Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

tarczyca to narząd nie choroba, więc nie wiadomo o co ci chodzi, nadczynność czy niedoczynność ci podejrzewają??ja miałam niedoczynność wykrytą w ciąży, brałam tylko leki, i robiłam kontrolne badania, teraz mam nadczynność, córka ma 3 lata, biorę leki, na operację usunięcia tarczycy iść nie mogę, (guzy na tarczycy mam)

okresu nie mam już 2 miesiące, już drugi raz mam brać luteinę przez 10 dni po 3 tabletki dziennie, z ginekologiem się nie widziałam dzwoniłam telefonicznie i powiedziała mi że jeżeli przez te 10 dni okres się nie pojawi mam się do niej zgłosić i zrobimy więcej badań bo być może to być tarczyca. ja się denerwuje, bo nie wiem co mnie czeka. a wszystko jest napisane tak fachowo

Gość oj tam nie histeryzuj!
skoro podejrzewa ze problem lezy w tarczycy i nie masz miesiączki ,poroniłaś to prawdopodobne ze masz niedoczynność tarczycy. Da ci skierowanie na badania z krwi : tsh t3 t4 ft3 i ft4 anty TPO anty TGab i wykluczy czy to jest przyczyna twoich problemów czy brak progesteronu w organiźmie Pamietaj ze przy niedoczynności można zajść i donosić ciąże jak również zajść i poronić ale głowa do góry !!

dziękuje za pomoc :) puki co dzieci nie chce, więc będę mogła brać tabletki antykoncepcyjne tak jak brałam do tej pory? tzn brać je jak się wszystko unormuje

Gość taaaaaaaaaaa bierz tablety
i znowu wprowadz sajgon w organiźmie - tym sposobem to zdrowa nigdy nie bedziesz!

Witam, moja tarczyca okazała się być.... ciążą... tak tak świetna Pani doktor nie zrobiła mi usg bo test był negatywny to przecież od razu wykluczyła ciąże. powinna mi je zrobić jak już po luteinie nie miałam miesiączki, ale dalej mnie faszerowała lekami. podejrzewam że dalej by tak było gdyby nie to że w poniedziałek zasłabłam i nie znalazłam się w szpitalu. tam lekarze od razu stwierdzili że to ciąża. puki co wszystko jest dobrze, ale mam brać leki na podczymanie

tak wiem, lekarz też mnie o tym poinformował. ale miałam zabieg chirurgicznego usuwania zęba bo mi się ząb mądrości wybijał i nie miał miejsca, jak mnie coś bolało to przeciw bólowe bo przecież ciąża wykluczona. nawet wymaz na cytologie miałam pobierany... dzięki Bogu puki co rozwija się prawidłowo, serduszko puka i mam nadzieje że tak będzie do końca :) puki co nie dziękuje bo nie chce zapeszać, ale boje się jak cholera