-sliwka-gratis-broszka-i2760406913.html , sądząc z ceny, zapewne wyprodukowaną fabrycznie. Owszem, jest nieco inny wzór, ale dla mnie, jako laika, niczego to nie dowodzi. Może nawet Twoja chusta jest zbyt idealna i wygląda na wykonaną maszynowo? Po trzecie, zdjęcia są (przynajmniej dla mnie) zdecydowanie zniechęcające. Chusta leży na ziemi, nie wiadomo, jak układa się na modelu. Na Twoim miejscu podałabym pomysł skomponowania jej z innymi dodatkami, co podniesie jej wartość estetyczną.

Gość aaaankiee
Czarna Izabella :) Ja wiem, ze te zdjęcia są fatalne. :( Już teraz wiem. Dziękuje za rady :)

Gość jak dla mniee
Wiesz co, jak dla mnie te chusty nie różnią się wiele od masowej produkcji. Tzn od rękodzieła oczekiwałaby większej oryginalności, tak żeby było widać, że jest to coś oryginalnego i niepowtarzalnego Uważam też że dobór kolorów jest niefortunny. Może jeszcze na tę czarną ktoś się skusi, ale ten niebieski?

Gość aaaaankiee
niebieska ma bardzo niespotykany kolor. Takie popielaty jasny granat, z odrobiną odciania fioletowego - kolor jest zaje.... właśnie. Nie sposób go ująć na zdjęciu.

Gość cvbnmjhgfderftgy
lepiej ;)

teraz jest o wiele lepiej , ale takie rzeczy kupują tylko koneserzy :( wiem ponieważ moja mamusia robiła takie cuda obrusy serwety chusty aniołki :) czapki i inne

widać że jesteś zdolna zrób lepiej 10 aniołków i sprzedaj po 15 zł niż jedną chustkę za 100 chińskie rzeczy zdominowały nasz rynek

Gość uyiuyi
Chińszczyzna zdominowała nasz rynek dlatego ciężko jest coś sprzedać.Wiem po sobie po od marca do września handlowałem oryginalnymi t shirtami produkcji Angielskiej, miałem koszulkę za 15 zł od sztuki 100% bawełna, podwójne szwy i ściągacza na karku.Koszulka jakościowo idealna, można chodzić 2-4 lata i nic się z nią nie dzieje ale ludzie to takie prymitywy pieprzone że mi jeszcze wypominali że drogo to mam bo w markecie sobie kupią za 15zł trzy koszulki, masakra.Tak to właśnie jest dzisiaj że ludzie nie wiedzą i kupują gówno a jak ktoś im oferuje tani bardzo dobry produkt to węszą podstęp i zjadą człowieka od stóp do głowy.Na allegro takich rzeczy nie sprzedaż nie masz szans kompletnie, ja też tak próbowałem mimo że miałem świetny produkt, konkurencja, konkurencja i chiny to są problemy allegro..Na Twoim miejscu pojechałbym handlować tym na targu, na pewno byś sprzedała tam bez problemu z tym że z ceną może być kłopot bo wiele wstrętnych bab zjedzie Cię że masz za drogo i powie że u chińczyka kupią taniej ale wtedy im powiedz "proszę bardzo proszę sobie kupić u chińczyka" i miło się uśmiechnij to ich jeszcze bardziej wkurwi.

Gość dodapieknamaurodaaa
drogo, ludzie kupuja takie rzeczy w hm za taniej, i niue zastanawiaja sie nad jakoscia, powinnas pomyslec o sprzedazy do jakis wyspecjalizowanych sklepow z tego typu artykulami.

Gość dodapieknamaurodaaa
W niektórych kręgach jest moda na takie rzeczy, niemtórzy potrafią docenić rękodzieło. Poza tym, to jest po prostu bardzo dobrze wykonane. Ale, szczerze mowiac, nie kupilabym czegos takiego na allegro. Na allegro najbardziej kreca mnie niebywale przeceny itp rzeczy

Gość tak was podczytuję
te nowe zdjęcia są o wiele ładniejsze, robią wrażenie poprzednie były kiepskie i nie zachęcały do kupna

Gość dfghngjfgyufjyfuk
piszesz, ze rekodzielo nie jest dla kazdego, ale twoje chusty niestety dzielem nie sa:(

Gość autorko nie kazdy chce
kupić chustę i to jeszcze za 100 zł jak pójdą do szmaciaka i mają za 10 zł - ludzie nie doceniają co to rękodzieło. Proponuję zebys się zajeła robieniem takich rzeczy dla dzieci - fikuśne czapeczki, skarpetki,buciki zejdzie ci mniej czasu a na pewno szybciej zarobisz ! do tego ktoś pisał o rzeczach na stół - jakies anioly związane coś z wigilią(tematycznie) na wielkanoc jakieś chusty do koszyka itp :) btw ja za 160 zł kupiłam także ręcznie robioną chuste 120cm-80cm (jest bardzo duuuuża)bardzo podobną do tej (ale tamta babka nie sprzedaje na allegro) http://allegro.pl/szal-z-filcu-malachit-rekodzielo-galeria-leonardo-i2707378830.html więc 100zł za bezbarwną chustę bym sama nie dała.

Gość blooooooood
zdjęcia o wiele lepsze, ciekawsze i zachęcające. Widać że pożądnie zrobione. A teraz widać że niebieska jest duża

Gość KaśkaBeee
bo na allegro najlepiej idzie chłam z Chin np. sukienka za 15 zł hehehehehe No jak można uszyć sukienkę za 15 zł i jeszcze na tym zarobić?