Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaKucharka

Pomóżcie proszę, mam tylko takie składniki a muszę zrobić obiad !!

Polecane posty

Gość MłodaKucharka

Witam Was Drogie Kafeteriuszki :) Muszę zrobić dzisiaj obiad, jednak mam mały fundusz (jestem przed wypłatą) i mam bardzo mało składników w lodówce.. Chciałabym, aby obiad był dość treściwy ? jeśli się nie uda, to dość syty, ponieważ mój Narzeczony po 10 godzinach fizycznej pracy, zapewne będzie bardzo zmęczony i głodny.. Czy macie może jakieś propozycje, co mogłabym zrobić na późny obiad? Składniki, które posiadam to : pęto kiełbasy, makaron, wędlinę, mleko, sosy pieczeniowe, pomidory, jakiś fix na makaronową zapiekankę (nie korzystałam).. Fundusz mam też niewielki, ale mogę oczywiście coś dokupić. Myślałam najpierw o plastrach kiełbasy w sosie z makaronem? Pomóżcie :)

podsmaż kiełbasę z pomidorami i cebulą (dokup ze dwie) i zapiecz z makaronem i żółtym serem polane fixem do zapiekanki. Zdrowe to to nie bedzie, ale zapychające na pewno ;)

Gość czy gej może??
smażona kiełbasa lub wędlia w sosie jakim wolisz i do tego makaron czyli w sumie to co wymyśliłaś powinno być ok

Moze łazanki? potrzebujesz tylko kapuste i pieczarki więc koszt mały.

Gość MłodaKucharka
Dziękuję Wam za pomoc ! Myślałam właśnie o zapiekance, może zamiast makaronu ziemniaki ? Czy macie może jakieś pomysły na szybką i dość prostą zapiekankę ? :)

Podsmaz kawalki kielbasy i wedliny. Usmaz cebule (trzeba bedzie dokupic) Dodaj do tego sos pieczeniowy. Bedziesz miala tresciwy sos do makaronu. Ewentualnie, kup ziemniaki, cebule i troszke sera (tyle co do posypania). Ugotoj plastry ziemniakow na pol twardo, wyloz na blache, przeloz podsmazonona cebula, kielbasa,wedlina i pomidorami. Dopraw i wstaw do piekarnika, Posyp serem przed koncem pieczenia. Mysle ze mozesz to podac z sosem pieczeniowym.

Gość MłodaKucharka
Editta dziękuję za przepis :) myślę, że będzie to najlepsze rozwiązanie :) Tak właśnie zrobię. Proszę o zamknięcie tematu , uzyskałam już pomoc :)

Gość MłodaKucharka
Hehe skoro jest w miarę szybka, to może dzisiaj też zrób ? Brzmi bardzo fajnie ;) A czy do tej zapiekanki powinnam zrobić beszamel? Czy po prostu przykryć składniki serem ?:)