Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola85

waga Dzidzi w 35 tc

Polecane posty

tak jak w temacie:)jestem w 35 tygodniu i dowiedziałam się, że moje Maleństwo ma już 1890:)lekarz powiedział, że mam jeszcze do 36 tygodnia pochodzić a potem robić wszystko, żeby urodzić i nie mieć pupy w "gwiazdkę":/troszkę to głupie moim zdaniem jak mogę spokojnie donosić chociaż do 38 tyg przecież to tylko waga przybliżona.Rodzić wcześniej dla własnej wygody a co ze zdrowiem Bobaska...

Gość hmmm,.
moje w 35 tyg miało 2600 urodził się mając 4100 kg

Troszkę mnie to w sumie wystraszylo bo w 40 tyg to Mały może mieć już coś koło 4 kg jak tak dalej pójdzie:)))

Gość hmmm,.
nie, miałam cc. Dziecko w tym okresie "tyje" ok 200 gram na tydzień więc u Ciebie z kilogram przybierze, to nie jest wcale jakoś dużo, wiec spokojnie.

Gość hmmm,.
wg mnie Twoje dziecko ok 3 kg będzie mieć, a to niewiele, Moj ginekolog twierdzi, że każdy dzień w brzuchu to lepiej dla dziecka i waga tu nie ma znaczenia - im blizej terminu tym lepiej

Gość hmmm,.
Powinnaś zmienić lekarza jesli zaleca rodzenie w 36 tyg ciąży kiedy to płuca nie sa w pełni rozwinięte - konował jakiś. I do tego ta waga. Wg niego niecałe 3 kg to powód by rodzić? Dziwny człowiek

no dziwny zwłaszcza, że przez ostatnie 2 mn zaczeła mi się skracać szyjka i cały czas mówił, że mam odpoczywać i w ogóle a teraz nagle, że mogę za tydzień już fikać:/

Gość zau
Wg centyli wagi płodu to twoje dziecko jest poniżej 10-ego centyla więc duże nie będzie. 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Gość moim zdaniem..........
Niby po 38 tyg ciąża jest donoszona ale wiadomo jak to z tymi datami jest, potem dzieci mają różne problemy, nie słuchaj go, czekaj nawet do 40 tygodnia

Twoj lekarz minal sie z powolaniem.Wracajac do wagi dziecka,to wazy dobrze,moja corcia jest wczesniakiem,urodzila sie w 36 tygodniu z waga 2360,a synek donoszony i urodzony 2 dzien 40 tygodnia i wazyl 2920:).Dzieci rodza sie z rozna waga,ale nie daj sie przekonac zeby szybciej urodzic

Nawet mi to przez głowy nie przeszło, żeby wcześniej prowokować porod:)jeszcze chce się nacieszyć ciążą:)

trochę małe to dzidzi jeszcze. Dziwny ten lekarz. Powinien zabiegać o to żeby jak najdłużej było w brzuchu a nie o to żeby mieć Cie z głowy w święta. Mój w 29 tyg miał 1,5 kg ciekawe ile ma teraz...wszystko w rodzinie rodzi sie powyzej 4 kg:)

Moja mama i siostra rodziły Dzidzie w przedziale od 3200 do 3800 więc ja pewnie też w tym przedziale bedę:)

no ja mam cichą nadzieję że się urodzi mniej niż te 4 kg :) Sam lekarz mówił że może być duży, a najdziwniejsze jest to że brzuch mam strasznie mały jak na 32 tydz i gdzie sie to moje maleństwo mieści nie mam pojęcia

Tak:)bardzo wcześnie znalam bo mialam robione badania genetyczne niestety:/będzie chłopiec:)

też nie mam dużego brzucha....to ciekawe faktycznie gdzie te pociechy siedzą:)))

Hehe, moja córka w 35 tc szacunkową wagę miała uwaga 3700!!! Ostatecznie urodziła się z wagą 4kg (dla porównania na innym usg. W 37 tc waga szacunkowa to 3200)

Gość ja tez ksks
to bardzo malutkie, moje się urodziło w 34 tygodniu i ważyło 2470g

Twój synek jest wagowo nieduży. Mało prawdopodobne żeby dobił do 4 kg. Dziwny ten lekarz...

czy zawsze jest tak, że przy wadze 4 kg i więcej jest robione cc??kiedy miałyście robioną tą wspołmierność porodową??

Gość moim zdaniem..........
Twoj do 3 kg nie dobije, więc cc się nie przejmuj:)