Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rsggrsrg

prawo jazdy w UK.

Polecane posty

Gość rsggrsrg

cześć mam 21 lat prawo jazdy robiłem w 2009r,niestety się nie udało po 3 godzinach zostałem usuniety z kursu tzn pieniadze miałem zwrocone,ogolnie byłem agresywny nerwowy ale nie w tym rzecz.Męczy mnie to bardzo ,od jakiegos czasu mieszkam w Anglii i chciałbym tutaj zrobić prawo jazdy ile kosztuje to wszystko .co o tym sadzicie,czy jest łatwiej

Gość bdjfn
Musisz umiec jezdzic. Tu nie ma kursow,moze uczyc cie nawet ktos znajomy,mozesz jechac swoim autem na egzamin,ale wiadome,ze nie ty prowadzisz. Jesli ch esz kupic godz to jedna ok 20 w gore. Najpierw musisz miec provisional driving licence,wysylasz forme,placisz itd. Przysylaja do domu. Egzamin bookujesz online,ok 30 funtow,teoretyczny. 2 czesci,na refleks i test. Latwy. Dostepny tez po polsku. Praktyczny pozniej,ok 70 funtow. Czytasz tablice rej z pewnej odlegl i jedziesz na miasto,nie ma placu jak w pl.

Gość rsggrsrg
problem w tym że nie umiem jeździć

Gość bdjfn
Jak jestes agresywny,to daj sobie spokoj,bo kogos zabijesz.

Gość bdjfn
A nie prosciej wygooglowac prawo jazdy uk?????

Gość bdjfn
I serio odradzam,bo jesli na drodze zachowujesz sie tak,jak mowisz,to lepiej nie rob .

Gość rsggrsrg
no dobra ,to prawda jestem spokojniejszy po tym doswiadczeniu wyciagnalem wnioski i starałem sie zmienic ale marzy mi się miec swoj samochód i nauczyc sie jezdzic

Gość Erewdrxref
Ja robiłam prawko w uk dwa lata temu;to nie prawda,ze nie ma kursów,oczywiście ze są.nawet prowadzone przez polskich nauczycieli.z reszta się zgadza.może cię uczyć ktoś kto ma min.3 lata prawko.zdać łatwiej niż w pl,wyuczyc się trzeba porządnie pytań;są banalne;potrenowac z hazard percepcion i potem gdy zdasz bukujesz egzamin z jazdy.a sama jazda tez nie jest trudna,dobry nauczyciel(oplacony lub dobry znajomy)i do boju.ja uczyłam się z mężem,koleżankami.przed samym egzaminem wykupilam kilka lekcji z jazdy,żeby połapać się w ogólnych zasadach i co musiałam wiedzieć.powodzenia!

Gość bdjfn
Piszac kursy,mialam na mysli obowiazkowe i kosztowne jak w polsce :O

Gość bdjfn
I nie wprowadzaj chlopaka w blad,bo nie ma jako takich kursow,tylko wykypuje sie godziny!!

Gość Retrt
Ale tych godzin możesz wykupić jako cały kurs,są takie opcje:/ Ale się zgadza,ze nie jest to obowiązkowe:) Keep calm;)

Gość bdjfn
I'am. Indeed. Ale nie mylmy pojec.

Gość vdfvfddv
co to znaczy nie ma kursow?? kursy sa, nie sa obowiazkowe, to fakt, ale sa, bez kursu nie zdasz, jest o tyle fajnie, ze ktos miedzy lekcjami ( mama, kolega z prawkiem , minimum 2 lata) moze nad toba czuwac kiedy ty bedziesz uczyl sie jezdzic, najpierw zdajesz teorie, banalnie prosta, na prawde trzeba byc tłumokiem zeby nie zdac teorii, z jazda jest juz ciezej, ale jezeli znajdziesz dobrego intruktora, to z tym tez nie bedziesz mial problemu, nie wiem czy jest latwiej bo w Polsce nigdy nie zdawalam, tu zdalam za 1 razem, ale wycwiczona bylam doslownie jak robocik, moj instruktor byl prawdziwym terrorysta jezeli chodzi o nauke jazdy:) ale zdalam:D

Gość alinka_zbrowska
Wyluzuj :) Ja uczac sie na prawko i podchodząc do egzaminu korzystalam z tych materiałów: http://www.kursant.co.uk/ - bardzo mi pomogły, zobaczyłam jak wygląda egzamin, powtórzyłam to co trzeba i dzięki temu zdałam bez problemu za pierwszym razem.